oglądnęłam znów pierwszy odc pierwszej serii 'plotkary' i jestem w szoku. zauważyliście, ze w pierwszych odcinkach chuck mówi o swoich rodzicach, jakby żyli oboje. a nie tylko o swoim ojcu? zważywszy na dalszy rozwój jego postaci i ostatni odcinek 3 serii, jest to dosyć poważny błąd i zaniedbanie.
np. chuck mówiący do nate'a: 'może podwędzę ojcu troche viagry albo matce paxil' albo do sereny 'będę musiał powiedzieć rodzicom, ze w hotelu, który własnie kupili alkohol jest sprzedawany nieletnim'.
no i błagam nate i chuck jadacy do szkoły autobusem, w którym spotykają dana? O_o
powariowali. :)
i w pilocie inna aktorka gra eleonore waldorf. ;>
co do pilota to dobrze, że zmienili matkę Blair :D
CO do I am Chuck Bass i wszystko jasne -> ja tego nie zauważyłam :D może chodziło mu o matkę zastępczą lol
Pilotowy odcinek to tak jakby ekranizacja pierwszego tomu książki, a w książkach Chuck ma zarówno matkę jak i ojca. Dopiero potem zadecydowano, że w serialu zostaną wprowadzone pewne zmiany.
Poza tym co roku każda stacja zamawia wiele pilotów różnych seriali - trudno więc się dziwić, że np. dom Blair w pierwszym odcinku wyglądał inaczej, inna aktorka grała Eleanor, albo głos Plotkary był odrobinę zmieniony - wtedy nie było jeszcze wiadomo, czy Gossip Girl dostanie kolejne odcinki, a co dopiero cały sezon.
jestem tego świadoma. :)
tego, ze pilot to pilot. nie wiadomo, czy bedą nastepne odcinki i aktorzy czy miejsca moga sie różnic od pozostałych odc, ale matka chucka wydawała mi sie dosyc istotnym watkiem, który ni z tego ni z owego został zmieniony.
ale jesli tak było w ksiazce, to rozumiem. :) dzieki za info. :)