PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=136269}

Plotkara

Gossip Girl
2007 - 2012
7,7 108 tys. ocen
7,7 10 1 108194
6,4 10 krytyków
Plotkara
powrót do forum serialu Plotkara

Wiele spojlerów na to wskazuje, ale dla mnie to nieporozumienie. Owszem byli zgraną parą w 1 sezonie, ale tyle już przeszli, że to sztuczne i głupie łączyć ich znowu razem na koniec sezonu. Serena wspominała kiedyś, że Dan jest jej pierwszą, wielką miłością, ale to było dawno i za dużo złego się miedzy nimi wydarzyło, a ona po nim za dużo mężczyzn ''bardzo kochała''. Do tego on nadal kocha Blair, więc w poniedziałek rano się obudzi i stwierdzi, że kocha nadal tą kobietę ( S ), której jakieś czas temu dał do zrozumienia, że nie chce jej widzieć więcej na oczy? Co jak co, ale ich postacie odsunęły się od siebie dawno temu, bo chyba jak Blair poznała Louisa. Serena póki co powinna ułożyć sobie życie ze Steavenem, bo Natea też bym nie brała pod uwagę.
Spotkałam się z wieloma opiniami, że to z N powinna być, ale tak szczerze to czy to był aż tak namiętny związek? Pobyli sobie kilka odcinków razem, tak jak wcześniej B z N.
A wracając do Dana- jeśli naprawdę z S wrócą do siebie to raczej tylko dlatego, że twórcy serialu aby pominąć oburzenia, (wręcz fale nienawiści fanów na finishu GG, emocjonalną katastrofę ) chcą spełnić oczekiwania widzów założone już kilka lat wstecz, czyli Chair i Darena, ewentualnie Serenate, choć ta ostatnia pozycja to w ogóle nie pasuje. . Nie chcą pewnie popełnić gafy jak w przypadku Blair i Dana kiedy to widzowie się bardzo oburzyli i serial stracił oglądalność.
Dla postaci S lepiej by było gdyby nie połączyli jej z żadnym z głównych bohaterów, no chyba że z Rufusem, bo tego jeszcze nie było ;). Wiem, że równie dobrze można by powiedzieć, że B i C też nie muszą być razem na finał, ale różnica między nimi polega na tym, że co by się złego działo, z kim by nie byli to i tak zawsze miłość między nimi była, a między S i N raczej przyjaźń, a S i D o wzajemnej miłości można tylko pierwsze sezony zaliczyć, później była przyjaźń, a potem niechęć. Nie wiem dokładnie jak to będzie, bo można się wszystkiego spodziewać, ale dla Dareny mówię nie ;)

ocenił(a) serial na 2
storczykxd

Szczerze mówiąc to nic mnie nie zdziwi. Większość głównych postaci jest w tym sezonie tak mocno NIE sobą, że w sumie to bardzo możliwe, by połączyli na koniec Dana i Serenę. Chociaż za chiny ludowe nie mam pojęcia, jak w 7 odcinków mieliby oni znów się do siebie zbliżyć, kiedy Dan wciąż kocha Blair a Serena najprawdopodobniej kocha Stevena (mówię najprawdopodobniej, bo z nią to naprawdę nigdy nic nie wiadomo ;x). Osobiście nie chcę tego widzieć... ale niestety to bardzo prawdopodobne ;/

SPOILER SPOILER SPOILER
Gdzieś (chyba nawet tutaj na filmwebie?) widziałam taki krótki filmik ze zdjęciami z niby ostatniego odcinka. Ze ślubu Chair, oczywiście, ale również ze ślubu Dereny (w złotej sukience? wtf...) -.-
O, mam. http://www.youtube.com/watch?v=4xPgpbOfsvU

ocenił(a) serial na 8
ejmisrejmi

też nie wyobrażam sobie jak w 7 odcinków scenarzyści zamierzają odkochać S od Stevena i D od Blair i połączyć te dwójkę razem. Ale będziemy mieć do czynienia ze sporym przeskokiem czasowym (dzieciak Chair jest całkiem spory) więc może to wtedy będzie ten slub Dareny :P

ocenił(a) serial na 10
ejmisrejmi

Smutno mi po tym filmiku;/ Ale ważne, że dla Chair się kończy dobrze, choć muszę przyznać, że B ładniej wygladała na swoim pierwszym ślubie. A co do Dareny to jak mają być razem, a zrobią taki spory przeskok czasowy ( o którym nie wiedziałam ) to w sumie będzie ok, bez naciągania, choć nigdy nie byłam zwolenniczką tej pary ;) Ale nie zmianie zdania, że połączą ich tylko dla fanów, tak jak to zrobili z Chair po wyskoku z Danem i było wielkie negatywne poruszenie wśród fanów, choć w tym przypadku to nie wiem już sama czy aż tak widzowie by się oburzyli jakby S została ze Steavem.

ocenił(a) serial na 9
ejmisrejmi

aaa myslałam że Serene połączą z Natem, ale w sumie najbardziej ją lubiałam właśnie z Danem - tym Danem z Brooklynu ;)
mały Henry BAss przeuroczy :))

ocenił(a) serial na 10
storczykxd

po 6 odcinku nie mam wątpliwości. Tylko czekać aż Lilka zejdzie się z Rufusem i będzie happy end

storczykxd

Kurde, to jakiś żart? Dwa śluby? I to jeszcze Serena z Danem... to nie ...

storczykxd

SPOILER Z ODCINKA 7 - I znowu wyszło jaka z Dana szuja i że tylko wykorzystuje Serene. Ale stawiam że Serena sie o tym dowie w następnych odcinkach, wkurzy sie, a Dan w ostatnim odcinku zrozumie że ją jednak kocha i będzie ten ich cały ślub. No rzygać sie chce. I jeszcze Serena piąty odcinek-kocha Stevena i chce za niego wyjść, 6 odcinek-ma w dupie Stevena i jest już wielce zakochana w Danie. No bicz plis....

ocenił(a) serial na 10
Request_

Jeszcze nie widziałam 7 odc. ale to co napisałeś to masakra;) Też o tym wczoraj myślałam ( wczoraj dopiero obejrzałam 6 ), że w odc 5 była w skowronkach, że Steaven chce się jej oświadczyć, a Dan na kotylionie łaził za Blair i robił do niej maślane oczka, a w 6 on już nie kocha B i smaruje na nią w tym swoim opowiadaniu, a ta już nie kocha Steavena i Darena lądują w łóżku po dniu pełnym romantycznych wspomnień. WTF? A teraz się okazuje, że Dan ją wykorzystuje, aby w za 3 odcinki zrobić happy and? o.0 Chair mieli burzliwe przerzycia i dalej znajdują pierdoły, aby nie być razem, ale para D i S przebili wszystkich.

ocenił(a) serial na 10
storczykxd

*przeżycia , sory za literówke ;)

storczykxd

Chair też już mnie rozwala, normalnie brak słów, najpierw pakt z Bogiem, potem pakt między nimi. Żaden sensu nie miał i do tej pory nie ma. Ale nawet już tak tego nie przeżywam bo na końcu sie wszystko dobrze skończy dla nich, także po mnie spływają te ich głupoty teraz.