PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=684445}

Pozostawieni

The Leftovers
2014 - 2017
7,4 23 tys. ocen
7,4 10 1 22756
8,4 18 krytyków
Pozostawieni
powrót do forum serialu Pozostawieni

Trąci Biblią

ocenił(a) serial na 8

2% z 7 mld ludzi to 140 mln a ta liczba jest bliska 144 mln która powstaje z pomnożenia 12 (plemiona Izraela)

borsuk96

faktycznie, Twój nick też trąci biblią, bo jak Jezusek chodził sobie po ziemii borsuki już zajadały dżdżownice.

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) serial na 8
PieknyPan

Już dokładnie nie pamiętam, ale po prostu mi się skojarzyło. Podobno ileś tam - ale tysięcy - miałoby być żywcem wziętymi do nieba a my gryźlibyśmy trawę :-)

PieknyPan

myślę, że jeśli chodzi o książki to możesz się schować. Haha, a może twórcą chodziło o rekordową kumulację 144 milionów euro we Włoszech w grach loteryjnych z 2009 (też blisko 140)? hmmmmmmm, nie wiedziałeś o tym? P Dodatkow myślę, że Twoja wypowiedź na mój temat jest grubo nie na miejscu i nie znasz pojęcia ironia.

janek00714

Jest tajemnica, jest zabawa. Jak serial będzie dobry i się przyjmie to spekulacji, teorii będzie bez liku.

ocenił(a) serial na 8
borsuk96

W Biblii jest mowa o 144 tysiacach, a nie o 144 milionach. I nie sa to "zywcem wzieci", ale jedyni sprawiedliwi, sposrod ludzi kiedykolwiek zyjacych na Ziemi. Tylko oni moga dostapic zycia wiecznego u boku Boga. Wiem, okrutne, ze tylko tyle, ale Stary Testament ogolnie opisywal okrutne historyjki.

ocenił(a) serial na 6
per333

Nie sprawiedliwi, a najnudniejsi pośród nudnych. Dobrze zatem, że - o ile uznać trafność tej uwagi - serial pozostaje na Ziemi.

ocenił(a) serial na 8
per333

Dawno miałem do czynienia ze Starym i Nowym Testamentem. Po prostu skojarzyłem

borsuk96

A może to zniknęli homoseksualiści, bo też podobno jest ich 2%... Chociaż sądząc po zwiastunie to 2 zostało...

borsuk96

Książka na podstawie której zrobiono serial odwołuje się do protestanckich (a konkretnie millenarystycznych) doktryn apokaliptycznych – tak więc Twoje skojarzenie z biblią jest jak najbardziej słuszne.