Oglądając serial na tvp vod mam wrażenie, że jest tam dostępna wersja pozbawiona niektórych scen. Nie oglądałem oryginału w tv więc trudno mi o odpowiedź czy oryginał tez był tak niedbale zmontowany czy tylko wersja internetowa zawiera skrócone nieco odcinki.
Na początku każdego odcinka Despero streszcza poprzednie i np w 17 jest ukazana scena z sądu jak Igor otrzymuje opiekę nad Olą oraz kłótnia Despero z Dżemmą. Żadnej z nich nie ma w 16 ani we wcześniejszych.
Poza tym niektóre wątki, zdarzenia pojawiają się lub kończą nienaturalnie, albo bez sensownego początku albo nagle niewyjaśnione kończą się. Np nie ma słowa na temat co się stało Goebellsowi w nogę i dlaczego nagle w 24 odcinku porusza się o kuli. Niektóre odcinki kończą się tak jakby wątek miał być kontynuowany w następnym. Największą zagadką dla mnie jest sprawa Metyla, czy ostatnią jego sceną jest ta przy samochodzie, kiedy znajdują przy nim podrzuconą przez Goebelsa świnię, czy też w oryginale był jakiś dalszy ciąg sprawy, wyrok/uniewinnienie. Tak jak napisałem w sąsiednim temacie w Ostatnim Psie Despero pyta się Metyla dlaczego Goebels CHCIAŁ go wrobić, a nie dlaczego go WROBIŁ. Wynika z tego że udało mu się jednak jakoś z tego wywinąć i nie poszedł za to siedzieć.