PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=432554}

Powrót do życia

Life
2007 - 2009
7,7 4,5 tys. ocen
7,7 10 1 4523
Powrót do życia
powrót do forum serialu Powrót do życia

Drugi sezon.

ocenił(a) serial na 9

Jak wrażenia po (polskiej!) premierze odcinka pierwszego.
Mi osobiście bardzo się podobał ten pierwszy odcinek.
Niektóre powiedzonka Tidwela(żona i kochanka chcą mnie zabić:D).
Scena jak Tidwel i Risse się na siebie patrzą, demonstracyjne wyjście Charliego chwilę przedtem, ale tekst na który ją wyrywał był marny:D.
No i ostania ostania scena niesamowicie mi zaostrzyła apetyt na ciąg dalszy:D.
O genialnej scenie w parku nie wspomnę:D.
Ech do przyszłego tygodnia trzeba czekać

ocenił(a) serial na 8
WOLVERINE55

Świetnie wypada druga seria. Szkoda, że ostatnia, bo jest to bardzo inteligenty serial. A Crews jest jedną z najciekawszych postaci jakie widziałem ostatnio na ekranie(czegokolwiek). Do tego nowy szef i jego zachowanie('umiesz serfować? Wiesz, myślałem że mogłabyś mnie nauczyć') rozbrajają. Czekać na następne odcinki tylko :)

ocenił(a) serial na 9
bartolomeoxXx

W drugim odcinku rozwaliła mnie scena z byłą żoną Chareliego(nie spodziewałem się tego).
Co do Tidwela to coś mi nie gra w tym gościu, jakby miał coś do ukrycia i miało to związek z Charlm(nic nie jest przypadkowe:D).
No i nie wyjaśnili czemu była szefowa dostała degradację........

ocenił(a) serial na 8
WOLVERINE55

Prawdopodobnie za to, że Crews urwał się ze smyczy :)
Aha - a w trzecim odcinku i tak bardziej miażdży fundamentalne zadane Markowi(czyli nowemu mężowi). Nie chcę spoilerować :) A Tidwel jest coraz ciekawszy. Do tego coraz bardziej udaje mu się podejść Reese, chociaż jak to ona powiedziała "zastrzel mnie jeśli się z nim prześpię". :]

ocenił(a) serial na 9
bartolomeoxXx

No a sceny z ''Naćpanym'' Charlim też rządziły.
Swoją drogą ciekawe co by się stało gdyby wpadł na Resse na haju......wyglądała na taką którą dobrze by było pocieszyć.
A zwróciliście uwagę na jej reakcje na widok byłej adwokat Charliego, czyżby była zazdrosna:D.
A co ''rozmowy'' z mężem byłej to ta szczerość Charliego kiedyś go zabije a nie eko owoce:D.
No będzie z coś z tego z Tidwelem choć nie zdziwię jak Resse tego będzie żałować:D.

ocenił(a) serial na 9
WOLVERINE55

Dość słaby ten czwarty odcinek.
Wątek z tym eksperymentem nawet fajny ale rozczarowałem się że Charlie potrzebował całego odcinka by skapować o co chodziło temu tajemniczemu facetowi, ja skapowałem się od razu.
Coś czuję że tatuś Resse długo nie pożyje, ciekawe czy Charlie zamierza coś tym zrobić.....

ocenił(a) serial na 8
WOLVERINE55

No cóż, odcinek dość nudny. Niezły wątek z byłą szefową, ale reszta jakoś mało mi pasowała - jak taką historię ciągnęli cały odcinek? Jestem pod wrażeniem...
A co do ostatniego odcinka - naprawdę niezły. I historia, i rozbrajający Tidwel - "czy ty myślisz o tym co ja? - O Reese pod prysznicem?"

ocenił(a) serial na 9
bartolomeoxXx

No ale szósty odcinek faktycznie wymiatał w całości no i przedostatnia scena-to chyba podpada pod molestowanie:D, jakby Reese nie wyszła to pewnie Tidvel by ją na swoim biurku wykorzystał:D.
No i biedna fura Charliego:D, naprawdę świetny odcinek:D.

ocenił(a) serial na 9
WOLVERINE55

A apropo myśli Tidwela to Charlie mógł o niej nie myśleć pod prysznicem w końcu widział ją pod nim(patrz ten fragment na youtube-odcinek 1: http://www.youtube.com/watch?v=ermbZOPIhjA
A poza tym ta scena miała pokazywać chyba też różnice pomiędzy Charlim(romantykiem:D) a Tidwelem(erotomanem,seksistą:D)

ocenił(a) serial na 7
WOLVERINE55

Generalnie drugi sezon oceniam znacznie lepiej niż pierwszy. Jedynka oczywiście była potrzebna i spełniła swojąrolę ale denerwowało mnie że praktycznie przez 11 odcinków wchodziła ciągle ta sama wejściówka i przypominanie o losach Charliego oraz częste wejściówki z wywiadami innych bohaterów i retrospekcjami. W drugim było to lepiej wmontowane i nie drażniło.
S1 oglądałem z polskim dubbingiem, S2 w oryginale wspomagając się napisami. Polecam zdecydowanie oryginał.

ocenił(a) serial na 9
Alan83

A mi się te wywiady bardzo podobały szkoda że z tego zrezygnowali i że z Dani nie było wywiadu:D.
Ale musiała by powiedzieć pewnie prawdę:D.