Trafiłem na niego przypadkiem dzisiaj i 3 odcinki poszły od kopa. Serial genialny połączenie Spartakusa Vikings itp. Krwawy ciekawy ale co się dziwić reżyseria pana Kurtta Suttera to jak mogło być inaczej w końcu to on stworzył serial nr 1 Synowie Anarchii czy chodży Świat Gliniarzy. Nic tyko czekać na dalsze losy bohaterów. Kto się zastawia czy warto nie ma nad czym myśleć bo odpowiedź tylko jedna TAK WARTO !!!
Nie wiem tylko czy bardziej żałosny w tym serialu jest poziom kostiumów, jak w filmie przebieranym z lat 50tych, czy np. pomysł na afroamerykanina pośród walijskich chłopów. Szkoda, bo też uwielbiam Suttera, ale spodziewałem się czegoś o kilka poziomów lepszego.
No słabiutko, słabiutko...
Po SOA nakręciłem się na ten serial a tu nic tylko ROZCZAROWANIE...
Ciekawe czy Kurt Sutter wie jak Irlandczycy i Walijczycy traktowali po "katolicku" czarnoskórych na plantacjach bawełny na południu USA w XVIII-XIX wieku. A gdzie tam do tego okresu średniowieczna Walia w XIV wieku i wojujący gorliwy katolik pośród walijskich chłopów, który jest Afroamerykaninem jak to wspomniał przedmówca. Impossible! Tak to niestety wygląda jak Amerykanie zrobią serial o średniowieczu... sadface