oczekiwałem zakończenia na wyższym poziomie.
nie mówię, że obecne jest złe - ba, jest ono nawet świetne (jeżeli ktoś nie oglądał, to na pewno
się nie zawiedzie) ale w porównaniu do reszty odcinków, które były naprawdę kosmiczne,
spodziewałem się po prostu 'MIAZGI' a odcinek po prostu utrzymywał poziom poprzednich, o. :P
można by było np. przedstawić dokładnie psychikę i światopogląd głównego bohatera, i
rozbudować wątek powodujący tą nagłą przemianę - jest na niego po prostu poświęcone zbyt
mało czasu.
ale czepiać każdy się potrafi, gorzej w wykonaniu :))
tak czy inaczej, genialne anime - 9/10 jak najbardziej zasłużone. :)
czekam na kolejny sezon. ;)
Zgadzam się z tobą :) Mnie również zakończenie nie usatysfakcjonowało. Było dobre, ale dla mnie tylko dobre i to właśnie zakończenie głównie u mnie zaniżyło nieco ocenę. Postanowiłam obejrzeć to anime ze względu na to że czekałam jakiejś dobrej serii a ludzie chwalili sobie właśnie ten tytuł. Ogólnie jakieś dziesięć pierwszych odcinków nie zachwyciło mnie jakoś specjalnie, a nawet momentami nudziło, ale postanowiłam obejrzeć do końca i nie żałuje. [SPOILER] W zakończeniu brakuje mi właśnie rozwinięcia co do postaci Kogamiego możemy się tylko domyślać co z nim dalej. No i jakby nie patrzeć, nie jest to jakiś stu procentowy happy end. Mimo że wszystko na końcu wraca do normy to jak się okazuje w przyszłości nic się nie zmieni, a system Sybili będzie trwał nadal. Przynajmniej to wynika z ostatniego odcinka. No i oczywiście morał: Komputery nigdy nie powinny zastąpić człowieka. Ode mnie ocena 8/10.
P.S: Nie miałam pojęcia że będzie drugi sezon :P Jeśli tak, to bardzo się cieszę ^^