PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=565378}

Pora na przygodę!

Adventure Time with Finn and Jake
2010 - 2018
8,1 33 tys. ocen
8,1 10 1 32582
9,0 7 krytyków
Pora na przygodę!
powrót do forum serialu Pora na przygodę!

jak w temacie orientuje sie ktos, czy mozna dostac gdziekolwiek ten serial na dvd/bd w Polsce ew w sklepach zagranicznych?
choc szczerze polska wersja jest na tyle dobra, ze warto by kupic taka rodzima wersje. jak ktos ma jakies info, przeciek, pisac! :)

ocenił(a) serial na 9
BEN_4

W magazynie CN będzie można kupić pierwsze 8 odcinków
Jednak, w lutym (czyli teraz) w kioskach będziemy mogli znaleść kolekcje filmową.
http://dodatkiwkiosku.blogspot.com/2013/12/pora-na-przygode-zapowiedz.html

ocenił(a) serial na 9
PaulTheHuman

Widziałam wczoraj w empiku, ale jeszcze nie kupiłam, wie ktoś może czy poza dubbingiem będzie na dvd oryginalna ścieżka dźwiękowa? Nie mogę znaleźć informacji na ten temat.

ocenił(a) serial na 9
BEN_4

Mała wideorecenzja wydania: http://www.youtube.com/watch?v=KTln7NvUTT0

speiderman

Dzięki za filmik!

Już od dawna planowałem kupić amerykańskie wydanie DVD i w sumie dalej planuję, bo prezentuje się naprawdę dobrze, ale na pewno kupię też polską edycję. Oczywiście wolałbym, żeby po prostu zrobiono u nas spolszczoną wersję amerykańskich boxów zamiast bawić się w takie kolekcje, ale z drugiej strony u nas rynek jednak wygląda inaczej i raczej nie można sobie jeszcze pozwolić, żeby kreskówki z CN wydać jak na Zachodzie, czyli w wersji bardziej skierowanej do dorosłych. I pewnie jeszcze długi czas będziemy skazani na takie pstrokate okładki, choć i tak jest to krok naprzód. Co mnie cieszy, to że odcinki są ułożone chronologicznie, bałem się, żeby nie zaczęli tego mieszać. Tak jak powiedziano, wychodzą jakieś trzy płyty na sezon, więc nie jest tak źle. Mam tylko nadzieję, że kolekcja nie padnie, bo znowu będziemy skazani na wydania od Galapagos, które choć naprawdę fajnie wyglądają i powiedzmy, ze mają w sobie trochę więcej klasy niż taka kolorowa kolekcja, to jednak chyba ze dwa lata nie wydali już nic od CN, z wyjątkiem "Ben 10" czy "Bakugana", a więc tytułów, które mnie nie interesują.

3 miesiące czekania? WTF? Sądzę, że to tylko tak w przypadku pierwszego numeru, pewnie chcą zbadać rynek przed prawdziwym startem, często wydawcy tak robią z takimi kolekcjami. Wydaje mi się, że przy cenie 15zł, spokojnie mogłoby to wychodzić nawet co dwa tygodnie. Co do takich "książkowych" wydań - to jest tylko po to, żeby sprzedawać film jako książkę i uniknąć płacenia VAT. Zresztą z tego samego powodu dokładają te ulotki, żeby było, że to niby prasa.

eguaroc1

No i ukazała się druga część, 6 odcinków, 15zł. Następna w lipcu. Jakby nie patrzeć cena niska, wolałbym jakby było co miesiąc.

eguaroc1

czy na dvd odcinki są tylko w polskiej wersji językowej?

leneq

Niestety nie ma ani oryginalnego audio ani polskich napisów, jedynie nasz dubbing. Przynajmniej w pierwszej części. Drugą już widziałem w sklepie, ale kupię dopiero pod koniec tygodnia, nie sądzę jednak, żeby było z nią inaczej.

eguaroc1

szkoda:( Dzięki za odpowiedź!

leneq

No szkoda, bo chętnie pooglądałbym sobie z napisami. Niestety u nas raczej jeszcze długo nie dostaniemy nic z Cartoon Network w innej formie niż takie właśnie płytki z kilkoma odcinkami. Mam chociaż nadzieję, że jak to będzie w kioskach, to nie padnie zaraz tak jak np. "Chowder", który był puszczony na sklepy i którego wydano tylko trzy części. No i cena też jest dwa razy niższa niż sklepowych wydań, a jakość wydania właściwie taka sama. Szkoda, że u nas sprzedaje się tylko "Ben 10".

eguaroc1

Dla mnie Polski dubbing przebija oryginalny ;) Tak że o to problemu mieć nie będę jednak... czy wydanie nie będzie ocenzurowane? Jjak wiadomo cenzura zabija wszystko.

ocenił(a) serial na 10
speiderman

niestety na rynku ukazaly sie tylko dwa wydania tego magazynu z dvd i na tym chyba koniec bajeczki, a szkoda :( orientuje sie ktos ile juz serii puszczono na CN pl?