PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=760436}
7,5 2,5 tys. ocen
7,5 10 1 2482
Porzucony według Harlana Cobena
powrót do forum serialu Porzucony według Harlana Cobena

Poleci ktoś coś podobnego , co ma równie dobry klimat , podobnie trzyma w napięciu i posiada ścieżkę dźwiękową ( tak jak tu) , która powoduje że serial jest jeszcze lepszy niz jest :)

mateush87bpa

How to get away with murder ;)

ocenił(a) serial na 9
elenkaa

Oo dzięki ! :) Napewno obejrze

mateush87bpa

Z sezonu na sezon coraz lepszy. Może nie jest to serial brytyjski, który ma swój specyficzny klimat, ale podobieństwem na pewno jest zagmatwanie fabuły i mocne zakończenie każdego sezonu ;)

ocenił(a) serial na 9
elenkaa

To trzeba przyznać , że Brytyjczycy w stworzeniu idealnego klimatu są nie do pobicia. Oglądałem kilka brytyjskich seriali historycznych , to tam po prostu jak Cię wciągnie to już nie puści aż nie zobaczysz wszystkich odcinków :) ale amerykanie też to potrafią coraz częściej. Dla przykładu dodam , że nie jestem fanem kina superbohaterów a ostatnio wciągnął mnie Daredevil i jest to rewelacyjny serial w przeciwieństwie do filmu. Naprawdę polecam :)

ocenił(a) serial na 8
mateush87bpa

Zdecydowanie The Missing- dla mnie nr 1
Ale też z brytyjskich polecam: Utopia, Broadchurch, The Fall, the Shadow line, Top of the Lake, Luther, Whitechapel, Happy Valley, Marcella, River.
Ze skandynawskich też mogę coś polecić ;)

ocenił(a) serial na 7
mateush87bpa

Jeżeli chodzi o kryminały to IMO skandynawskie rządzą, atmosfera tak gęsta że od razu wiadomo czyja to produkcja. Ostatnio zakończyliśmy z mężem The Bridge/Most nad Sundem, z czystym sumieniem polecam. Saga Millenium Larssona w szwedzkiej wersji też rewelacja - można dla porównania obejrzeć sobie amerykańską :)

mateush87bpa

Happy Valley. Nie mozna sie oderwac od telewizora. Do 3 nad ranem siedzialem wpatrzony w tv. Obowiazkowa pozycja

ocenił(a) serial na 9
arkadiusz_dolecki

O super. Dzięki . W fajnym momencie napisałeś bo właśnie skończyłem "Chłopiec pochłania wszechświat" który bardzo pozytywnie mnie zaskoczył. Na prawdę polecam. Happy Valley już sprawdzam . Dzięki jeszcze raz

mateush87bpa

Poki co to Responder, Happy Valley i Line of Duty sa warte polecenia jesli chodzi o kryminal w dobrym klimacie. Osobiscie wybredny jestem ale te serie powalily mnie na kolana. I nie moge nic wiecej dobrego znalezc. Wlasnie katuje Luter'a no i robi sie troche ciekawiej ale to jie to samo co powyzsze produkcje a Tha Fall ma u mnie tylko 3/10. Moge Ci jeszcze polecic SEE z produkcji Apple tv baaaardzo warto. Z Amazon Prime zobacz REACHER juz jest 2gi sezon, oraz ŁOWCY i Człowiek z wysokiego zamku. No i jeszcze WALKA Z GOLIATEM

ocenił(a) serial na 9
arkadiusz_dolecki

See, Reacher oglądałem. Mam Amazona , Apple TV i Netflix także większość widziałem . Dla mnie najlepsze dwa kryminały ostatnich lat to Black Bird i The crowded room , od apple TV , te seriale to raczej dla wybrednych :)True detective jeszcze Fargo, Mindhunter , lista śmierci , jak nas widzą, Manhunt Unabomber, Manhunt śmiertelna rozgrywka i Narcos. Jeśli któregoś z tych tytułów nie widziałeś też warto sprawdzić. Dla mnie najlepszy serial ostatnich lat bez podziału na gatunki to "Last Kingdom"