Czy tylko według mnie to ten drugi brat zabił? Moim zdaniem ten gorszy brat wziął to na siebie przez to zamknął się w sobie i siedział ciągle w domu. Nie bez powodu pokazali nam na końcu brata drugiego jak policja informuje że zamknęli jego brata, nie oszukujmy się gdyby nie było to ważne to by takie coś pominęli jak informowanie rodziny że brat twój poszedł siedzieć... Tez dziwne dla mnie jest że Policja sobie wytypowała z góry który to zabójca.. Wybrała tego gorszego by od razu ,pierw aresztować... Bo drugi był ułożony, dobra praca ... Szczerze mówiąc czekałem do końca aż do napisów aż koleś od drzew rodzinnych co pomógł, nagle powie ze coś mu nie pasuje. Jak dla mnie to ten drugi brat... Jestem wręcz o tym przekonany..
Taaak też mi to przeszło przez głowę. Zrobili takie zakończenie do własnej interpretacji. „Gorszy brat” może być po prostu chory psychicznie lub wersja opisana przez Ciebie w którą chyba też bardziej wierzę
No mocno mnie to zdenerwowało... Bo gdy wpadli na trop dwóch braci
i zrobili typowanie a zgarniemy pierw tego gorszego który jest biedny i tp to zostawili drugiego brata... żadnego przesłuchania nic... Okej test DNA wypadł dobrze w 100 % Ale coś czuje że gdyby w innej kolejności ich zgarnęli to również by wyszło 100 %...
Ale jak to POLICJA mając 2 podejrzanych z góry kogoś osądza i wybiera tego którego nie ma pracy, który jest biedny bo może mieć większy motyw.. totalnie bez sensu...
Zacznijmy od tego że jeśli jest dwóch podejrzanych to powinni obu dwóch zgarnąć jednocześnie.. Tak to działa... A nie że wybierają sobie którego pierw...
Jak dla mnie to ten drugi brat bo bez powodu by nie pokazali nam sceny jak Policja informuje drugiego brata że jego brat został zatrzymany. Nie oszukujmy się nie potrzebna scena to jest, Ale moim zdaniem było w tym drugie dno dlaczego nam to pokazali... No i potem znów pokazali nam tego brata jak w pokoju w oknie przegląda zdjęcia... Po co znów go pokazali?
Serial był ciekawy, szkoda że taki krótki.. Ale jeśli mam rację że to nie ten brat to chciałbym by reżyser mi to ukazał a nie że zgaduje...
Bo teraz po obejrzeniu serialu jestem pewny że to ten brat drugi, ale nie mogę być w 100 % pewny bo nie wiadomo co reżyser miał na myśli... I to jest dość słabe.
A jak dla mnie, tak jak wspomniałem brat którego zatrzymano po prostu " stał " się takim bo wziął na siebie winę za brata.. I przez wiele lat cierpi z tego powodu..
I wpadł w depresje. Stąd brak wyjść na dwór, ciągle zamknięty w domu.
Nie bez powodu na koniec pokazali nam 2 brata w oknie który ogląda zdjecia swojego brata..
Ale wiesz jak działa DNA? Dwie osoby nie mogą mieć takiego samego DNA, nawet bliźnięta jednojajowe. Myślę, że warto poczytać o sprawie na której został oparty serial.
Nie takie przekręty były w historii.. Jak dla mnie nie bez powodu pokazali nam na końcu brata drugiego który przeglądał zdjęcia z drugim bratem i jakimś dziećmi. Po co ta scena była? Skoro w serialu żadnej roli nie odbywał . To co nas interesuje co w tym momencie jego brat robi? Jak przyjechała policja jeszcze wcześniej poinformować go ze brat został zatrzymany był przestraszony zanim się dowiedział. Jak Podeszła do niego policja w cywilu.
Wiesz ze mógł patrzyć na zdjęcia brata a później na dzieci bo był przerażony że jego dzieci były tak blisko mordercy? Kogoś kto zabił 2 osoby i mógł zabić i jego dzieci? Ja ani przez chwilę nie pomyślałam że to ten drugi brat.
Właśnie na zagranicznych forach 90% osób też pisze ze to ten drugi. No i jaki motyw wgl miał że głosy mu kazały? serio.. To możemy go uznać za psychicznego a przecież tak jak wspomniałaś bawił się normalnie z dziecmi brata... Więc jeśliby był jakiś powalony to brat nie pozwoliłby na kontakt ze swoimi dziecmi..
Tak i DNA podmienił niezauważalnie. Zrozum,że nie aresztowany brak ma inny kod genetyczny. Tamtego sprawdzili,czyli tamten zabił. A to,cxybratu było lżej,czy to brat nakazał mu zabicz, to już inna historia.
Nie takie przekręty były w historii? Tak, dokładnie! Facet bez wykształcenia, z niespecjalnie wysokim ilorazem inteligencji, z zaburzeniami psychicznymi poszedł na policję, niezauważony i podmienił próbkę brata na swoją. Nie dociera do ciebie, że reżyser pokazał jego brata, bo może miał taki zamysł, a nie oznacza to, że jest mordercą? Poczytaj o tej sprawie, a nie o serialu. SPRAWIE. Gość nie tylko ma odpowiednie DNA, nie tylko się przyznał ale i znał szczegóły, które tylko morderca mógł znać. I co brat mu je powiedział, żeby ten biedak mój wziąć jego winę na siebie? To facet chory psychicznie, schizofrenik z Aspergerem. Do tej pory siedzi w szpitalu i do tej pory utrzymuje, że to on jest sprawcą. No ale nie jest, bo jakiś gość z filmweba powiedział, że to jego brat, bo reżyser skierował na niego kamerę.
Twoim zdaniem twórcy serialu poznali prawdę? Ludzie ogarnijcie sie. Są akta sprawy a serial to jedynie udramatyzowana wersja śledztwa.
A no i dodam jeszcze że ten zatrzymany z nikim nie rozmawiał podobno wciągu roku wykonał tylko 6 smsów właśnie z bratem. Jedynie z nim utrzymywał kontakt. A wgl się nie przejął ten drugi brat tym że brat został zatrzymany. Wręcz jakby kamień z serce mu spadł że sprawa została rozwiązana i jest już w 100 % bezpieczny.
"A jak dla mnie, tak jak wspomniałem brat którego zatrzymano po prostu " stał " się takim bo wziął na siebie winę za brata.. I przez wiele lat cierpi z tego powodu.. "
Ale to bez sensu by było. Szesnaście lat wcześniej wziął na siebie winę brata i przez to zamknął się w sobie? A po kij miałby wtedy brać na siebie winę brata, już pomijając to że musiałby wiedzieć, że jego brata jest mordercą.
I chyba ogólnie rysopis podany przez tę panią chyba w ogóle się nie zgadza... No i co z tekstem na komputerze na początku: "Musisz zabić"? Dobrze rozumiem, że koleś sam to sobie w wordzie po prostu napisał?
Chyba nie zrozumiałes. Wytypowali osobę,która będą aresztować. Bo trzeba było nakaz mieć i by drugi ew.nie uciekł. A nie mógł być to drugi beat bo miałby inne DNA. Mówią o tym. Sprawdzili w pełni a kazdy człowiek ma.inne. Ale..drugi brat mógł to napisać,by tamten zabił. Na samym początku ktoś napisał na komputerze "musisz zabić". Do tego na końcu zabójca mówi,se musiały być dwie ofiary. A dlaczego musiały? Dlaczego to nikt nie zapytał dlaczego,a co by było gdyby jedna i tak dalej. Możliwe,że to jakaś sekta/grupa,gdzie było to nakazem.
Zgadzam się! Też o tym myślałam. Dlaczego w takim razie była scena z napisami "musisz zabić". Głosy mu tego nie napisały. Dodatkowo sam genealog powiedział już pod koniec, ale przy wytypowaniu, że co jeśli popełnił błąd? I kolejna sprawa. Ten, którego oskarżono o zabójstwo w 2004 na treningach był bardzo nerwowy, pytanie czy z powodu tego że byl winny, czy bo może widział coś, czego nie powinien? Szkoda, że nie pokazali czy faktycznie aresztowali drugiego brata i go wykluczono, może chodzi o to aby samemu zainteresować się sprawą i poczytać. Ale do akt nikt nie ma wglądu.
Dokładnie,a może reżyser i scenarzysta sami mają podejrzenia i chcą by policja tym się zajęła.bo ludzie zaczną gadać. A może ten zdenerwowany też z sekty? Tam,jak dla mnie,jest wiele niedomówień. A mieli czas by to przedstawić. Pokazywali syna policjanta,to mieli czas w filmie na inne zagadnienia. Takze moim zdaniem jest tak jak napisałaś. Mam też wiele podejrzeń. Ale zabił ten facet,bo jak krew na czapce można podmienić ,w sensie czyjąś czapkę sąd,tak krew na liściach od razu po zabójstwie to musi być sprawcy. Pytanie skąd ta krew? Przecież ten chłopiec się nie bronił,ani ta kobieta.... Hmm
Trzeba wziąć jeszcze pod uwagę wszystkie dowody zebrane w trakcie śledztwa. Sporządzony profil zabójcy również pasował do aresztowanego. 100% DNA było kropką nad i. Zaskoczona rodzina (brat i dziennikarka) była w szoku. Dziennikarka zamierzała napisać książkę, by zrozumieć poprzez naukę własne pochodzenie.
"Początkowo aresztowany został również brat Nyqvista, ale po dokładnym przeanalizowaniu wyników wyszedł na wolność. Zaraz po zatrzymaniu Daniela Nyqvista wykonano mu test DNA, który wykazał stuprocentową zgodność z DNA z miejsca zbrodni. Mimo to Nyqvist, nie czekając na wyniki, przyznał się do podwójnych morderstw tego samego dnia, zaraz po aresztowaniu." Cytat że strony spidersweb. Tak więc jednak Wasza teoria jest do bani :)
Nawet portret pamięciowy na to wskazywał. Osoba na nim była bardziej podobna do tego drugiego brata.
Przecież cała sprawa opiera się na DNA. W tej sytuacji nie ma mowy o pomyłce, DNA Davida było zgodne z profilem mordercy. Gdyby zabił jego brat Stefan, to próbka pobrana od Davida wskazywałaby, że jest bratem mordercy, a nie mordercą. Policja wcale go nie wytypowała, tylko jego zbadali jako pierwszego. Tam gdzie mamy DNA, nie ma przestrzeni dla teorii spiskowych pt. "to nie on, to brat".
Tez mi się tak wydawało od razu, bo świadek przypomniała sobie jego twarz i mówiła, że miał brązowe oczy. David miał niebieskie, a drugi brat brązowe. Myślę, że temu pokazali przybliżenie zdjęcia brata, a później jego, żeby było widać kolor oczu.