PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=33993}

Przyjaciele

Friends
1994 - 2004
8,2 353 tys. ocen
8,2 10 1 352773
8,6 43 krytyków
Przyjaciele
powrót do forum serialu Przyjaciele

SKANDAL!

ocenił(a) serial na 10

LUDZIE! co jest :( jak to mozliwe ze ten serial jest na tak niskiej pozycji?! ehhh...to jest serial do ktorego sie wraca...nie oglada sie raz i zapomina...i na tym polega jego fenomen...przykre...
NR 1!

ocenił(a) serial na 9
DziQska

Niestety ale chyba jeszce rok temu serial był w top 5, więc nie wiem co sie stało że tak nagle spadła ocena. Szkoda bo jest to serial który powinny oglądać następne pokolenia

ocenił(a) serial na 10
DziQska

Właśnie chciałem zadać to samo pytanie. Rozumiem, że seriale takie jak Band of brothers, House M.D. czy Miasteczko Twin Peaks są wysoko i Friends raczej ich już nie przeskoczy , to winę na taki spadek w rankingu przypisuję serialom HBO, czyli 2 seriale o Spartakusie czy tam ta Gra o Tron + te irytujące seriale o wiecznie imprezującej młodzieży, która zawsze ma kasę na alkohol, narkotyki i papierosy, zawsze temat kręci się wokół seksu i imprez, wszędzie są same fajne laski i intryga goni intrygę. Dopisać do tego można jeszcze seriale, którzy ostatnio się namnożyło, a które czerpią z House'a - pseudo inteligentni cynicy, którzy zlewają na ogólnie panujące zasady i zawsze mają rację (Mentalista, Sherlock, siostra Jackie czy jakoś tak).

ocenił(a) serial na 10
Lepkam

Dokładnie, filmwebowe trolle, zawsze będą dawały 1 , a dla prawdziwych fanów zawsze będzie numerem 1.

DziQska

Z filmwebowymi trollami nie ma co walczyć, bo to walka z wiatrakami. Jeden fanatyk z drugim pozakłada kilkadziesiąt kont sypiąc najniższymi ocenami tylko dlatego że ranking na filmwebie jest ważniejszy dla nich niż normalne życie...

ocenił(a) serial na 6
toporminator

może przyjaciele są zabawni ale na pewno nie pobiją 2 i pół albo kolesi z teorii wielkiego podrywu te seriale wymiatają;-)

ocenił(a) serial na 10
jazdowicz2666

2 i pół to śmieszny serial, ale do Friends im jednak trochę brakuje - m.in. brak charyzmatycznych, różniących się od siebie postaci, nie mają kultowych tekstów (a Friends? Joey - How u doin?, Rachel i te jej gardłowe - NOOOOO!, Monica - I know!, Phoebe - Oh, no (z taką rezygnacją), wreszcie w Dwóch i pół nie ma Chandlera. ;) A to mówi samo za siebie. Teorii wielkiego podrywu nie oglądałem, to się nie wypowiadam. :)

jazdowicz2666

to zupełnie inne seriale, choćby po czasach w jakich były nagrywane, inna mentalność innych pokoleń. Ja do Przyjaciół mam ogromny sentyment, bo serial bawi mnie przez całe życie. Inne seriale to tylko pochodne.

ocenił(a) serial na 10
DziQska

Ten ranking jest całkowicie chybiony. Uszeregujcie seriale wg liczby oddanych głosów - to jest bardziej przekonujące. Friendsów przebija jedynie House, natomiast w pierwszej setce jest mnóstwo np "arcydzieł anime", mających od 400 do 2000 głosów oddanych - tyle to my ze szwagrem jednego dnia możemy nabić :P
Poza tym, kto będzie przejmował się trollami - Przyjaciele rządzą i będą rządzić, ot co.

Vahino

Dokładnie. Im serial bardziej popularny, tym więcej trolli koniecznie chcących obniżyć średnią, bo wyprzedza ICH ulubione seriale.
Tyle że sama myśl przewodnia trolli mija się z celem - większość fanów takich seriali jak Przyjaciele (włącznie ze mną) ma głęboko gdzieś które miejsce zajmuje dany serial, bo to w żaden sposób nie wpływa na moją jego ocenę. pozdro