jak narazie to jedyny polski serial na który przyciągną uwagę 1 sezon caly znakomity, 2 sezon podobnie jak i 3 w początkowej fazie przynudza ale z czasem rozkręca sie i jest arcyciekawy!
Najbardziej spodobała się mi rola Dorocinskiego I Grabowskiego świetnie odegrane role aż chciało by sie 4 sezon serial znakomity jestem nim zafascynowany a szczególnie postacią Despera! daje 10
Kolego. Postać Despero była wzorowana na pracy prawdziwego policjanta jakim jest Sławomir Opala. Polecam trochę o nim poczytać, jest też serial dokumentalny pt. "Prawdziwe Psy".
ok. Wielkie dzieki z pewnascia zobacze,dodam ze po oglądnięciu serialu az chciałoby sie w takiej kryminalnej pracować;p oczywiście z tak zgrana ekipa jaka byla w filmie;p
http://natropie.onet.pl/crimestory/duma-pitbulla,1,5447961,artykul-special.html
tu znalazłem ciekawy artykuł jeśli coś masz o nim poproszę o linki:)
http://www.youtube.com/watch?v=Rlb7_dILFqM chyba najlepsze co mogłem znaleźć oprócz wspomnianego dokumentu
Szczerze to muszę się do czegoś przyznać Pitbulla zacząłem oglądać przypadkiem , bo jak to na Polskie produkcje przystało pomyślałem pewnie znowu jakieś G ......... , a tu miłe zaskoczenie . Jest oczywiście wiele niedociągnięć w fabule jednak gra aktorska rekompensuje wszytko i widz zaraz zapomina o wpadkach scenarzystów . Postacie wykreowane w serialu są tak realistyczne że nie przypomina to serialu sensacyjnego a raczej dokument . Jedyną rzecz którą można było rozwiązać inaczej (moim zdaniem ) to wątek Metyla . Bardziej bym jego widział w roli czarnego charakteru w 3-cim sezonie niż Artaka , no ale trudno jak to się mówi :)
Tak, ten wątek koncertowo spieprzyli. Też myślałem, że teraz Metyl będzie królem zła w tym mieście. Aktor też świetny, mogli z niego zrobić mega zbója, mógł się np. III sezon skończyć wielką akcją Metyl versus ekipa Gebelsa, ale nie... A tu zrobili tak: raz pokazali go ze Śrubą i potem go zwinęli i tyle go w gangsterce widzieliśmy.
Jak dla mnie, najlepszy serial kryminalny. Dziś zakończyłem kolejny raz oglądać....
Dla mnie to genialny serial. Pokazujący prace policji. Ale nie jest to kryminał, tak mi się wydaje. Nie ma tu zagadek kryminalnych. Najlepszym, moim zdaniem serialem kryminalnym jest "Glina". Tam zagadki są, a niektóre są świetne. Za to z prawdziwą pracą policji nie wiele ma "Glina" wspólnego. Takie moje zdanie.