PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=101037}

Queer as Folk

2000 - 2005
7,9 6,9 tys. ocen
7,9 10 1 6863
8,5 4 krytyków
Queer as Folk
powrót do forum serialu Queer as Folk

Zakończenie

ocenił(a) serial na 9

Gdyby nie ostatnie 3 odcinki, które jak na moje oko są totalnie na siłę i nieumotywowane, to dałabym 10/10.

ocenił(a) serial na 10
Anukka

właśnie skończyłam oglądać 5 sezon i szczerze mówiąc, pomimo niedoskonałości ten serial zasługuje na dziesiątkę, bo w końcu oceniamy całośća nie poszczególne odcinki.

ocenił(a) serial na 10
anae

koniec świetny.

ocenił(a) serial na 10
noellenoelle

ostatni odcinek był koszmarem. nie nie nie! nie tak miało być! Nie wiem Brian umiera po najlepszym seksie życia czy coś w tym stylu. A wyszłedł stary, stetryczały Brian, który będzie udawał, że wszystko można zacząć od początku. Jednakże całość kocham. Ulubiony serial.

miss-skleroza

A mnie się bardzo podobało. Szczerze mówiąc miałam nadzieję, że jednak Justin zostanie z Brianem, ale taka nieco melodramatyczna końcówka też mi się podobała. Co zaowocowało zużyciem mnóstwa chusteczek do otarcia łez. Serial - cudeńko.

ocenił(a) serial na 10
Anukka

jak dla mnie całość zasługuje na mocną 10
a scena końcowa - świetne zakończenie serialu moim zdaniem ;)

ocenił(a) serial na 9
Anukka

Taa... Brian w koncu doszedl do tego, ze nie kocha tylko siebie. Szkoda tylko, ze wyszedl na tym najgorzej.

fire23

Mimo, iż wiem że oglądam tylko serial, bardzo ale to bardzo się w niego angażuję, zwłaszcza jeśli chodzi o seriale momentami nieco dramatyczne takie jak QAF. Wszystkie odcinki pochłonęłam w ekspresowym tempie poza jednym. Między obejrzeniem przedostatniego odc a ostatniego minęło jakieś 2 tyg. Tyle zbierałam się do jego obejrzenia gdyż zdawałam sobie sprawę jak to się skończy ( potrzebne były chusteczki i przez jakiś czas nie mogłam myśleć o niczym innym niż Brian i Justin xD) W 100% zgadzam się z fire23. Brian dojrzał do pewnych dobrych decyzji jednak to on wyszedł na tym najgorzej. Mimo to uważam że Justin i Brian prędzej czy później wrócili do siebie na stałe, któryś z nich przeprowadził się do ukochanego. Ślub byłby nieco kiczowatym zakończeniem, jednak takie też mnie nie satysfakcjonowało. Myślę iż twórcy specjalnie nadali mu taki melodramatyczny charakter. Końcowa scena idealna ( byłaby lepsza gdyby Justin nie wyjechała ale cóż nie można mieć wszystkiego :D)

Anukka

Dręczące mnie pytanie... czy między Brianem a Michaelem doszło kiedykolwiek do czegoś więcej poza pocałunkami? Chemia między Nimi jest niesamowita...

ocenił(a) serial na 10
Chantal_21

Po za pocałunkami, przytulaniem i długimi spojrzeniami... nic więcej ;( A szkoda, bo masz absolutną rację chemia jest wyśmienita. Jak ogladałam ich "zbliżenia" - żywiłam nadzieję, że może jednak coś więcej ;)
A co do serialu 10mln/10 Kocham;*

ocenił(a) serial na 10
Anukka

niedawno znalazłam ten serial a teraz już go kończę to były najlepsze 2 tyg. jaki miałam oglądając jakikolwiek serial , boje się końca bo będzie m go brakowało na pewno i jak znam siebie to się popłacze...... jak czytałam wasze komentarze to nie mogę uwierzyć , że Jastin wyjechał.... nie :/

ocenił(a) serial na 10
mojfilm

no i koniec... i się popłakałam ;p

ocenił(a) serial na 7
mojfilm

Ja również :-) Serial jest naprawdę wyjątkowy.
Z pewnością do niego powrócę :-)

Pozdrawiam!
Łukasz

ocenił(a) serial na 10
khazad7_2

Jestem w trakcie oglądania (po raz drugi!). Już 3 sezon, gdzie w końcu Brian&Justin znów są razem, bosz jak ja ich kocham.
Po raz pierwszy oglądąłam z młodszą siostrą, a obecnie wciągnęłam w to nawet moją mame, które w gwoli ścisłości również zbzikowała na tle QAF ;P
NA ZAKOŃCZENIE, Z CAŁEGO SERCA POLECAM TEN WYJĄTKOWY I PO PROSTU ZAJE***** SERIAL, BO NAPRAWDE WARTO! TYLE W TEMACIE ;**
pozdrawiam!
Moni$.

ocenił(a) serial na 10
mojfilm

Ja nie płakałam. Nie wiem czy było to spowodowane, bardziej byłam wkurzona na Justina, że tak głupio się zachowywał.
Ale ogólnie serial nie do wyje*****! Wyjątkowy, wzruszający, słodki, cudowny i.... jeszcze dużo tego...

Anukka

Serial świetny :) Jednakże zgadzam się ostatnie trzy odcinki były zrobione na siłę. Najlepiej pozostałoby wszystko na wyznaniu miłości Justinowi przez Briana, a tak to wszystko obróciło się o 180 stopni. Justin od początku chciał przecież zmienić Briana, lecz wiadomo, że to było prawie niemożliwe, a gdy w końcu dostał to czego najbardziej pragnął odwrócił się od tego i porzucił swą miłość. Smutno mi było, bo od początku lubiłam Briana, miał dobre serce, mimo, że tego nie pokazywał, ale właśnie to jest najlepsze w nim :)
QAF jest niepowtarzalny i tyle, nigdy przed nim nie stworzono takiego serialu i już nie stworzą. Jest jednym oryginalnym wśród innych oklepanych.