PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=262774}

Ranczo

2006 - 2016
7,4 86 tys. ocen
7,4 10 1 86204
7,4 21 krytyków
Ranczo
powrót do forum serialu Ranczo

10/1

ocenił(a) serial na 7

Obejrzany. Muszę przyznać, iż pozytywnie zaskoczony jestem.
Wątek z IPN, zajeb*sty ;)
Więcławska jako Wójt, pokazała ząbki.

ocenił(a) serial na 10
rad_75

to zassij drugi odcinek bo też jest już dostępny

ocenił(a) serial na 7
krzysio6666

Obejrzany, w tym samym dniu co pierwszy. Wyjściowy strój biskupa mnie rozwalił ;)

ocenił(a) serial na 10
rad_75

Sam strój był ok według mnie problem pojawił się przy zajebistym w zajebiście noszonym nakryciu głowy, ubaw po pachy.

ocenił(a) serial na 7
krzysio6666

Powinien częściej mieć takie nakrycie głowy. Szczególnie w stroju oficjalnym..
Ładnie Solejókowa pojechała po Klaudi, pokała gówniarze, gdzie Jej miejsce.
Szczerze pisząc, miałem nadziejęiż monika chociaż sobie nogępołamie. A tu lekkie spuchnięcie. Ale grabi sobie, z łapami do facetów? Gdyby spotkała Solejuka, nieprzyjemnie mogła by się zdziwić...

rad_75

Odcinek taki se... nie ma za bardzo do czego się przyczepić, ale nie ma niczego mocnego... acz kilka wątków miało potencjał. Niemniej widać, że już jadą na oparach pomysłów.
- Po pozbyciu się przez scenarzystów Lucy liczyłem na to, że Dworek będzie mniej depresyjny, ale nic z tego... wirus przygnębienia i smutku przeszedł na Kusego. Mam nadzieję, że długo tego nie będą ciągnąć ;)
- Początek wątku Więcławskiej był trochu irytujący. Ot Lodźka wpaja Kryśce ideały zarządzania rodem z poprzedniego ustroju (warstwę merytoryczną zostaw podwładnym, a Ty pilnuj żyrandola), a Fabian siedział z boku i czuł się zażenowany tym, że przegrał z kimś o kompetencjach małpy z długopisem. Acz końcówka z gnojeniem urzędników była fajna i daje nadzieje na dobre poprowadzenie postaci.
- IPN mógł być fajnym wątkiem, ale nie... trochę się pozastanawiali, a potem przyszła Ola i powiedziała, że ich sprawdzała w IPN-ie i są czyści. Taa... bo byle dziennikarka brukowa ma dostęp do akt. A i jakby twórcy zapomnieli, że wójt nie był wójtem za komuny. W ogóle to ciężko, by miał cokolwiek w papierach skoro komuna się rozpadła kiedy on był przed trzydziestką.
- Biskup rąbiący drewno trochę na siłę, acz jakby dobrze to poprowadzić to mogłoby być fajne, ale znając życie sprawa była one-shotem.
- Solejuk pieklący się o licencjat to kolejne zapomnienie się scenarzystów. Po pierwsze Maciej zarabia na rodzinę (jest "awaryjnym" dyrektorem biura poselskiego), a po drugie sezon IX skończył się tym, że zmądrzał, a tu znowu chciał żonę bić.

ocenił(a) serial na 10
rad_75

Odcinek był świetny ale tylko do momentu gdy nagle pojawiła się beznadziejna postać Moniki. Dosłownie irytuje mnie każda scena w której ona występuje.