Dawaj dup* każdemu facetowi aż znajdziesz tego jedynego,a może oceniaj ludzi wyłącznie
po wyglądzie,albo czyja kiecka lepsza od Diora czy Chanel?
Serial o puściutkich nastolatkach,nie mających nic innego do roboty poza zakupami
odbijaniem sobie facetów i imprezowaniem.Plotkara daje młodym laskom bardzo zły
wzorzec-pokazuje ze tylko bogaci,młodzi,piękni i szczupli coś znaczą.Ci co go oglądają mają
jakieś kompleksy.
Być może serial ma też inne przesłanie... mimo, że "puste nastolatki" posiadają wszystko co ma im zapewnić "boski" żywot ich życie nie jest idealne, często borykają się z problemami, które nie są nam obce. Serial/film powinien także być odskocznią od codzienności, czego można się domyślić mając chociaż trochę oleju w głowie.
ValkyriaQueen na pewno jesteś osobą posiadającą pełno kompleksów, to na początek. Po drugie obawiam się, że nie zapoznałaś się z dokładną 'treścią' serialu. Jeżeli mówisz o puściutkich nastolatkach, to która/który z nich jest aż tak pusty/sta?
'może oceniaj ludzi wyłącznie
po wyglądzie,albo czyja kiecka lepsza od Diora czy Chanel?' - Gdzie tu ocenia się kogoś po wyglądzie? Jeśli byś napisała, że po stanie społecznym to i owszem, jednak tutaj ewidentnie udowadniasz, że nie masz jakiejkolwiek styczności z serialem.
'Plotkara daje młodym laskom bardzo zły
wzorzec-pokazuje ze tylko bogaci,młodzi,piękni i szczupli coś znaczą.' - Napisałbym raczej, że nie daje, tylko pokazuje co bogaci, piękni i młodzi wyprawiają. Uważam, że nie jest to serial, którego się naśladuje, tylko jest to serial, który pokazuje, a czasem wyśmiewa ten świat (nawet Leighton Meester tak powiedziała kiedyś w wywiadzie - stwierdziła, że osobom, które tak czynią i oglądają 'Gossipkę' na pewno się robi głupio).
ten serial jest odskocznia, bo jak stacja the CW sama zalwazyla po nieudanych kilku projektach o zwyjklych nastolatkach ktorzy maja takie problemy jak my. ludzie maja dosc codzienniesci, sciagna sobie lub obejrza w tv i 40 min. tyg. wystarczy. a ze to oglaam to nie snaczy od razu nasladuje ;))
ona dobrze prawi-serial jest o pustych lalach-ładnych ale żyjących tylko modą,sexem i imprezami,a takie laski to zwykłe pustaki.
Serial nie jest tylko o "lalach" jest wiele innych postaci takich jak mężczyźni i wiele innych wątków nie tylko moda, sex, imprezy, ale też przyjaźń, miłość itp.
Ciekawa jestem ile odcinków oglądałyście.
Maciek666 to mówisz tu o sobie. Ja jestem facetem, hetero a i tak oglądam. Uwilebiam, myślę, że jest to serial z kategorii dla nastolatków, coś w stylu 'The O.C.'
No i co z tego,że jest gejem.Boże człowieku.
Ja też kocham ten serial bardzo,ale innymi też nie pogardze.
hmmmm, a może ktoś głębszego sensu poszuka, ze nie tylko każdemu dawać "dupy" ale może ze zdarzają się błędy i ze prawdziwa miłość nie umiera tak łatwo. I tez czasami pomyśleć i rozmawiać a nie od razu się mścić. Czasami trzeba wnioski wyciągać, choćby z serialu :)
Zgadzam się.Ten serial też uczy jak postepować w różnych sytuacjach.I nie jest głupi i durny i nie daje każdemu "dup".W ogóle filmy czy różne seriale czegoś mogą nauczyć.Ale niektórzy tego nie rozumia.Trudno.Ciekawa jestem ile one oglądały odcinków?!
Ja tez się zgadzam, denerwuje mnie podejście pewnych osób do tego typu spraw. Osobiście też się czasem z czegoś zaśmieje i osadzę z góry ale potem staram się czegoś o tym dowiedzieć. Znam parę osób które śmieją się z seriali lub ze mnie że je oglądam ale się tym nie przejmuje bo wiem że nie maja o tym pojęcia bo seriali nie oglądają i gadają co im ślina na język przyniesie.
kązdy robi to co chce ;D Ja ogladam czesto seriale. a jak skoncze sezon jednego szukam kolejnego. to jest odkoznia taki 1-2 odcinki dziennie na dobranioc przyjemnie ;))
Mi by było szkoda czasu-wolę dobry film,dwie godziny super rozrywki niż kiszenie się przed ekranem codziennie.Ludzie jest piękną pogoda,ruch na słońcu,a nie pleśnienie w domu ; /
Skąd możesz wiedzieć,że ludzie oglądający ten serial są "niezaspokojeni towarzysko "? Każdy ogląda co mu się podobai niekoniecznie wszyscy mają zdanie,że to serial dla pustaków czy coś takiego.
Ja osobiście oglądałam wszystkie odcinki i jakoś mi się podobały i to nie dlatego,że jestem niezaspokojona towarzysko ;)
Ale często tak jest,ludzie oglądający jakiś serial dają podświadomy sygnał ze czegoś im brakuje.NIE ZAWSZE
ale moja babka od psychologii tak mówi i ja się z nią zgadam
Jak oglądasz Plotkarę to na pewno pragniesz miec kasę i ciuchy jak te bohaterki,łazić na takie imprezy.Sama sobie przeczysz ; /
Ja oglądam i wcale tego nie pragnę no może po za ciuchami. Wręcz przeciwnie, nie lubię głośnych imprez wole towarzystwo najbliższej przyjaciółki lub kilku innych. A kasy kto jej nie che bądźmy szczerzy gdyby wpadło ci w ręce parę tysiaków nie zrobiłabyś z nich żadnego użytku?
A co do towarzystwa to mam dużo znajomych, jak wspomniała VeLkA02 oglądam seriale do snu ;p a nie włóczę się po ulicach z piwskiem bądź z nieciekawym towarzystwem ...
hehehehe, ciekawe stwierdzenie "pragniesz miec kasę i ciuchy" , i widzisz ze tym się różnimy ze Ty własnie patrzysz na ciuchy i kase a niektórzy na coś innego, np miłość. bo chyba mi nie powiesz ze masz idealny "związek" i nie chcesz czegoś urozmaicić czy przewidzieć różne sytuacje lub ich nie prowokować :) a co do niespokojnych towarzysko to nie prawda bo 1-2 odcinki przed snem to nie cale 1-2 dni, a co do podświadomości to chyba Ciebie czegoś brakuje oczywiście "podświadomie" :P
Jasne.Gdyby Plotkara była nudnym serialem to bym go nie oglądała,a tak nie jest.I pewnie większość się ze mną zgodzi.
Jak ty nie widzisz nauki w serialach czy filmach to już twój problem.No na pewno nie każde są mądre,ale GG jest moim zdaniem.
I w dlaszym ciągu nie wiemy ile oglądałaś odcinków.Może boisz się przyznać,cóż...
No to się nie zgodzę,bo serial nie jest o niczym.Nie chodzi tylko o ciuchy,seks i kasę.
Jek byś zobaczyła iwięcej odcików to może było by to "wystarczająco dużo by wiedzieć że serial jest w sumie o niczym;/"
Po zatym przydaje się taka odskocznia od innego życia.Ja nie chcę oglądać M jak miłość czy Barwy Szczęścia to dopiero jest serial o niczym.
To ja ją wyręcze:
1.Pokazuje nastolatką fałszywy obraz swiata MATERIALIZM I KASĘ BEZ KTÓREJ W PLOTKARZE JESTEŚ NIKIM.
2.Daje do zrozumienia że tylko jak ktoś wygląda jak blondyna albo Blair to ma szansę zaistnieć.
3.Pokazuje że można bzykać się z kim popadnie,byle by był przystojny.
Po raz kolejny udowadniasz, że masz o serialu zerową wiedzę. Ile obejrzałaś minut/odcinków?
1. Jakbyś czytała moją wypowiedź to byś zrozumiała, chyba, że nie potrafisz czytać ze zrozumieniem.
2. CO? Gdzieś ty to zrozumiała? Wydaje mi się raczej, że pokazuje, że tylko ludzie sprytni i Ci, którzy sami na sobie polegają mają szansę zaistnieć. Poza tym serial nie ma dawać nic do zrozumienia, ma być odskocznią - rozrywką. Kto normalny bierze coś takiego na poważnie?
3. Wydaje mi się raczej, że tego nie trzeba pokazywać. Niestety mamy czasy, w których dziewczyny są tak nachalne, że wskakują pierwszemu lepszemu do łóżka, więc w sumie dzięki temu serial staje się realistyczny.
Boże ludzie do cholery to jest S-E-R-I-A-L !!! O to w nim chodzi żeby nie był o dziadkach siedzących na ławce i grających w szachy tylko żeby było tam coś innego! I-N-N-E-G-O !!!
Jeśli ktoś bierze przykład że należy spać z kim podpadnie to tylko jego problem i jest przepraszam za określenie głupi! A poza tym gdybyście obejrzały cały sezon chociażby pierwszy zobaczyłybyście jak bohaterowie żałują tego co robili i jakie są z tego konsekwencje! Bo o to chodzi w serialach a nie o głupie naśladowanie.
Może i jestem ślepa ale nie zauważyłam, żeby tam każdy sypiał z kim popadnie. A jak komuś się nie podoba serial to niech nie ogląda. Gdyby faktycznie nastolatki sypiały z kim popadnie przez Gossip to serial zostałby zdjęty. Np. takie galerianki zadziałały wiele gorzej niż gossip. A jak wam sie nie podoba to wasza sprawa. Każdy ma prawo do własnego zdania.
Wiecie co, mam pomysł: nie odpisujcie jej/im, to wtedy przestaną pisać: my będziemy spokojnie oglądać Plotkarę, a one M jak miłość (etc.) i wszyscy będą szczęśliwi!
Zastanawia mnie tylko jedno. Skoro się komuś serial nie podoba, to po co zadaje sobie tyle trudu, żeby wejść na stronę serialu i wszystkich poinformować , że są debilami bo ten serial oglądają? Mi by się osobiście nie chciało.
Ej, no ja sie z Toba zgadzam! Kurde, gdyby mi sie jakiś serial nie podobał dajmy na to "na wspólnej" to po prostu tego nie oglądam ani nie komentuje! Fajnie, że inni mają różne gusty, ale... no przepraszam ale sama ulisseska1989 napisała że woli spędzać czas na powietrzu. To po co komentuje plotkare, skoro może wąchać kwiatki?!
Ulisesska, ValkyriaQueen (przepraszam, jeśli źle napsiałam nicki) rozumiem, że wam się nie podoba ten serial. Rozumiem, nie mam nic przeciwko, przecież każdy ma inny gust. Przykro mi tylko, że obie obrażacie innych. "mają kompleksy"? "Chcą być tacy jak bohaterowie serialu"? Przepraszam, ale nie mam kompleksów i nie chce być taka jak bohaterowie tego serialu. Ten serial podoba mi się, bo to inne życie, niż to co jest tutaj (oczywiście, strasznie ubarwione) dla mnie jest to serial pełen akcji i humoru, ale z bohaterami, którzy mają cechy podobne do nas. Jednak nie zależy mi na imprezach, wole siedzieć w domu, mam swoje grono przyjaciół z którymi się spotykam i jestem szczęśliwa. Życie o którym wszyscy mówią i wszystko komentują? Nie dziękuję, gdybym miała tak żyć, chyba miałabym ciężką depresję.
Proszę, nie obrażajcie innych. Pokazujecie tylko, że mylicie krytykę z chamstwem.
Pzdr.
aha i chyba nie oglądałas wszystkich odcinków... ten serial nie polega tylko na imprezowaniu i kupowaniu sobie kiecek jak to sama nazwałas. blair miala bulimie, bart bass zginal w wypadku samochodowym, rufus nie potrafil wychowac swojej corki jenny, a ojciec natea bral narkotyki czym, doprowadil rodzine do bankructwa. zanim skomentujesz-obejrzyj co najmniej 5 odcinkow
a ja się przyznam! chcialabym miec takie zycie ja ci w tym serialu wspanialym i nie ukrywam tego:) oglądam plotkare bo jest ciekawym, serialem z intrygami itp i przynajmniej coś się dzieje a nie tak jak plebania etc ::):) pozdrawiam fanów i antyfanów (choć fanów bardziej!:D:D) xoxo:D
Więc tak...serial pokazuje do czego posuwają się bogate i rozpuszczone nastolatki ale nie zachęca do kopiowania ich!
Ja uważam że serial jest świetny ( na szczególną uwagę zwraca gra aktorska Taylor Momsen i Leighton Meester>
lubię ten serial i na mnie działa wręcz przeciwnie zdaję sobie sprawę z tego że gdy nie będę w porządku wobec innych ludzi oni odwdzięczą się tym samym poza tym takie zachowanie może spowodować iż będziemy otaczać się ludźmi fałszywymi, którzy tylko czekają na nasz upadek a poza tym serial ukazuję prawdziwą elitę która wbrew pozorom ma tak jak my masę problemów bo bogate życie to nie tylko przywileje:)
Moim zdaniem serial ukazuje, po części, prawdziwe życie. Akcja dzieje się wśród bogatej elity, ale mają takie same problemy jak mniej bogatsi ludzie;) Wiele takich zachowań można zaobserwować w zwykłych grupkach ludzi: plotkowanie, puszczanie się, intrygi, ocenianie ludzi po wyglądzie, egoizm. Otoczka fikcyjna, ale wszystko da się odnieść :)