I wiele osób się ze mna zgodzi.Bohaterowie nie wzbudzają mojej sympatii.
Nie chciałabym kolegować się z takimi laskami-wredne,kłamliwe,puszczalskie
odbijające facetów i uważające się za 8 cud świata.Taja własnie jest bogata
młodzież zza oceanu.Za co ten serial jest popularny?Oglądaja go chyba tylko
zakochane w ciuchach nastolatki,bo sam serial jest płytki i o niczym.
Z czystem sumieniem daje 2/10
I właśnie dlatego to forum jest dla fanów. Jak obejrzałam pierwszy odcinek i drugi to też myślałam, że jest beznadziejny.
A właśnie ten serial jest inny niż wszystkie do tej pory bo jet o bogatych dzieciakach, o elicie i ukazuje to jak oni żyją.
Wychodzisz z założenia, że skoro my oglądamy ten serial to chcielibyśmy się zadawać z takimi osobami? Bo nie rozumiem co ma jedno do drugiego. Wyrażanie zdania ta temat serialu to rzecz naturalna i jak najbardziej masz do tego prawo, ale czemu oceniasz ludzi, którzy go oglądają? Nic o nich nie wiesz, więc tekst o "zakochanych w ciuchach nastolatkach" jest wzięty nie wiadomo skąd i nie na miejscu.
Każdy ma prawo do własnej wypowiedzi ale muszę się wtrącić. Serial pokazuje życie bogatych ludzi, ale popatrzmy na to, Jenny i Dan nie byli w pierwszym sezonie bogaci. Ten serial ma pokazać na że choć mają kasę i władze to mają problemy i często są nieszczęśliwi. Może i niektórzy są tacy jak ich wymieniłaś ale główne postaci są oprócz wad inteligentne i ciekawe.
zgadzam sie z alkamb, choć wiodą wręcz bajeczne zycie to są to tylko pozory, oni też mają problemy tylko czsami na większą skale...
Właśnie.Ten serial pokazuje inne życie.Nie zawsze dobrze.Bohaterowie mają problemy,czasem poważne.Uczy jak zachowywać sie w różnych sytuacjach.Albo jak rozmawiać z rodzicami,że nie każdy ma z ni,i dobre relacje.On jest "mądry" i młodzież która go ogląda więcej się dowiaduje i wie.Według mnie dobrze,że powstał taki serial.Inny niz książka.Moim zdaniem leprzy.
Ja zaczęłam oglądać GG ze w względu na ciuchy- tak jestem zakochaną w ciuszkach nastolatką.
i z odcinka na odcinek zaczęłam się wkręcać w fabułę, spróbuj może tobie też się spodoba. :)
"Nie chciałabym kolegować się z takimi laskami-wredne,kłamliwe,puszczalskie
odbijające facetów i uważające się za 8 cud świata."
Tym zdaniem mnie rozwaliłaś. XD
Jak oglądam serial to znaczy, że chciałabym żyć w ich świecie, tak?
A nawiasem mówiąc, masz jakieś złe pojęcie o serialach, bo niestety wiele
osób się z tobą NIE zgodzi.
Jak oglądasz taki serial to znaczy że podoba ci się świat tych dziewczyn.
W przeciwnym razie byś nie oglądała.
A Ty jak oglądasz M jak miłośc jestes kim? Marysia ?
W Pierwszej Milosci - Kingą, któa ma nieslubne dziecko.
Natomiast w Modzie na Sukces - Brooke.
A w Plebanii grasz Tracza czy jak mu tam.
Dziewczyno weź to przemyśl, to ze oglamy taki serial nie znaczy, ze utożsamiamy sie z bohaterami. Po prostu fajnie czasami popatrzec na to, ze:
- sa na swiecie bogate nastolatki, zyjace tylko ciuchami i kosmetykami ( fakt, w naszej Polsce takich dziewcząt nie ma;p)
- Można popatrzeć na naprawdę bogate dzielnice NY i inne cuda, o których szary człowieczek ( czyt, np, ja) moze tylko pomarzyć
- mimo, ze dzieciaki bogate to też maja problemy...
I weź kobieto sie zastanów :)
Pozdrawiam.
No no.To już chyba jakaś 10 odpowiedz i NIKT Cię NIE poparł.A pisałaś,że "wiele osób się ze mną zgodzi".No cóż.
dokładnie.. nikt cię "jak narazie" nie poparł (; także powodzenia. ;d
może wykaż się i powiedz jaki ty serial lubisz, to my cię ocenimy ;)
Haa . Czyli jak oglądam, np serial 'Lost' to chcę, żeby samolot, którym lecę się rozbił i żeby zabiło mnie coś na 'bezludnej' wyspie ;D ? <hahaha>
Co do wypowiedzi Bella92, powiedziałaś, że to jest forum dla fanów, i z tym się nie zgodzę. Każdy może oceniać serial i wypowiadać się pozytywnie lub negatywnie na jego temat.
no dobra fakt ;p Ale może dlatego tak twierdzę iż najczęściej piszą tu tylko fani ... bo po co tu pisać komu innemu.
Szczególnie tym co widzieli np 1 odcinek.
ulisseska1989 normalnie mnie bawisz. ale przyznać muszę, że mnie zaintrygowałaś i weszłam w Twój profil. zdążyłam się zorientować, że jesteś fanką Zmierzchu! Już wiemy kim chcesz zostać w przyszłości - wampirem? Bo jakbyś nie chciała to być przecież tego nie oglądała, nie?
Może nie koniecznie fanką filmu ale fanką serii Zmierzch,sam film był OK.
Tak chce być wampirem i życ na bezludnej wyspie jak ci w Lost.Normalnie
zbieram na to fundusze.
Haa . Pisząc ten ostatni komentarz śmiejesz się sama z siebie .. wiesz o tym ? I to nie znaczy, że masz poczucie humoru na własny temat .
To zacznij może oglądać jeszcze rodzinę Soprano, a od razu wstąpisz do mafii ;) Serial jest fantastyczny! Mam wrażenie, że nie obejrzałaś wszystkich odcinków. Jeśli pierwszy sezon Ci się nie spodobał, to trzeci jest już zupełnie inny. Bohaterowie bardzo się zmienili, a mimo to "Plotkara" nadal ma wielu fanów. Nie rozumiem Twojej naprawdę niskiej oceny...
to już nie chodzi o to, co ona myśli na temat Plotkary, bo jednym się podoba a drugim nie i każdy ma inny gust. Chodzi o tą teorię na temat oglądania seriali, którą posługując się zaprzecza sama sobie i która na dodatek jest totalną bzdurą.
A seriali mało oglądam ale kiedyś lubiłam Rodzine Soprano-wciąż myślę że
to swietny serial,lubię takie ''mafijne klimaty'' zarówno w filmach jak i
serialach.Jeśli chodzi o ''Plotkarę'' to myślę żeto niezby udana kopia
90210...starego 90210.
Plotkara kopią 90210?! Kurcze z tym się nie zgodzę, oglądałam stare 90210 i nie powiem że plotkara ma coś w tym spólnego. Fabuła Plotkary ma zupełnie inne podstawy. Chociażby samo istnienie Plotkary [mam tu na myśli osobę]jest czymś czego wcześniej nie było. Kurcze a fabuła.... dwa inne światy oprócz tego że mówi o grupie przyjaciół.
Mam taki pomysł z którym pewnie wszyscy na forum się zgodzą. Obejrzyj wszystkie odcinki jak znajdziesz wolną chwilę i potem porozmawiamy.
Oglądałam 90% Beverly Hills 90210 (bo tak się ten serial nazywa) i GG jest zupełnie inna, ja raczej bym powiedziała że "nowe" 90210 jest kopią GG, co można wywnioskować z wywiadów z producentami. Btw. jak jesteś fanką Zmierzchu to niekrytykuj Plotkary, nie chce mi się komentować dlaczego, każdy głupi wie czym jest Zmierzch.
I kto powiedział, że nie podoba mi się świat tych dziewczyn, powiedzmy sobie szczerze większość nastolatek chciałaby być bogata, mieszkać w Nowym Jorku, itd.
tak ale że chcesz tak żyć to nie znaczy ze chcesz być rozpuszczonym bachorem ... większość takich ludzi ma rozum i wcale nie są materialistami itp.
a ja chcę żyć w takim świecie i najlepiej być georgina albo stara serena, chodziłabym naćpana i najarana 24h trochę intrygowała i ciągle imprezowała, ale mi się zrymowało:)
Ja też!Chciałabym mieszkać w Nowym Jorku mieć takie fajne mieszkania,penthousy czy apartamenty i ciuchy.Byc tak bogatą i znać takich przystojnych facetów!;)
Po pierwsze serial nie może być " do dupy" bo do niej jest papier toaletowy.
Jeśli jesteś na tyle ograniczona, że uważasz, że każdy kto ogląda ten serial to pochwala zachowanie jego bohaterów to w takim razie co powiesz o fanach hmmm "piły"? - oni to psychopatyczni mordercy hę?
Dziewczynko zastanów się na tym co piszesz, bo to jest forum dla fanów więc nie licz tu na poparcie dla Ciebie.
A niech sobie młodzież zza oceanu będzie taka jaka jest, założę się, że skończyłaś "plotkarę" oglądać po pierwszym odcinku i zupełnie nie wiesz o czym ona jest, nie stać Cię na lepsze argumenty przemawiające za tym, że serial jest wd Ciebie " do dupy". Serdecznie nie pozdrawiam :)
Ej no ja uwielbiam Plotkarę, ale Zmierzch też lubię, także bez nienawiści do niego ;) Patrzę, że piszecie, że chcielibyście tam mieszkać, mieć te ciuchy i takie tam. Ja z tego wszystkiego najbardziej chciałabym...Chucka :D
No tak...Chuck,to najseksowniejszy i najlepszy facet w plotkarze.Też bym go chciała.jest boski.No ale ciuchami tez nie pogardze;)
misiaczek37 - pisałam już wczśniej ale muszę chyba powtórzyć, to forum nie jest tylko dla fanów, dla fanów są fanfora. To jest filmweb, i jeżeli komuś nie przypadł/przypadł film/serial do gustu to daje odpowiednią liczbę punktów.
No i jeszcze raz do autorki tematu, nie mów mi, że ty nie chciałabyś mieszkać na manhattan'nie, ubierać się w najdroższych butikach, bywać na ekskluzywnych przyjęciach i poznawać nowych ludzi. Każdy 'świat' ma swoje wady, i że w serialu zauważyłaś tylko te minusy, czyli wredne dziewczyny, alkohol etc - to już nie moja wina ;D I może lubisz innego typu rzeczy, o gustach się nie duskutuję .
Tak.. Ja też bym chciała tak mieszkac, ubierac się w drogich butikach i miec wszystkie buty blair <3 marzenie ;)
Chyba każda nastolatka by chciała ;) A przynajmniej ta co lubi sobie pomarzyc ;)
A ty chyba zakładając ten temat, nie wiedziałaś, że się tak rozwinie, prawda? Bo widzę, że nie masz już innych argumentów ;)
jesli ja lubie filmy z serii "Piła" to jestem psychiczną morderczynią? :D ooo kurcze hehe, a jak z serialu GG najbardziej lubie Serene i Blair to znaczy ze jestem lesbijka? :D
ale mozna wiele sie na wlasny temat dowiedziec ;)
''Piła'' kiedyś byłam ze znajomymi w kinie na tym właśnie filmie-wyszłam w
połowie,przecież to co się tam dzieje to jakaś masakra !
Rozumiem horror ma budzić grozę i strach,ale to co się tam wyrabia to
koszmar-krew,krew i jescze więcej krwi.Śmiem nawet twierdzić że ''fani''
tej serii są nieżle skrzywieni.Takie filmy karmią wypranych z pomysłów
psycholi.
Naprawdę? Wiele osób się z Tobą zgodzi? No cóż, ja odbieram to trochę inaczej...
Bardzo podoba mi się sposób w jaki zostali przedstawieni bohaterowie "Plotkary". Prawie każdy z nich ma w sobie coś, przy czym nie można się nudzić. Wątpię, czy ludzie chcieliby oglądać serial, w którym wszyscy są mili i grzeczni. Ale to jest moje zdanie...
jak już wcześniej wspominałam nie zgadzam się z opinią autorki tematu, ale myślę, że mówiąc 'wiele osób się ze mną zgodzi' miała na myśli ogół. Bo oczywiste jest przecież, że serial ma swoich fanów jak i przeciwników, a nie każdy musi się wypowiadać na tym forum.
Śmiech na sali ;]
Wszyscy są skrzywieni oprócz przecudownej autorki tematu, która chciałaby być Megan Fox xd Gratuluję marzeń xP
A na przyszłość dla takich osób... zanim coś takiego napiszecie to zastanówcie się czy macie ku temu jakieś sensowne argumenty, bo jak widać wychodzi z tego niezły cyrk xD
Cóż , szanuję twoją opinię , acz zastanawiam się ile ty masz lat . Jeżeli oglądałaś chociażby pięć czy sześć odcinków ów serialu to nie da się nie zauważyć , że "Gossip Girl" nie opowiada tylko o bogatych , wrednych , kłamliwych i puszczalskich szmatach , bo nie wydaję mi się , by wszystkie z tego serialu się tak zachowywały . Za co jest popularny ? Otóż ci wyjaśnię . Niektórzy ludzie uważają , iż bogactwo jest wystarczające do osiągnięcia pełni szczęścia . Serial ten pokazuje nie tylko zalety bycia "dziedzicem" , ale także wady . Ukazuje widzowi z jak trudnymi problemami muszą radzić sobie dziedzice Nowego Jorku . W ich życiu nie ma tylko zabawy , mnóstwa alkoholu i seksu jak się niektórym wydaje , lecz wielka ilość pozerstwa , by nie zawieść rodziny , nie stracić pieniędzy , tysiące oszustw i intryg , niekoniecznie z własnej woli . Wiem z doświadczenia .
Może gdybyś uważniej oglądała serial potrafiłabyś zauważyć coś ponad wredne, kłamliwe , puszczalskie laski i nie stwierdziłabyś , iż "Gossip Girl" jest płytki i o niczym , bo porusza on niezwykle ważne aspekty życiowe z jakimi boryka się dzisiejsza młodzież i nie tylko .
A co do tego , że oglądają go zakochane w ciuchach nastolatki ? Błagam cię , dziewczyno . Naprawdę nie rozumiesz przekazu ?