PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=10037}

Pogromcy mitów

MythBusters
2003 - 2016
7,7 27 tys. ocen
7,7 10 1 26517
7,5 4 krytyków
Pogromcy mitów
powrót do forum serialu Pogromcy mitów

Jeszcze niedawno leciały te najnowsze czytane przez Kubę "Bustera" Wątłego a teraz znowu zaczęli te sprzed roku. Czyżby nowy sezon się skończył?

ocenił(a) serial na 9
Pechowiec

Discovery w naszym kraju robi straszne zamieszanie
Puszczają Pogromców Mitów na kilku kanałach (2 lub 3).
Sezony są pomieszane. Co prawda nowa seria jest puszczana o stałej porze na jednym kanale z dopiskiem PREMIERA ale to zbyt dużo nie załatwia.

Tytuły odcinków przy emisjach są również nie spójne. Jest kilka błędów mieszających w tym co już oglądaliśmy a co nie.

Do tego dochodzą odcinki specjalne, odcinki ReVisted i kilka różnych innych określeń.

Spis odcinków dostępny na FilmWebie nijak ma się do tego ze strony http://dsc.discovery.com/fansites/mythbusters/episode/episode.html

WNIOSEK
Czy ktoś z ręką na sercu powie że widział wszystkie odcinki ?

Jest to bardzo trudne, staram się wszystko uporządkować ale to czasochłonne zajęcie.
Jak mi się uda to może podzielę się tą pracą gdzieś w sieci.

ocenił(a) serial na 10
Olaf_Ragnarson

Jest to nieco dziwne... chociaż jak wszedłem na listę odcinków na Wikipedii to się w miarę zgadza... jak tam pisze, że jakiś odcinek będzie wtedy i wtedy to na drugi dzień faktycznie można go znaleźć w sieci :) http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_MythBusters_episodes

ocenił(a) serial na 9
Crazy_Ivan

Mówisz o odcinkach nadawanych w USA czyli porównujesz sytuacje u nich do naszej rzeczywistości.
Winić za to można tylko naszych nadawców np. za tłumaczenia.

Ktoś pamięta jak seryjnie emitowano programy z lektorem węgierskim bułgarskim ?
Ostatnio się to już chyba nie zdarza, ale inne kwiatki kwitną w najlepsze. Mam namyśli głównie tytuły odcinków.

ocenił(a) serial na 10
Olaf_Ragnarson

Rozumiem, z tłumaczeniami zawsze jest problem, ale co Ci szkodzi zobaczyć odcinki online bez tłumacza? :)

ocenił(a) serial na 9
Crazy_Ivan

To nie jest dyskusja o tym czy ktoś ma na tyle dobre łącza i pojęcie gdzie szukać i jak ściągać programy z sieci.
I czy zna angielski na tyle dobrze aby wszystko zrozumieć :)

ocenił(a) serial na 10
Olaf_Ragnarson

racja :) chociaż i tak cieszę się, że odeszli od tego lektora, który "udawał" manierę wypowiedzi osoby właśnie czytanej :)

ocenił(a) serial na 9
Pechowiec

Teraz już z całą stanowczością mogę stwierdzić, że z polskich widzów ktoś robi sobie jaja.
Emisję sezonu 9 śledzę uważnie i
- raz że są puszczane bez zachowania kolejności
- dwa premiery nie są puszczane co tydzień regularnie
- trzy NAJLEPSZE ! ostatnie cztery odcinki zostały wyemitowane pod wspólnym tytułem brzmiącym
"Eksperci od efektów specjalnych poddają testom mity i legendy. Adam Savage i Jamie Hyneman w poszukiwaniu prawdy przeprowadzają serię ciekawych eksperymentów."

Więc temu co chce obejrzeć wszystkie odcinki życzę wytrwałości.
Ja bez nagrywarki bym odpuścił.