PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=262774}

Ranczo

2006 - 2016
7,4 87 tys. ocen
7,4 10 1 86788
7,2 23 krytyków
Ranczo
powrót do forum serialu Ranczo

Scenarzystom kończą się chyba pomysły, że czerpią co trochę z innych dzieł filmowych - w 59 bodajże odcinku nawiązanie do Dr. House'a a teraz ten najnowszy 64 ma nawiązywać do "Sami swoi". Czy na tym teraz ten serial będzie polegał? Na remake'ach?

Hanfer

W ''Ranczu'' nawiązali, wg mnie, do Romea i Julii. ''Sami swoi'' też prawdopodobnie, mogę uznać, że i miłość Wici i Jadźki miała oparcie na dziele Szekspira. A Przecież w Ranczu miłość Szymka i tej dziewczyny może pogodzić te dwie zwaśnione rodziny. Poza tym, ta panna śpiewała jakąś piosenkę o Montekich. xD

Hanfer

Mi to bardziej przypominało ''Romea i Julię'' ;)

wioletaHP

Pod "Romeo i Julię" też można to podciągnąć, jednak cały ten kontekst sytuacyjny bardziej przypominał mi "Sami Swoi" - rozmowa skłóconych rodzin przy płocie, nakrycie kochanków w stodole i potem ich ucieczka. Analogia tym wyraźniejsza, im świeższy jest punkt odniesienia, innymi słowy: możliwe, że bardziej tu widzę nawiązania do "Sami Swoi", bo niedawno oglądałem ten film, a Ty z kolei widzisz "Romeo i Julie", bo niedawno czytałaś Szekspira ;)

Hanfer

odcinek z housem mnie zabił xD

DeathOfMe

ja mysle ze kazdy serial ma to do siebie ze inny serial kopuje, albo robi na podstawie jakiejs powiesci. ktorys odcinek rancza to byl napisany na podstawie 'barw szczecia' widzialam ze napisano to w kredytach