PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=136269}

Plotkara

Gossip Girl
2007 - 2012
7,7 108 tys. ocen
7,7 10 1 108393
6,5 12 krytyków
Plotkara
powrót do forum serialu Plotkara

I wiele osób się ze mna zgodzi.Bohaterowie nie wzbudzają mojej sympatii.
Nie chciałabym kolegować się z takimi laskami-wredne,kłamliwe,puszczalskie
odbijające facetów i uważające się za 8 cud świata.Taja własnie jest bogata
młodzież zza oceanu.Za co ten serial jest popularny?Oglądaja go chyba tylko
zakochane w ciuchach nastolatki,bo sam serial jest płytki i o niczym.
Z czystem sumieniem daje 2/10

ulisseska1989

Hm, jakoś mało osób się poparło. Szanuję twoje zdanie, powiedz tylko ile odcinków obejrzałaś?

użytkownik usunięty
P_Halliwell

I właśnie dlatego to forum jest dla fanów. Jak obejrzałam pierwszy odcinek i drugi to też myślałam, że jest beznadziejny.
A właśnie ten serial jest inny niż wszystkie do tej pory bo jet o bogatych dzieciakach, o elicie i ukazuje to jak oni żyją.

ocenił(a) serial na 8
ulisseska1989

Właśnie,powiedz ile odcinków wodziałaś i który sezon?!

plistek43

Wychodzisz z założenia, że skoro my oglądamy ten serial to chcielibyśmy się zadawać z takimi osobami? Bo nie rozumiem co ma jedno do drugiego. Wyrażanie zdania ta temat serialu to rzecz naturalna i jak najbardziej masz do tego prawo, ale czemu oceniasz ludzi, którzy go oglądają? Nic o nich nie wiesz, więc tekst o "zakochanych w ciuchach nastolatkach" jest wzięty nie wiadomo skąd i nie na miejscu.

ulisseska1989

Każdy ma prawo do własnej wypowiedzi ale muszę się wtrącić. Serial pokazuje życie bogatych ludzi, ale popatrzmy na to, Jenny i Dan nie byli w pierwszym sezonie bogaci. Ten serial ma pokazać na że choć mają kasę i władze to mają problemy i często są nieszczęśliwi. Może i niektórzy są tacy jak ich wymieniłaś ale główne postaci są oprócz wad inteligentne i ciekawe.

alkamb

zgadzam sie z alkamb, choć wiodą wręcz bajeczne zycie to są to tylko pozory, oni też mają problemy tylko czsami na większą skale...

ocenił(a) serial na 8
ulisseska1989

Właśnie.Ten serial pokazuje inne życie.Nie zawsze dobrze.Bohaterowie mają problemy,czasem poważne.Uczy jak zachowywać sie w różnych sytuacjach.Albo jak rozmawiać z rodzicami,że nie każdy ma z ni,i dobre relacje.On jest "mądry" i młodzież która go ogląda więcej się dowiaduje i wie.Według mnie dobrze,że powstał taki serial.Inny niz książka.Moim zdaniem leprzy.

plistek43

Ja zaczęłam oglądać GG ze w względu na ciuchy- tak jestem zakochaną w ciuszkach nastolatką.
i z odcinka na odcinek zaczęłam się wkręcać w fabułę, spróbuj może tobie też się spodoba. :)

ocenił(a) serial na 8
MarySue

"Nie chciałabym kolegować się z takimi laskami-wredne,kłamliwe,puszczalskie
odbijające facetów i uważające się za 8 cud świata."

Tym zdaniem mnie rozwaliłaś. XD
Jak oglądam serial to znaczy, że chciałabym żyć w ich świecie, tak?

A nawiasem mówiąc, masz jakieś złe pojęcie o serialach, bo niestety wiele
osób się z tobą NIE zgodzi.

nancy500

Jak oglądasz taki serial to znaczy że podoba ci się świat tych dziewczyn.
W przeciwnym razie byś nie oglądała.

ocenił(a) serial na 8
ulisseska1989

A Ty jak oglądasz M jak miłośc jestes kim? Marysia ?
W Pierwszej Milosci - Kingą, któa ma nieslubne dziecko.
Natomiast w Modzie na Sukces - Brooke.
A w Plebanii grasz Tracza czy jak mu tam.
Dziewczyno weź to przemyśl, to ze oglamy taki serial nie znaczy, ze utożsamiamy sie z bohaterami. Po prostu fajnie czasami popatrzec na to, ze:
- sa na swiecie bogate nastolatki, zyjace tylko ciuchami i kosmetykami ( fakt, w naszej Polsce takich dziewcząt nie ma;p)
- Można popatrzeć na naprawdę bogate dzielnice NY i inne cuda, o których szary człowieczek ( czyt, np, ja) moze tylko pomarzyć
- mimo, ze dzieciaki bogate to też maja problemy...

I weź kobieto sie zastanów :)
Pozdrawiam.

ocenił(a) serial na 8
ulisseska1989

No no.To już chyba jakaś 10 odpowiedz i NIKT Cię NIE poparł.A pisałaś,że "wiele osób się ze mną zgodzi".No cóż.

ocenił(a) serial na 10
plistek43

dokładnie.. nikt cię "jak narazie" nie poparł (; także powodzenia. ;d
może wykaż się i powiedz jaki ty serial lubisz, to my cię ocenimy ;)

ladyyS

Haa . Czyli jak oglądam, np serial 'Lost' to chcę, żeby samolot, którym lecę się rozbił i żeby zabiło mnie coś na 'bezludnej' wyspie ;D ? <hahaha>

Co do wypowiedzi Bella92, powiedziałaś, że to jest forum dla fanów, i z tym się nie zgodzę. Każdy może oceniać serial i wypowiadać się pozytywnie lub negatywnie na jego temat.

użytkownik usunięty
waniliowo

no dobra fakt ;p Ale może dlatego tak twierdzę iż najczęściej piszą tu tylko fani ... bo po co tu pisać komu innemu.
Szczególnie tym co widzieli np 1 odcinek.

waniliowo

ulisseska1989 normalnie mnie bawisz. ale przyznać muszę, że mnie zaintrygowałaś i weszłam w Twój profil. zdążyłam się zorientować, że jesteś fanką Zmierzchu! Już wiemy kim chcesz zostać w przyszłości - wampirem? Bo jakbyś nie chciała to być przecież tego nie oglądała, nie?

simetra

Może nie koniecznie fanką filmu ale fanką serii Zmierzch,sam film był OK.
Tak chce być wampirem i życ na bezludnej wyspie jak ci w Lost.Normalnie
zbieram na to fundusze.

ulisseska1989

Haa . Pisząc ten ostatni komentarz śmiejesz się sama z siebie .. wiesz o tym ? I to nie znaczy, że masz poczucie humoru na własny temat .

ocenił(a) serial na 7
ulisseska1989

To zacznij może oglądać jeszcze rodzinę Soprano, a od razu wstąpisz do mafii ;) Serial jest fantastyczny! Mam wrażenie, że nie obejrzałaś wszystkich odcinków. Jeśli pierwszy sezon Ci się nie spodobał, to trzeci jest już zupełnie inny. Bohaterowie bardzo się zmienili, a mimo to "Plotkara" nadal ma wielu fanów. Nie rozumiem Twojej naprawdę niskiej oceny...

katasia1

to już nie chodzi o to, co ona myśli na temat Plotkary, bo jednym się podoba a drugim nie i każdy ma inny gust. Chodzi o tą teorię na temat oglądania seriali, którą posługując się zaprzecza sama sobie i która na dodatek jest totalną bzdurą.

katasia1

A seriali mało oglądam ale kiedyś lubiłam Rodzine Soprano-wciąż myślę że
to swietny serial,lubię takie ''mafijne klimaty'' zarówno w filmach jak i
serialach.Jeśli chodzi o ''Plotkarę'' to myślę żeto niezby udana kopia
90210...starego 90210.

ulisseska1989

Plotkara kopią 90210?! Kurcze z tym się nie zgodzę, oglądałam stare 90210 i nie powiem że plotkara ma coś w tym spólnego. Fabuła Plotkary ma zupełnie inne podstawy. Chociażby samo istnienie Plotkary [mam tu na myśli osobę]jest czymś czego wcześniej nie było. Kurcze a fabuła.... dwa inne światy oprócz tego że mówi o grupie przyjaciół.

Mam taki pomysł z którym pewnie wszyscy na forum się zgodzą. Obejrzyj wszystkie odcinki jak znajdziesz wolną chwilę i potem porozmawiamy.

ocenił(a) serial na 8
alkamb

Oglądałam 90% Beverly Hills 90210 (bo tak się ten serial nazywa) i GG jest zupełnie inna, ja raczej bym powiedziała że "nowe" 90210 jest kopią GG, co można wywnioskować z wywiadów z producentami. Btw. jak jesteś fanką Zmierzchu to niekrytykuj Plotkary, nie chce mi się komentować dlaczego, każdy głupi wie czym jest Zmierzch.

I kto powiedział, że nie podoba mi się świat tych dziewczyn, powiedzmy sobie szczerze większość nastolatek chciałaby być bogata, mieszkać w Nowym Jorku, itd.

użytkownik usunięty
nancy500

tak ale że chcesz tak żyć to nie znaczy ze chcesz być rozpuszczonym bachorem ... większość takich ludzi ma rozum i wcale nie są materialistami itp.

a ja chcę żyć w takim świecie i najlepiej być georgina albo stara serena, chodziłabym naćpana i najarana 24h trochę intrygowała i ciągle imprezowała, ale mi się zrymowało:)

ocenił(a) serial na 8
ulisseska1989

Ja też!Chciałabym mieszkać w Nowym Jorku mieć takie fajne mieszkania,penthousy czy apartamenty i ciuchy.Byc tak bogatą i znać takich przystojnych facetów!;)

ocenił(a) serial na 7
ulisseska1989

Po pierwsze serial nie może być " do dupy" bo do niej jest papier toaletowy.
Jeśli jesteś na tyle ograniczona, że uważasz, że każdy kto ogląda ten serial to pochwala zachowanie jego bohaterów to w takim razie co powiesz o fanach hmmm "piły"? - oni to psychopatyczni mordercy hę?
Dziewczynko zastanów się na tym co piszesz, bo to jest forum dla fanów więc nie licz tu na poparcie dla Ciebie.
A niech sobie młodzież zza oceanu będzie taka jaka jest, założę się, że skończyłaś "plotkarę" oglądać po pierwszym odcinku i zupełnie nie wiesz o czym ona jest, nie stać Cię na lepsze argumenty przemawiające za tym, że serial jest wd Ciebie " do dupy". Serdecznie nie pozdrawiam :)

ocenił(a) serial na 7
ulisseska1989

Ej no ja uwielbiam Plotkarę, ale Zmierzch też lubię, także bez nienawiści do niego ;) Patrzę, że piszecie, że chcielibyście tam mieszkać, mieć te ciuchy i takie tam. Ja z tego wszystkiego najbardziej chciałabym...Chucka :D

ocenił(a) serial na 8
ulisseska1989

No tak...Chuck,to najseksowniejszy i najlepszy facet w plotkarze.Też bym go chciała.jest boski.No ale ciuchami tez nie pogardze;)

plistek43

misiaczek37 - pisałam już wczśniej ale muszę chyba powtórzyć, to forum nie jest tylko dla fanów, dla fanów są fanfora. To jest filmweb, i jeżeli komuś nie przypadł/przypadł film/serial do gustu to daje odpowiednią liczbę punktów.

No i jeszcze raz do autorki tematu, nie mów mi, że ty nie chciałabyś mieszkać na manhattan'nie, ubierać się w najdroższych butikach, bywać na ekskluzywnych przyjęciach i poznawać nowych ludzi. Każdy 'świat' ma swoje wady, i że w serialu zauważyłaś tylko te minusy, czyli wredne dziewczyny, alkohol etc - to już nie moja wina ;D I może lubisz innego typu rzeczy, o gustach się nie duskutuję .

ocenił(a) serial na 10
waniliowo

Tak.. Ja też bym chciała tak mieszkac, ubierac się w drogich butikach i miec wszystkie buty blair <3 marzenie ;)
Chyba każda nastolatka by chciała ;) A przynajmniej ta co lubi sobie pomarzyc ;)
A ty chyba zakładając ten temat, nie wiedziałaś, że się tak rozwinie, prawda? Bo widzę, że nie masz już innych argumentów ;)

ocenił(a) serial na 10
ladyyS

jesli ja lubie filmy z serii "Piła" to jestem psychiczną morderczynią? :D ooo kurcze hehe, a jak z serialu GG najbardziej lubie Serene i Blair to znaczy ze jestem lesbijka? :D
ale mozna wiele sie na wlasny temat dowiedziec ;)

ocenił(a) serial na 7
elenex89

Autorka tematu to przyszły psycholog lub Sherlock Holmes :)))

elenex89

''Piła'' kiedyś byłam ze znajomymi w kinie na tym właśnie filmie-wyszłam w
połowie,przecież to co się tam dzieje to jakaś masakra !
Rozumiem horror ma budzić grozę i strach,ale to co się tam wyrabia to
koszmar-krew,krew i jescze więcej krwi.Śmiem nawet twierdzić że ''fani''
tej serii są nieżle skrzywieni.Takie filmy karmią wypranych z pomysłów
psycholi.

ocenił(a) serial na 10
ulisseska1989

Naprawdę? Wiele osób się z Tobą zgodzi? No cóż, ja odbieram to trochę inaczej...
Bardzo podoba mi się sposób w jaki zostali przedstawieni bohaterowie "Plotkary". Prawie każdy z nich ma w sobie coś, przy czym nie można się nudzić. Wątpię, czy ludzie chcieliby oglądać serial, w którym wszyscy są mili i grzeczni. Ale to jest moje zdanie...

takeabite_

jak już wcześniej wspominałam nie zgadzam się z opinią autorki tematu, ale myślę, że mówiąc 'wiele osób się ze mną zgodzi' miała na myśli ogół. Bo oczywiste jest przecież, że serial ma swoich fanów jak i przeciwników, a nie każdy musi się wypowiadać na tym forum.

simetra

Śmiech na sali ;]
Wszyscy są skrzywieni oprócz przecudownej autorki tematu, która chciałaby być Megan Fox xd Gratuluję marzeń xP

A na przyszłość dla takich osób... zanim coś takiego napiszecie to zastanówcie się czy macie ku temu jakieś sensowne argumenty, bo jak widać wychodzi z tego niezły cyrk xD

ulisseska1989

Cóż , szanuję twoją opinię , acz zastanawiam się ile ty masz lat . Jeżeli oglądałaś chociażby pięć czy sześć odcinków ów serialu to nie da się nie zauważyć , że "Gossip Girl" nie opowiada tylko o bogatych , wrednych , kłamliwych i puszczalskich szmatach , bo nie wydaję mi się , by wszystkie z tego serialu się tak zachowywały . Za co jest popularny ? Otóż ci wyjaśnię . Niektórzy ludzie uważają , iż bogactwo jest wystarczające do osiągnięcia pełni szczęścia . Serial ten pokazuje nie tylko zalety bycia "dziedzicem" , ale także wady . Ukazuje widzowi z jak trudnymi problemami muszą radzić sobie dziedzice Nowego Jorku . W ich życiu nie ma tylko zabawy , mnóstwa alkoholu i seksu jak się niektórym wydaje , lecz wielka ilość pozerstwa , by nie zawieść rodziny , nie stracić pieniędzy , tysiące oszustw i intryg , niekoniecznie z własnej woli . Wiem z doświadczenia .
Może gdybyś uważniej oglądała serial potrafiłabyś zauważyć coś ponad wredne, kłamliwe , puszczalskie laski i nie stwierdziłabyś , iż "Gossip Girl" jest płytki i o niczym , bo porusza on niezwykle ważne aspekty życiowe z jakimi boryka się dzisiejsza młodzież i nie tylko .
A co do tego , że oglądają go zakochane w ciuchach nastolatki ? Błagam cię , dziewczyno . Naprawdę nie rozumiesz przekazu ?

wyrafinowanaa

podsumowując: nikt cie nie poparł:D
pozdrawiam