tez mam wrazenie, ze tam cos nie gra. wszystko jest ''zbyt dobrze'' zrobione, stroje sa jakby zbyt czyste, nawet niby lachmany, plus do tego ten makijaz z 21 wieku.
Na plakacie i zdjęciu co do kostiumów też miałem obawy. Natomiast widziałem dzisiaj dłuższy zwiastun serialu i w ruchu na aktorach uważam, wyglądają dobrze.
Jedne z lepszych kostiumow w polskim filmie kiedykolwiek. W wiekszosci przypadkow szykowne, ale znoszone i nieco smierdzace suknie, brud na ulicach. Rewelacja kostiumowo-scenograficzna ( mniej scenariuszowa...)
Martyna_Przy Żona specjalnie do Wiednia z szefową jeździła po te kostiumy, żeby pani teraz sobie mogła pomarudzić, no mówię pani. ;) No i tego, wydarzenia w filmie (i te z historii) SĄ tragiczne, więc one tym przesiąkły proszę pani, tymi wydarzeniami, i stąd pewnie ten pani odbiór ("tragiczne"). :D
Martyna_Przy A jeszcze ten tego... Burmistrz miasta Pisownia oraz sołtysina z Interpunkcji mówią, że już można tak niechlujnie, z małych literek, bez przecinków, znaków zapytania - byle zjechać, zatupać, zmiażdżyć... Ale oni zostali wybrani w ustawionych wyborach proszę pani, więc radzę nie ufać i używać tych dużych i małych i przecinków do woli! :) Taki - za przeproszeniem - szacunek dla Czytelnika będzie przez wersy przezierał. ;)