PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=282083}

PitBull

2005 - 2008
8,2 79 tys. ocen
8,2 10 1 78924
8,1 9 krytyków
PitBull
powrót do forum serialu PitBull

Lubię czasami "wychaczyć" elementy, które psują mi oglądanie filmu tj. błędów podczas kręcenia albo zaniedbań. Film ten posiada wg. mnie mało takich elementów w porównaniu chociażby do Fali Zbrodni czy TVN'owskich produkcji ale jednak się pojawiają.

S02-E05 - kwadrat zamienił się z kolegą furą, pomimo kartki w szybie "weźnie przestrzele ci kolano", kolor auta się nie zgadza, był szary, jest czarny. To samo z rejestracją, zaczynała się od WW, w czarnym od DA.

S02-E05 - Despero zostawia 100tys Euro szeryfowi. Obliczyłem, z grubości pięciu kupek mogło tam być 100tys Euro (82mm szerokość banknotu, kupka pojedynczego pliku musiałaby mieć 12mm - gr. banknotu 1,2mm x 100, ponieważ 200 x 5 x 100 to 100 000 Euro). ale ewidentnie widać, że pierwsza strona banknotów jest zadrukowana, odgięte banknoty już nie.

Ktoś zauważył coś jeszcze? Dla wyjaśnienia oglądam serial po raz pierwszy jestem przy piątym odcinku.

ocenił(a) serial na 8
jarken

I jeszcze w tym samym odcinku:

S02-E05 - jeden z ludzi od ciemnej roboty, ten który miał zdetonować ładunek za pomocą zdalnego pilota do sterowania modeli RC, podczas zeznania mówi, że ładunek nie chciał odpalić. Mówi że przesiedział cały dzień w krzakach, gdy Kazio podszedł do gabloty próbował odpalić <przerywnik jak próbuje odpalić>, nawet gdy podchodził bliżej i wydłużał antenę <przerywnik jak podchodzi bliżej, wydłuża antenę, kolejna scena - antena schowana>

ocenił(a) serial na 9
jarken

w 3. sezonie, nie pamiętam w którym odcinku, w tle rozmowy Despera i Dżemmy widać gościa trzymającego mikrofon, jest bardzo widoczne.

ocenił(a) serial na 8
tomek94s

Sezon 3, epizod 6. Dzisiaj dopiero oglądam ten odcinek. postimage. org/image/ar4oo8a9z/ (bez spacji). Jest dźwiękowiec :)

jarken

Haha, dzięki za to zdjęcie, dawno tak się nie śmiałam. Wygląda to wprost absurdalnie - Depero, Dżemma i nagle w tle gościu wyciągający do góry ręce. :)

ocenił(a) serial na 8
jarken

S02 E06 - Gebels chcąc wrobić Metyla zgłasza przez telefon samochód toyota avensis nr WWE 54JA. Następnego dnia Metyl podjeżdża toyotą o numerach PO 0824L.

ocenił(a) serial na 9
jarken

http://www.filmweb.pl/serial/PitBull-2005-282083/discussion/B%C5%82%C4%85d+w+odc inku+5+!,2229455

jarken

Zabawki z odpustu (nawet replikami tego nazwać nie można) jako broń bandytów w Magdalence. Chodzi mi o ten moment gdy wykładają swoje gnaty/zabawki z torby na stół . Co dziwne w scenach strzelaniny mają w łapach już raczej prawdziwą broń (może przy tamtym ujęciu chcieli obyć się bez służb które muszą być obecne gdy na planie jest prawdziwa broń).

ocenił(a) serial na 10
jarken

Gdy Desper przychodzi z Dżemmą na nauki przedmałżeńskie to ma marynarkę taką "świecącą". wychodzi odebrać telefon wraca później czekają na księdza i ma już na kolanach kurtkę brązową

przemekfecko

Gebels podchodzi o kulach do bandy zbójów, którzy ścigają jego sąsiadów ćpunów za dług.
Straszy ich bronią i proponuje układ.
W 1 kadrze zegarek na jego nadgarstku jest tarczą do dołu, w następnym już jest na swoim miejscu, pomimo tego, że pozycja z wycelowaną bronią w bandziorów się nie zmieniła.

ocenił(a) serial na 10
jarken

Pierwszy odcinek pierwszego sezonu. Sam początek. Metyl idzie korytarzem w stołecznej i widzi jak policjant przyjmuje od staruszka zgłoszenie kradzieży portfela. Policjant ma na pagonach inspektora (czyli odpowiednik pułkownika), a ktoś taki to zajmuje najwyższe stanowiska a nie pracuje z ludźmi z ulicy. Innym błędem tego typu była sytuacja, gdy Barszczyk zatrzymany przez patrol po utracie legitymacji przedstawia się jako komisarz, podczas gdy jest inspektorem.

użytkownik usunięty
jarken

Odcinek pierwszy trzeciego sezonu. Goebels z Desperem idą do mieszkania, z którego po libacji wypadł młody chłopak. Na miejscu zastają tylko jakiegoś żulika. Goebels zrzuca śpiącego na krześle i opartego o stół żulika, jednocześnie potrącając jakiś napój czy kefir. To spowodowało znaczną plamę na podłodze. W następnych ujęciach plamy już nie ma. A i jak Despero zamoczył buty, te które kupiła mu Dżemma zmieniają kolor z brązowego na czarne.

ocenił(a) serial na 10

Przecież buty zmienily kolor pod wpływem właśnie wody. Despero sam mowi ze buty my sie zniszczyly..

jarken

A może kwadrat jako bogaty gangster miał kilka samochodów w różnych kolorach s jego znakiem rozpoznawczym była właśnie ta kartka ...