PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=282083}

PitBull

2005 - 2008
8,2 79 tys. ocen
8,2 10 1 78801
8,1 9 krytyków
PitBull
powrót do forum serialu PitBull

Dlaczego taki tyt?

użytkownik usunięty

dlaczego reżyser nadał taki tytuł?

ocenił(a) serial na 10

Luźne nawiązanie do tego, że policjanci są potocznie nazywani "psami", a pitbull to rasa psa niebezpiecznego i często nieobliczalnego - trochę jak policjanci z serialu

użytkownik usunięty
szulcpatryk

tak też myślałem, dziękuje za utwierdzenie

ocenił(a) serial na 10

Z tego co wyczytalam ostatnio z jednej takiej ksiazki o stolecznej policji, to byl to po prostu pseudonim Slawomira Opali.

użytkownik usunięty
koraarok

to raczej prawidłowa myśl..........

ocenił(a) serial na 10

Też o tym słyszałem, co nie zmienia faktu, że pseudonim skądś musiał się wziąć :)

ocenił(a) serial na 10
szulcpatryk

chodzi raczej o inna ceche tego psa - nieustepliwosc, ma nigdy nie odpuszczac, jak policjant walczacy z przestepczoscia

ocenił(a) serial na 10
igorros

Myślę, że tu chodzi po części o każdą z tych cech - zarówno tych, które wymieniłem ja, jak i tych, które wymieniłeś Ty :)

ocenił(a) serial na 7
igorros

Ja jeszcze bym dodała, że chodzi o te dwie twarze pit bulla, z jednej strony agresywny i nieustępliwy, z drugiej przyjaciel i słodziak. Na początku też mnie ten tytuł zastanawiał, ale chyba nie bez powodu te psy pojawiają sie w pierwszym sezonie i to z tak silnym pokazaniem że jeden pies jest zarówno do walk, jak i jest zwykłym pieskiem domowym.
Ci policjanci są bardzo podobni, z jednej strony w pracy, a zupełnie inni są prywatnie, w stosunku do bliskich. Prawie każdy jest pokazany jako prywatna osoba.

ocenił(a) serial na 10
dkf

A nie chodzi czasem o to, że Despero przygarnał pitbulla na cały 1 sezon?

Lepkam

Też prawda. To akurat bardziej oczywista przesłanka, ale jak najbardziej prawdziwa.

ocenił(a) serial na 8
Lepkam

O ile pamiętam, to nie był pies rasy pitbull, choć na rasach psów znam się słabo.

ocenił(a) serial na 9
Lepkam

Prawda. Nie zastanawia jednak nikogo, że ten pies, podobnie jak syn Gebelsa, po prostu zniknął?
W ogóle znikanie postaci - policjantów, zapominanie o tych, którzy zginęli.. Dziwne.

szulcpatryk

tez tak myśle