PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=10037}

Pogromcy mitów

MythBusters
2003 - 2016
7,7 27 tys. ocen
7,7 10 1 26517
7,5 4 krytyków
Pogromcy mitów
powrót do forum serialu Pogromcy mitów

Odlot

ocenił(a) serial na 10

Oni są po prostu odlotowi. Ostatnio oglądałam, jak próbowali oszukać alkomat, napili się i próbowali wszelkich sposobów (nic nie pomogło więc strzesz się kierowco). To najlepszy program (kto się nie zgadza będzie miał ze mną do czynienia ;).

ocenił(a) serial na 10
Madzia3

Tak, to najlepszy program... i zawdzęcza to odziwo prowadzącym... Gdy zdjęto z ramówki moje ulubione "Wysypisko" i pojawili się "Pogromcy" nawet nie chciałem tego oglądać. Wyłączyłem TV. Potem jednak zrozumiałem swój błąd. Czemu program jest taki fajny ?? Bo prowadzący się fajnie dobrali. Jak pojawili się Pogromcy inne telewizje zaczęły naśladownictwo. Zaraz po Pogromcach jest Brainiack. Owszem, jest fajny ale to nie ten klimat. Klimatu Brainiacka nie uratował w wielkim stopniu nawet prezenter wyjęty z Top Gear. Mad Science na Nationalu... hmmmm... jest fajny ale ... bez specyficznego klimatu i tej sympatii bijącej z Pogromców. Nie wiem jakie są losy polskiego programu Test Case. No ale wybaczcie... oglądać Michał Lesienia strugającego twardziela... no wybaczcie ale NIE. Także Pogromcy są kozaccy. Bez dwóch zdań.

ocenił(a) serial na 8
Crazy_Ivan

Ja też bardzo lubię ten program aczkolwiek od jakiegoś czasu irytuje mnie pojawiająca się w programie fuszerka oraz to że Pogromcy uważają że są nieomylni! Przepraszam bardzo ale dziś oglądałem odcinek gdzie badali mit o tym czy podczas zderzenia się czołowo dwóch TIR'ów, kiedy między nimi znajdzie się samochód osobowy, to zostanie on zgnieciony na płaski placek... I wszystko pięknie tylko że podczas zderzenia jeden z TIR'ów uderzył krzywo w samochód osobowy i prędzej niż drugi TIR. Samochód posunął po ziemi i znalazł się "między" TIR'ami w taki sposób że tył stykał się z TIR'em prawidłowo, natomiast zderzenie z drugim nie było w osi i zahaczył jedynie prawym reflektorem o ciężarówe! I co? Pogromcy stwierdzili że mit jest ABSOLUTNIE OBALONY!!! Przecież to jest śmieszne!!! Nie dość że zrobili tylko jedną próbę to jeszcze nie wyszła im do końca... (wiem że koszty itd ale mogli chociaż uznać mit za prawdopodobny); Tak samo było z bronią palącą statki zbudowaną z luster - im się nie udało i co? MIT ABSOLUTNIE OBALONY! I lipa bo studenci z jakiegoś uniwersytetu zbudowali taką machinę która w kilka sekund zapalała drewno! Zresztą sami wiecie bo często zdarza się że Pogromcy dostają mail'a z krytyką i opisem jak powinni coś zrobić - po czym poprawiają swoje (w tym wypadku) nieudolne próby. Szczerze to program bardzo lubię, ale czasami przesadzają i uważają siebie za nieomylnych - "Skoro nam się nie udało to jest to ABSOLUTNIE NIE MOŻLIWE". Bez przesady ;)

Powiem Wam że zawiodłem się też nowym odcinkiem Sezon 5 Odcinek 5 gdzie sprawdzali mit "CZY STAREGO PSA DA SIĘ NAUCZYĆ NOWYCH SZTUCZEK" :-p lipa że nie wiem - nie dość że nie ciekawe to jeszcze nie było miejsca na inne mity w tym odcinku tylko jakieś głupie zabawy z psami :P a gdzie WYBUCHY??? :-D hehe :D pozdro wszystkim program oceniam na 8/10 bo ma niestety wady o których pisałem wyżej.

ocenił(a) serial na 10
_Stuntman_Mike_

No może troszkę to wrażenie nieomylności da się zauważyć. Poza tym troszkę też da się odczuć zmniejszenie ilości mitów na odcinek w celu wydłużenia żywotności programu. No ale niestety nikt przedwcześnie nie zarzyna kury znoszącej złote jajka :)