Rozumiem że jest to serial o piratach i dlatego nie ma w nim zbyt wielu kobiet. Nie rozumiem natomiast po co pojawiają się w nim jakieś istotniejsze postaci kobiece, skoro są tak beznadziejnie napisane.
Po obejrzeniu trzeciego odcinka zastanawiam się jak to jest w ogóle możliwe że Eleanor Guthrie udało się tak długo rządzić wyspą, skoro jest tak szalenie emocjonalna, a bardzo ważne dla losów wyspy decyzje podejmuje kierowana gwałtownymi impulsami, bez chwili zastanowienia.
Nie wiem jak to jest w ogóle możliwe że Max, z tym swoim naiwnym nastawieniem udało się przeżyć tak długo w takim otoczeniu.
Jaka jest rola Anne Bonny? Poza tym że snuje się po kątach, spogląda spod kapelusza i mruczy?
Jedyną interesującą postacią kobiecą jest Miranda Barlow, ale właściwie lepiej byłoby powiedzieć że ta postać ma potencjał na bycie interesującą, bo jeszcze niewiele o niej wiadomo na tym etapie.
Też się zastanawiam jak do tej pory kierowała wyspą, może nie było problemów do tej pory i za nią myślał murzynek.
Barlow obstawiałem jako aktorkę która nie pokaże dupy ale się zawiodłem i chyba role kobiece w tym serialu sprowadzają się właśnie tylko do tego a jej wielka tajemnica zostaje wyjaśniona w 5 minut, natłok informacji jakby na siłę wciskane widzowi.
Ale ona nie rządzi wyspą tylko zarządza czarnorynkowym biznesem swojego ojca. Nikt jej nie podskoczy, bo tylko dzięki jej rodzinnym kontaktom w Bostonie i statkom ojca piraci mogą upłynniać łupy.
W 1715 roku New Providence nie miała władcy, wyspa była piracką republiką, więc bardziej prawdopodobne byłoby istnienie jakiejś pirackiej rady. Jednak gdyby producenci mieli mianować kogoś władcą wyspy, najpewniej wybór padłby na Benjamina Hornigolda, który w serialu stołuje się w forcie i wydaje się najpotężniejszą osobą w Nassau. Jest to historyczna postać, jeden z najbardziej znanych piratów, pod którego rozkazami pływali Czarnobrody i Charles Vane.
Ani słowa o portowej dziewce, która pełni rolę lokalnego mędrca-Merlina zasypując każdego mądrościami? :D
Jak mogłam przeoczyć tą niezwykle ciekawą i totalnie sensowną postać? :D
BTW jej cycków chyba jeszcze nie widzieliśmy? Chociaż jestem na etapie 6 odcinka to kto wie co się jeszcze wydarzy.
Jak to nie? :) Czy my mamy na myśli tą samą osobę? W drugim odcinku możemy obejrzeć Max w całej okazałości w scenie, w której zaprasza nas, tzn. panną Guthrie do łóżka. Jeżeli chodzi ci o kobietę Flinta to w 7 odcinku to niedopatrzenie twórców przestaje być aktualne.
Rzeczywiście, już zdążyłam o tym zapomnieć bo jak ją gwałcili w chyba 6 odcinku to wcale tego nie pokazali.
Cieszę się jednak że podejmują starania w kierunku równouprawnienia i chyba w 7 odcinku można było zobaczyć penisa.
no pewnie mogly prowadzic staki pelne piratek skapo odzianych i napadac na bogate statki kupieckie. Szalenie emocjonalne? A kto tam nie byl? Co chwile sie piora z blahego powodu. Nie oczekuj jakiejs cywilizacji i wydumanych dialogach po piratach
Ale ja właśnie nie rozumiem po co oni próbują na siłę tworzyć postaci kobiece które niby mają coś do powiedzenia ale tak naprawdę nie wiadomo dlaczego i jak to możliwe że jeszcze żyją. Po co te marne wysiłki? Niech sobie latają jakieś roznegliżowane piratki i prostytutki, nikt nie oczekuje nic więcej od Starz, a te próby które teraz podejmują są po prostu żałosne.
nie przesadzaj, po co komu serial gdzie wszystko jest oczywiste lacznie z motywami. Mruczaca Pani w kapeluszu bedzie miala swoj udzial z pewnoscia jak i reszta. Serial sie fajnie rozkreca, nie jest to kolejna nudna papka. Wiec po co narzekanie? jesli oczekujesz oczywistosci to coz seriale brazylijskie niczym CIe nie zaskocza. A czym bedzie serial o piratach bez kobiet, czy swiat bez kobiet?? Wiadomo spokojnym cichym miejscem, ale nie o to chodzi
Nie chodzi mi o oczywiste motywy tylko o sensowne motywy :D
Absolutnie, niech będzie dużo kobiet, ale po co udawać że celem ich występowania w tym serialu jest cokolwiek poza pokazywaniem cycków i bezsensownym gmatwaniem fabuły?
jesli maja cycki niech pokazuja nie narzekam. Gdzie masz bezsensowne gmatwanie fabuly? ze strony ... cyckow
Wiem że tamto zdanie było dosyć długie, ale spróbuj je przeczytać jeszcze raz :D
przeczytalem i stad pytam gdzie one bezsensownie gmatwaja fabule wg Ciebie?? W koncu narzekasz na biedne role kobiece ktore brakiem ciekawej roli dostaly zadanie pokazywania cyckow. O tak zdanie bylo zaiste dlugie przesiedzialem cale cale 5sek nad nim :)
Akurat Twoja najlepsza postać kobieca jest dla mnie najnudniejsza :P Ale przyznam, że Miranda Barlow ma bardzo ładną buzię więc przyjemnie na nią popatrzeć.
Z kolei najlepszą postacią kobiecą jest właśnie Anne Bonny, podoba mi się to jej snucie się po kątach, mruczenie pod nosem i spoglądanie spod kapelusza :D Tak w ogóle jest to postać historyczna, była jedną z niewielu piratek.