1. Co to za sekta ? Ci ludzie w białych, bo jakoś tego nie ogarnęłam. Ogólnie o co im chodzi ?
2. Co z tym Kevinem ? Kto mu zginął i co to za: wizje ? urywki z przeszłości ?
1. To z tą sektą to nie wiem czy dobrze rozumiem, to sie na razie nie będę wypowiadać. :)
2. Kiedy była ta scena w barze i ta kobieta sytała sie co robił kiedy zniknęła mu bliska osoba, to był urywek jak uprawiał seks z jakaś kobietą i nie mogła być żona, bo ona jest w tej sekcie, także pewnie jakaś kochanka.
Co do 2. - przecież ta sekta prawie na pewno powstała po zniknięciu, więc co to za argument, że nie mogła być żona bo jest w sekcie?
To mam inny argument. Wystarczy zapauzować scenę i widać, że to nie jest ta sama osoba. Podejrzewam, że to była jego kochanka która zniknęła podczas seksu i gościowi odbiło.
Właśnie o tym myślałam, żeby zobaczyć kto tam dokładnie był. c; A co do twoich podejrzeń to miałam to samo na myśli, tam w poście wyżej. :)
Ta kochanka to tam pewnie nie gra za dużej roli poza tą, ze zdradził swoją żonę i podczas zniknięcia był właśnie z Tą kochanką, powiedział lub nie (a żona się dowiedziała) i dlatego go zostawiła i poszła do sekty i dlatego ta "przedstawicielka" sekty po jego przyjściu do nich pisze na kartce, że nie jest tutaj mile widziany :)
2. Kevin jest zły bo jego żona od niego odeszła do tej sekty, raczej nikt mu nie zginął chyba że ta kochanka z którą uprawiał seks, nie pamiętam czy tan na zdj nie było jeszcze jednej córki lub syna. :/
Przekonamy się w przyszłych odc.
Szczerze sam nie rozumiem do końca o co tu chodzi, najpierw myślałem że ta sekta to ci ludzie którzy zaginęli ale się okazało że to nie oni.
Jego syn nie zaginął. To przecież ten blondyn, który pod koniec pływał w basenie.
dobra już sobie przypomniałem zę to ten syn (koleś który wiózł tego dziadka), bo na początku nie było wiadomo aż do momentu jak Kevin starał się do niego zadzwonić.
Jak tak czytam te głupoty, co piszecie to zastanawiam się, co wy w ogóle robicie podczas oglądania? - bo na pewno nie jesteście skupieni na oglądaniu. Na zdjęciu widzimy naszego szeryfa, jego żonę, córkę (ta w czarnych włosach od podduszania) i syna (ten co wskoczył do basenu nago).
Już dawno zauważyłam ze zgrozą, że niektórzy zupełnie bezmyślnie, bezrefleksyjnie oglądają film/serial i zupełnie nie ogarniają, co się dzieje na ekranie. Nie mieści mi się to w głowie. Przecież przynajmniej dwa razy mogliśmy zobaczyć na ekranie, że gliniarz dzwoni do swojego syna (blondyna), ale on nie odbiera telefonu. Raz nawet zostawił mu wiadomość na poczcie głosowej.
jak tak przeglądałem to forum to zwątpiłem w ludzkość na szczęście i was znalazłem, dalej wierze w homo sapiens jednak xd potem takie wybitne produkcje przez "wybitnych"koneserów kina są poddawane ocenie xD
1. Jest to sekta (chociaż nazywają się społecznością), która swoją obecnością chce przypominać o "zajebistej" boskiej mocy. Ślubiją milczenie, ubierają się na biało i pokazując się publicznie zawsze muszą palić. Uważają, że są grzesznikami i dlatego pozostali na świecie, chociaż uważają, że już się skończył. Z czasem okaże się, że mają jeszcze bardziej nasrane we łbach.
2. Żona Kevina dołączyła do tych czubków w bieli.
Ja nie czytałam. Mogłabyś mniej więcej wyjaśnić, o co chodzi w wątku postaci Liv Tyler? Dlaczego tak bardzo chcieli przyjąć ją do sekty?
No ja też nie czytałem, dlatego się pytam czy czytał, bo opisał to dość dokładnie.
A wątek Liv Tyler na stówę zostanie jeszcze wyjaśniony, nie wiem czemu niektórzy mają obsesję dowiadywania się wszystkiego zaraz po pilocie.
Wiem, że zostanie, ale myślałam, że czytałeś i dowiedziałabym się wcześniej. Przepraszam za zmianę płci w 1. poście ;)
No ale czy takie dowiadywanie się wszystkiego od razu nie psuje trochę przyjemności z oglądania? Już pomijam to, że wątpię żeby serial zgadzał się kropka w kropkę z oryginałem, więc wcześniejsze przeczytanie książki niekoniecznie musi oznaczać znajomość całej fabuły.
Akurat taka "zmiana płci" na FW mi się zdarza bardzo często, więc się nie obrażam :)
Ad.1 Czy uważasz że serial powinien podawać wszystkie informacje i rozwiązania już w pierwszym odcinku? Na razie wiadomo, że to jakaś sekta.
Ad.2 Najprawdopodobniej Kevin był z kochanką kiedy ta zniknęła przez co doznał jakiegoś załamania nerwowego (niby powiedział, że to jego ojciec ale czemu wszyscy traktują go jak świra i ma w domu psychotropy przy łóżku), jego żona uciekła do sekty, podobnie syn a córka go za to obwinia.
Z tą sekto to myślałam, że bardziej wyjaśnili i przegapiłam jakiś moment bo podczas oglądania mi przełączali żeby popatrzeć na mecz :) ale spoko, dzięki ;)
jeżeli to jest film tego samego reżysera co LOST to nie ma co gdybać o co tu chodzi bo pewnie na koniec finałowego sezonu będzie flashback jakiś i wszystko opisane jak w LOSCIE
reżyser lost ? i wszystko jasne a raczej nie warto doszukiwać sie tam logiki lost oglądałam do momentu w ktory jeden z bohaterów nie teleportował wyspy ....star treka tez oglądałam ale lost i podróże w czasie i przestrzeni ? litości.... szukam książki na podstawie której kręcą pozostawionych ale nigdzie mogę znaleźć może ktoś posiada w pdf najlepiej ?:)
Przecież jest dostępna niemal w każdej księgarni. Np. http://www.empik.com/ksiazki,31,s?q=pozostawieni&ac=true&qtype=basicForm
To jest akurat bez znaczenia czy reżyser Lost czy nie Lost, bo to jest na podstawie książki. Akurat z resztą Lost przy tym to była ostoja logiki, ten serial jest tak posrany że szkoda gadać.
Przestańcie z tym LOST !!!! Co to za porównanie :/ Reset umysłu i obejrzyjcie to świeżym okiem.