PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=654281}

Piraci

Black Sails
2014 - 2017
7,9 27 tys. ocen
7,9 10 1 27453
6,8 5 krytyków
Piraci
powrót do forum serialu Piraci

S03e08 - Wrażenia.

użytkownik usunięty

Bohaterem odcinka jest zdecydowanie Jack.

Toby Schmitz obok Toby'ego Stephensa to chyba najlepszy aktor w tej produkcji i oczywiście błyszczał.

Cała konfrontacja z Rogersem wypada imo bardziej wiarygodnie i o wiele ciekawiej, niż w przypadku relacji Rogers/Flint z poprzedniego odcinka. Obaj panowie mają ze sobą więcej wspólnego, niż mogłoby się z pozoru wydawać i obaj sobie to wyklarowali.
Mina Jacka, kiedy przybyła odsiecz i jego spojrzenie na Woddesa były po prostu bezcenne.

I oczywiście sama scena odsieczy - dynamika i choreografia tych ujęć są dowodem na geniusz strony producenckiej Czarnych Żagli.
Fantastyczna scena, przy której wstrzymuje się oddech od początku, aż do samego końca. Z tego co wiem, twócy pracowali z innym reżyserem przy tym odcinku, opłaciło się.
Samo starcie gubernatora z poturbowanym Vanem też bardzo fajnie pokazane.

Do końca tylko dwa odcinki - mam nadzieję, że Charles przetrwa sytuację, w której się znalazł.

ocenił(a) serial na 9

Vane'a nie ukatrupią, chyba że ma jakiś inny serial na oku. Ja zwróciłem uwagę na słodziutką scenę Anny i Rackhama jak mu dała całuska, bardzo mi się to podobało, prawdziwi przyjaciele, do śmierci. Podoba mi się Silver z tą (Madi chyba) księżniczką. Mało Flinta zdecydowanie ale inni niech się też wykażą. Rogers też jest ciekawy z Rackhamem faktycznie fajna para do wymiany poglądów. Coraz bardziej kibicuję żeby Eleanor zginęła w tym sezonie, babka mnie już zaczyna nudzić. Co do Silvera i czarnej, chyba nie było jeszcze do końca pokazane czy Scott na pewno umrze więc ciekawa byłaby reakcja "teścia" na ewentualny związek córki z Silverem. Szkoda że zostały tylko 2 odcinki. Coś czuję po kościach że Teach może wpaść z odsieczą jak zacznie się Flintowi i reszcie tlić koło tyłka.

użytkownik usunięty
mitrus80

Odnośnie Czarnobrodego - gość umiera, nie ma dziedzica, jego spuścizna to wyłącznie trochę już przykurzona legenda - przyłączenie się do wojny Flinta to jedyne, co mu zostało by na stałe zaznaczyć się w historii, więc jeżeli się nie pojawi - będę rozczarowany.

Jeszcze mi się podobał moment, jak Flint chciał ruszyć na pomoc Vane'owi. Gołym okiem było widać, że stoczył ciężka bitwę z myślami i mało brakowało a wskoczył by na konia mimo próby wyperswadowania mu tego przez Billyego. Świetne aktorstwo.

ocenił(a) serial na 9

Flintowi strasznie zależało na wsparciu Vane'a więc trochę głupio by wyszło gdyby nie chciał osobiście go odbić. Głupia sprawa z tą wymianą Rackhama na Vane'a, ale wiadomo musiał się jakoś spotkać z byłą, która nagle kocha Rogersa.

ocenił(a) serial na 8

Gdzie tak szybko obejrzeliście odcinek?

ocenił(a) serial na 9
mudimek

Wpisz tv series online może coś znajdziesz, na napisy nie ma co czekać bo straszne opóźnienia

ocenił(a) serial na 8
mudimek

na chomiczku są zaraz po premierze, z napisami po 3 dniach

ocenił(a) serial na 10
irmins

na chomiczku z napisami nawet drugiego dnia po premierze w usa... chociaż moja znajomosc anglickiego pozwala mi oglądać juz wczoraj wieczorem wersję eng

W necie jest już promo 9 odcinka, coś czuję że koniec hornigolda jest bliski

Świetny odcinek już świetnego sezonu. Pozostałe 2 odcinki to pewnie formalność ale 3 sezon to arcydzieło, warto było czekać. Poza moimi osobistymi niuansami, które mi się kompletnie nie podobają (Max, nieszczęsna Max.. jedna z bardziej dynamicznych postaci ale nie jestem w stanie ścierpieć głosu tej aktorski :p) oglądam z czystym zaciekawieniem i co będzie dalej. Jeden z niewielu seriali, gdzie autentycznie nie mogę doczekać się kolejnego odcinka.

Co do samego odcinka: cała sekwencja odbicia Jacka była po prostu boska! Wisienką na torcie było starcie rannego Vane'a z Rogersem, gdzie ten pierwszy praktycznie pokazał kto tu rządzi i gdyby nie wsparcie to Rogers no more :D Nie wspomnę, że jest świetnym nabytkiem w nowym sezonie, tak samo jak Czarnobrody (liczę, że pojawi się w finale, nie bez powodu nie został ubity.. ew. można go zostawić na s4 bo czemu nie?).
Aha, uwielbiam jak piraci napadają z turbanami na głowie (bo to chyba turbany? ew. proszę mnie poprawić) i owinięte wokół twarzy.

użytkownik usunięty
matiiii

Mnie się wydaje, że to bardziej chusty zawinięte w specyficzny sposób.

ocenił(a) serial na 9
matiiii

Rogers też był trochę ranny ale i tak gdzie mu się mierzyć z Vanem ;d

czaromaro

Hmm, jeśli już być bardziej dokładnym to było tak: poturbowany Rogers (ponieważ był poturbowany po roztrzaskaniu 'dyliżansu' :D) vs. ranny Vane (bo ten pierwszy strzelił mu w plery). Tak czy siak pełna zgoda, niezależnie od stanu faktycznego Rogers nie ma szans z Vanem xd
btw. Rogers mimo wszystko mnie zaskoczył, nawet nieźle radził sobie z rannym Vanem (i choreografia tej walki była taka, że raz jeden był górą, raz drugi, świetnie to wyszło).

ocenił(a) serial na 9
matiiii

Wydawało mi się że dostał w biodro ;d.

czaromaro

To pewnie bardziej bolało :p

ocenił(a) serial na 10

Jedna rzecz mnie tylko wkurzyła w tym odcinku. Dlaczego nie zabili Rogersa podczas odbicia Rackhama i złota, albo go chociaż nie zabrali ze sobą. Całą pozostałą obstawę zabili a jego zostawili, przez co Vane został pojmany. Bez Rogersao obecny porządek w Nassau by się rozpadł od razu i być może Flint odbiłby je bez nawet jednego wystrzału.

ocenił(a) serial na 9
Pullo

Wydawało mi się za pierwszym razem, że Vane strzelał do Rogersa, po rozbiciu powozu, ale tamten miał kapelusz jednak. Dziwne bardzo i widać, że trochę naciągnięte przez twórców.

Pullo

dalej będzie tylko gorzej

karola_korys

Potwierdzam. Nie rozumiem dlaczego tak zrobili. Mój powód oglądania poszedł si... sobie.

Cairns

jeszcze w życiu się nie spotkałam z tak głupim zagraniem ze strony scenarzystów jak w przypadku Piratów. Pomijam fakt, że olali totalnie fakty historyczne... Zastanawiam się czy w ogóle oglądać dalej. Tumblr huczy... ludziska bojkotują twórców. A tak fajnie wszystko szło.

karola_korys

Dobra, o co Wam chodzi? :) Jestem nie w temacie (znaczy, rozumiem zażalenie Pullo o nie zabiciu Rogersa ale Wy chyba o czymś innym piszecie?).

matiiii

znamy spoilery z 9 odcinka, jak chcesz mogę Ci napisać :)

matiiii

Jak obejrzysz 9 odcinek, to będziesz wiedział.

Cairns

A, ok, dzięki Wam za info! W takim razie nie pokuszę się o spoilery, w końcu 'jutro' już odcinek :)

matiiii

ok, ja w takim razie milknę i możemy wrócić do rozmowy jutro. Spadam na forum Wikingów ;)

karola_korys

Proszę o odp. w temacie Wikingów również, tak przy okazji :D

matiiii

Dlaczego 'jutro' bo jestem nie w temacie?

Cairns

chyba jutro, bo odcinka jeszcze nie ma do zassania, ja też nie oglądałam, tylko wpadłam na Tumblra, a tam spoilery... dużo spoilerów...

karola_korys

Aha. Ja oglądam online. Chyba wolałabym ze spoilerami, a nie takie zaskoczenie.

Cairns

Na czas PL to jutro premiera odcinka, stąd apostrof :)

matiiii

Właśnie dziwiła mnie kiedyś ta data premiery, bo oglądam w sobotę rano:) Dzisiaj cała sobota zepsuta jednym odcinkiem.

Cairns

dziś obejrzałam i jest inaczej niż cały zagramaniczny fandom to przedstawia, co nie zmienia faktu, że skutki tego posunięcia, można było osiągnąć w inny sposób. Można było przewidzieć takie posunięcie, ze strony Anglików, a wydaje mi się, że Flint totalnie olał ten fakt i jak zwykle sprzątać po nim chciał Billy....

karola_korys

Billy to taka p... Ciekawe co teraz powie Flintowi - że tamten pokiwał głową?

Cairns

mnie się wydaje, że to Flintowi na rękę co się stało, bo ci zostali w Nassau może pójdą za nim, a i Czarnobrody na pewno tego nie popuści.