PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=645284}

Prawdziwi

Äkta människor
2012 - 2014
7,4 955  ocen
7,4 10 1 955
Prawdziwi
powrót do forum serialu Prawdziwi

Dziwi mnie, że nikt nie pisze o idiotycznym wątku lesbijskim. Otóż w odc. 3 pastorka - czyli kobieta - pastor, okazuje się, że jest lesbą, która na dodatek ma żonę ! kompletny idiotyzm, cały serial został przez ten watek zupełnie skompromitowany.

użytkownik usunięty
seamen

jesteś pewien że serial a nie kto inny?

ocenił(a) serial na 1

a kto inny, jak nie twórcy serialu? Przestałem oglądać po 6 czy 7 odc. No a ten wątek z lesbą - sprawia wrażenie, ze każda pastorka ma żonę. przecież to jest wg Biblii grzech śmiertelny. Szkoda gadać, pozdrawiam

ocenił(a) serial na 9
seamen

Wg. Biblii nie ma podziału na grzech śmiertelny i grzech nie-śmiertelny. Wg. Biblii w oczach Boga każdy grzech jest taki sam, czy to, że przeklniesz lub nie okażesz szacunku, albo zabójstwo dla niego jest takim samym grzechem. Podział grzechów na lekkie i ciężkie to jedynie wymysł Kościoła Katolickiego, nie jedyny dodam.

ocenił(a) serial na 6
seamen

Muszę Cię zasmucić seamen, ten wątek wcale nie jest idiotyczny, a jak najbardziej realny. Od 2009 roku biskupem Sztokholmu jest Eva Brunne, oficjalnie lesbijka, pozostająca w związku z inną kobietą, z którą wspólnie wychowuje dziecko. http://niezalezna.pl/47192-kobieta-na-czele-kosciola-szwedzkiego zob. ostatni akapit tego artykułu.

maddie_c

Czyli z faktu, że jakieś zachowanie ma miejsce i jest zgodne z obowiązującym na danym terytorium prawem wnioskujesz, czy coś jest lub nie jest "idiotyczne"? Czyli prześladowania Żydów na terenie III Rzeszy i ziem przez Niemców okupowanych podczas II Wojny Światowej także nie było idiotyczne? Procesy jakie mieli akowcy też były w majestacie prawa, a więc zapadające w ich wyniku wyroki śmierci i zsyłki na Sybir wcale nie były idiotyczne? Czyli wystarczy, że coś jest normalne w Szwecji, a wszystkie inne kraje, których ustawodawstwo nie jest takie jak szwedzkie są idiotyczne?
Żyjemy w ciekawych czasach:D

seamen

Jak skompromitowany? Niby dlaczego? Najpierw zapoznaj się z informacjami na temat społeczeństwa szwedzkiego i ich kościoła, a potem zastanów się nim napiszesz takie głupoty -.-

Gggia65

glupoty to ty piszesz...jesli homo zaczyna dominowac przez zle pojmowanie poprawnosci politycznej to nie znaczy ze nie jest grzechem a gowno ma do tego spolecznosc taka czy inna

janek55

Serial jest szwedzki... to ma odzwierciedlać realia jakiego społeczeństwa?

użytkownik usunięty
seamen

Ale masz problemy...

seamen

Nie no idiota. A wątki heteroseksualne oczywiście nie kompromitują serialu?

seamen

Przyzwyczaj się. Teraz nawet w "M jak Miłość" są takowe wątki, a co dopiero w serialach zza oceanu, w ktorych, w co drugim się pojawiają. Jest to wpisane w obecną "poprawność" (polityczną?).
Ale chyba nie oceniłeś serialu na jeden, dlatego, że był w nim wątek homoseks?

ocenił(a) serial na 8
seamen

Który to już Twój post o tym, że jakiś serial został zrujnowany przez wątek homoseksualny? Często nawet urojony. Weź się chłopie za siebie, bo będziesz miał coraz więcej „zrujnowanych” filmów i seriali. Ja rozumiem głęboko zakorzenioną homofobię, ale żeby z całego serialu zauważyć tylko jeden czynnik? Chcesz czy nie, homoseksualiści mają już swoje miejsce na świecie. A kino świat odzwierciedla. I dla Twojej fobii nikt nie będzie udawał, że coś nie istnieje.

ocenił(a) serial na 1
Woooo

Przestaniesz być homofilem i miłośnikiem homoseksualistów, gdy twoje dziecko będzie pedałem. Znałem jedną rodzinę, którą dotknęło to straszne nieszczęście. Szkoda nawet mówić o ich krzyżu, jaki dźwigali...

ocenił(a) serial na 9
seamen

Jeli przechodzili gehenne to przez takich ludzi jak ty. Jak nie masz pojecia o czyms to laskawie sie nie wypowiadaj bo g... wiesz o homoseksualizmie , problemach ludzi homoseksualnych i ich rodzin. Niestety poziom twoich "gornolotnych" wypowiedzi swiadczy o potencjale dyskusyjnym jaki w tobie siedzi. Tu sie ocenia filmy a nie wyraza swoje poglady polityczne i problemy emocjonalne. Takze uracz nasz wszystkich i nie klikaj juz w klawiaturke by swoje frustracje wylewac (mysle ze nie tylko ja sie pod tym podpisze).
Pozdrawiam fanow Prawdziwych, serial ciekawy pozostawiajacy wiele pytan na temat granic tolerancji i czlowieczenstwa.

ocenił(a) serial na 8
seamen

Nie przestanę. Nie jestem katolem, w dźwiganie krzyży nie wierzę. Jeśli ktoś jest na tyle głupi, by cierpieć bo czyjaś orientacja seksualna jest nie po jego myśli... To zasłużył sobie na wszystko. Jeśli moje dziecko będzie szczęśliwe, to i ja będę szczęśliwy. Unieszczęsliwia w związkach nie płeć czy orientacja, tylko dupkowatość. A tych jest wszędzie podobny odsetek.