PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=10031408}

Pluto

2023 -
7,6 1,4 tys. ocen
7,6 10 1 1394
9,0 3 krytyków
Pluto
powrót do forum serialu Pluto

Jestem pod wrażeniem głębi emocji przemyśleń itp ale moim zdaniem powinni podzielić fabułę na więcej odcinków po 45 minut. W jednym odcinku zostają upchnięte 2 do 3 wątków fabularnych oddzielnych postaci. Wątki są naszpikowane różnymi silnymi emocjami skłaniają do przemyśleń całość fabuły anime jakoś umyka w tym wszystkim...... na początku mamy śledztwo i kryminał potem dramat wojenny, dramat społeczny, dramat obyczajowy, thriller , horror i jeszcze na dokładkę serial psychologiczny miejscami serial popularno-naukowy.
W pełni zrozumiałem sens przekazu anime jest bardzo dobrze poprowadzone jednak ilość wątków w jednym odcinku sprawia że dla mnie jest to seans na raz ze względu na brak czasu na otrząśnięcie się z wątków np śmierć Geziśta ( przepraszam za pisownie ode mnie 7+/10
było by 9 gdyby nie ten fabularny i emocjonalny chaos w każdym odcinku
ps szkoda że to nie Geziśt uratował świat Atom to takie przesłodzone dziecko zawsze prawe bez odcieni szarości......

stwora_t18

W mandze było tak samo. To się nazywa wielowątkowa fabuła wiesz? Atom od początku miał taki być. Nie wiem z czym, masz problem? Może przerasta Cię intelektualnie tyle wątków na raz?, ale w mandze było tego jeszcze więcej oraz jeszcze bardziej namieszane aby później spiąć tą wielowątkową intrygę w całość. Akurat, Pluto to fabuła dla nastolatków i troszkę starszych z domieszką filozoficzną w klimacie social-cyberpunk thriller. Gdybyś czytał Monster tego samego autora co Pluto, to jeszcze rozumiem. Tam jest całe spektrum rozmaitych postaci które potrafią przytłoczyć swoją ilością wątków oraz rozważań na każdy temat. Bo jest ich 4 krotnie więcej niż w Pluto lub nawet pięciokrotnie. Fabuła jest w tle a jeden wątek poboczny trwa prawie tyle co cały Pluto, dodaj sobie do tego około 60-70 postaci, dziesiątki dialogów, przeszłość miesza się w teraźniejszością, a przy tym trzeba jeszcze myśleć kto kim jest, dlaczego to zrobił i jaki to będzie miało związek z przyszłością. Pluto w porównaniu do Monstera jest dla dzieci tak naprawdę, w Pluto wszystko jest proste i łatwe, tam nie ma co umknąć...

ocenił(a) serial na 9
Solaris_fw

Obrażanie osób, które wyrażają własną opinię jest poniżej krytyki. Bezimienny troll.

ocenił(a) serial na 7
Solaris_fw

XD incydent kałowy