Serial genialny, zakończenie ujowe. Wszyscy którzy do czegoś dążyli to porzucili. Skończyło się na dwóch pedałach i kompletnym brakiem sensu całego serialu. I to wszystko tylko w jednym odcinku. Żal że nie wiem co!
Brakiem sensu całego serialu? Rozwiń to jakoś albo obejrzyj jeszcze raz. No i masz jakiś problem z 'pedałami' widze. Żal że nie wiem co!
Może źle napisałem więc już tłumaczę. Serial opierał się głównie na dążeniu Flinta do czegoś więcej i powinnien on na końcu zginąć w boju. A mamy że skończyło się na niczym, a jeśli tak się skończyło to po co było ciągnąć inny wątek przez 4 sezony? Czyli brak sensu serialu.
Flint zginął, a cala ta maskarada to tylko bajka Silvera dla Madi żeby go nie odrzuciła.
No raczej, to chyba aż nazbyt oczywiste;) Piękna historyjka z happy endem, a prawda taka że Flint nie opuścił wyspy.
Mi też się zakończenie nie podobało. Brakowało jakiejś epickiej bitwy, pojedynku. Te co były tu fuszerka jakaś i krótkie . TO jak Flint w końcu zginął ? Jeśli tak to oznaczało by to że padł 'offscernowo' a to by była porażka zabijać tak ważną postać poza kaderem, Mam nadzieję że Silver mówił prawdę... A wy jak uważacie ?
Coś w tym jest. Homoseksualnie mocno jak w Spartakusie. Generalnie wszystko sprowadziło się do tego, że Flint chciał mieć dobre czoko biernie/aktywnie. W sumie można potraktować ten serial jako traktujący o upadku piractwa. Ginie Vane, Czarnobrdoy, Flint zadowala się lub jest zadowalany przez Tomasa zaś jedynym żeglujący zostaje piczka Rackham.
Ten serial w ogóle nie trzymał się żadnych faktów. Czarnobrody zginął jak facet w bitwie a tutaj co? Utopili go? haha Główna postać Flint i najpierw zrobili go tęskniącym pedałem a potem jeszcze to pokazali. Na koniec najlepsze, cała sprawa, wojna i sens filmu utopiona przez kobietę, bo Silver chciał zaru.....ać. Czy to trzeba komentować ?
Rackham czyli historyczny Calico zawisł na stryczku.Tak
samo Vane. Teach lub Teech [ticz] Czarnobrody miał
papugę,którą nazwał kpt.Flint. To tyle o głównej
postci.Guntrie chyba nigdy nie istniała. Hisorycy nie
znają jej postaci. Anne Bony po ostatnie walce na swoim
slupie dostała się do niewoli. Jedna wersja mówi,że
była w ciąży druga ,że wykupił ją ojciec. Tak czy
inaczej dożyła wg historykó 72 lat i urodziła 5 dzieci
jakiemuś angolowi.