PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=136269}

Plotkara

Gossip Girl
2007 - 2012
7,7 108 tys. ocen
7,7 10 1 108398
6,5 12 krytyków
Plotkara
powrót do forum serialu Plotkara

klimat serialu

ocenił(a) serial na 9

nie wiem jak wy, ale ja tęsknię za klimatem, który panował w pierwszym i drugim sezonie. Uwielbiam GG, ale od kiedy główni bohaterowie poszli na studia serial jak dla mnie dużo stracił.

obawa

no tak, ale nie mogli przecież wiecznie chodzić do liceum ;p
jak dla mnie serial teraz jest inny, bo wiadomo, że bohaterowie się zmieniają, zmieniają się też ich problemy.
uważam, że taki rozwój postaci to dobra rzecz dla ogółu, bo oczywiście mogłoby tak być, że jeden odcinek to jeden dzień w serialu, jak w modzie na sukces, i wtedy byłoby liceum przez 10 sezonów XD
jak dla mnie wszystko jest ok. miałam już dość tej całej hierarchii, opasek... ;p byli dziećmi, byli. teraz są dorośli i to jest fajne ;]

obawa

Pomijając mniejsze lub większe intrygi,serial sprowadza się do tego, że każda zaliczy każdego, każdy zaliczy każdą i wszyscy żyli szczęśliwi w 1 wielkiej rodzinie :-)

ocenił(a) serial na 6
obawa

Wszystkie seriale o młodzieży (uczniach szkół średnich) chyba tak mają :P W BH90210 było tak samo, w 90210 też zapewne będzie.

ocenił(a) serial na 7
obawa

jedyna za czym tęsknie to za starą fryzurą Chucka, reszta bardzo mi się podoba :) Jeśli scenarzyści zamierzaliby kręcić tylko o nich w czasach HS, to przypuszczam nie zaczynaliby od 3 roku. I serial jak i ksiażki skończył by się jak idą na studia... teraz scenarzyści mają wieksze pole do popisu... a nie było żadnego fajnego serialu o bogatych, młodych ludziach z NYC

bloomy_2

A mi się podoba ten klimat. W 1 i 2 to jeszcze takie dzieci , a teraz to już wydorośleli.