2% z 7 mld ludzi to 140 mln a ta liczba jest bliska 144 mln która powstaje z pomnożenia 12 (plemiona Izraela)
faktycznie, Twój nick też trąci biblią, bo jak Jezusek chodził sobie po ziemii borsuki już zajadały dżdżownice.
Już dokładnie nie pamiętam, ale po prostu mi się skojarzyło. Podobno ileś tam - ale tysięcy - miałoby być żywcem wziętymi do nieba a my gryźlibyśmy trawę :-)
myślę, że jeśli chodzi o książki to możesz się schować. Haha, a może twórcą chodziło o rekordową kumulację 144 milionów euro we Włoszech w grach loteryjnych z 2009 (też blisko 140)? hmmmmmmm, nie wiedziałeś o tym? P Dodatkow myślę, że Twoja wypowiedź na mój temat jest grubo nie na miejscu i nie znasz pojęcia ironia.
Jest tajemnica, jest zabawa. Jak serial będzie dobry i się przyjmie to spekulacji, teorii będzie bez liku.
W Biblii jest mowa o 144 tysiacach, a nie o 144 milionach. I nie sa to "zywcem wzieci", ale jedyni sprawiedliwi, sposrod ludzi kiedykolwiek zyjacych na Ziemi. Tylko oni moga dostapic zycia wiecznego u boku Boga. Wiem, okrutne, ze tylko tyle, ale Stary Testament ogolnie opisywal okrutne historyjki.
Nie sprawiedliwi, a najnudniejsi pośród nudnych. Dobrze zatem, że - o ile uznać trafność tej uwagi - serial pozostaje na Ziemi.
Dawno miałem do czynienia ze Starym i Nowym Testamentem. Po prostu skojarzyłem
A może to zniknęli homoseksualiści, bo też podobno jest ich 2%... Chociaż sądząc po zwiastunie to 2 zostało...