Mam nadzieje, że nie zobaczymy durnowatej komunistki Kingi nowym sezonie.Na UE propagandę jeszcze w tym serialu
można przymknąć oko ale tą czerwoną idiotkę nie mogę już patrzeć ...WON
niestety ją zobaczysz i ja też bym nie chciała tej durnowatej Kingi widzieć bo jest brzydka jak noc i przemądrzała. Jak ją wybielą to zmienię zdanie. Uwielbiam Ranczo , ale ona tam nie pasuje i przez nią nie będę rezygnować z oglądania bo ja ten serial od początku oglądam i rezygnować nie zamierzam bo wciągnął mnie mocno.
Też lubię ten serial ale ta komuszka normalnie mnie dobija już tam pal licho jej urodę. Tak jak na początku Lucy zmieniała wioskę na styl USA a towarzyska Kinga chce zmienić Willkowyje w centralny komitet partii.....
no zgodzę się z tobą, i cieszę się że do tej Kingi się ze mną zgadzasz bo dużo osób się ze mną nie zgadza co do Kingi woogle rzygać mi się chce jak na tą brzydotę patrzę, a z wyglądu to trochę bezdomną przypomina.
Dużo osób nie zgadza się z tobą co do postępowej Kini? No ludzie toć ona już samą gadką może doprowadzić człowieka do k**wicy :D No fakt do Francesci to jej daleko :D
Z początku, Kinga mnie dobijała. Obecnie, nic nie mam do Niej. Bardziej, Klaudia mnie dobija swym zachowaniem.
Klaudia też dobra, raz punk raz hipis raz pobożna katoliczka.. Lubie Ranczo ale czasem za bardzo bije od niego lewactwem
Tak, zwłaszcza w scenie pobicia prokuratora przez proboszcza bije od niego lewactwem. Przecież to była ewidentna kpina z zarzutów stawianych klerowi przez lewaków właśnie.
Bardzo dobrze że bije lewactwem, przynajmniej wywołuje ból dupy pseudoprawaków i kinderkorwinistów takich jak ty, a wasze cierpienia (choćby niewielkie) zawsze poprawiają mi humor.
No to nie patrz, nie widzę problemu. A tak po za tym to Kinga jest spoko dziewczyna, w dodatku anarchistka. Nie rozumiem takich ludzi jak ty, którzy bezsensownie szukają problemu. Jakbym miał patrzyć tak jak ty, że ktoś mi się nie podoba jak gra, albo jak wygląda to bym ocip... . Jest serial świetny to się go ogląda, a nie patrzy na durnowate szczegóły. W ranczu wszyscy grają na dobrym poziomie, na prawdę tylko samoje... jak ty szukają dziury w całym. Dobrze, że akurat przy tym serialu nie ma was dużo, marne wyjątki.
P.S Mam nadzieję, że Kinga w tym sezonie będzie pojawiać się na ekranie jeszcze częsciej, wtedy będę się śmiał z ludzi tobie podobnych. Pozdrawiam kinomanka_13. Oby ci się żygi nie znudziły :DDDDDDD
Śmiać to możesz się jedynie z siebie i ze swoich wypocin. To, że serial jest dobry to nie znaczy, że trzeba kochać wszystkich bohaterów.
Mnie również to zastanawia. Choć właściwie istnieją różne nurty anarchizmu, od anarchokomunizmu po anarchokapitalizm, ale Kinga akurat określiła się jako anarchopacyfistka i anarchoweganka (odpowiedziała w ten sposób na pytanie Kusego). Poza tym podważała przecież system edukacji rodem z czasów PRL, który kładł zbyt duży nacisk na przyswajanie wiedzy encyklopedycznej . Prywatnych biznesów prostych babin ze wsi nigdy nie skrytykowała, a komuniści przecież maja wrogi stosunek do prywaciarzy. Innymi słowy kapitalna, sympatyczna i rewelacyjnie zagrana postać. Trzeba być maksymalnie zacietrzewionym oszołomem, by jej nienawidzić i przypisywać jej komunistyczne poglądy.
dobra jak Kinga przestanie być anarchistką to mogę ją polubić, a na okres dzisiejszy jej nie znoszę nie tylko za urodę ale za anarchistwo i że Dorotce czytała o feminizmie a Dorotka jest jeszcze za mała.
Ja tam ją lubię :) Nie musicie jej obrażać i pisac że jest brzydka tylko dlatego że jej postać wam sie nie podoba, to tylko aktorka...
Czy wy (mityczni oni) wszędzie widzicie lewactwo? Nawet w ultrakatolickim serialu? :)
To, że serial kipi propagndą UE to widać na kilometr. A co do katolicyzmu, to ja osobiście stronie od kościoła. Mityczni? haha
"celowe działanie zmierzające do ukształtowania określonych poglądów i zachowań zbiorowości lub jednostki, polegające na manipulacji intelektualnej i emocjonalnej (czasem z użyciem jednostronnych, etycznie niewłaściwych lub nawet całkowicie fałszywych argumentów). "
bzdura
Owszem niezła, ale ma trochę podły charakter. Mnie osobiście bardziej odpowiada trochę skromniejsza Wioletka.
Po dziesiejszym odcinku, postokroć wolę Kingę, niż Klaudię. Widać, jaki fałsz jest w kobietach.
Kinga to jedna z niewielu postaci, którą akceptuję, do tego dorzuciłbym Stacha, Solejuka, Hadziuka, Dudę, księdza a cała reszta tragiczna:Kusy to ani mąż, ani ojciec, ani artysta,
Lucy całkowicie do kitu miota się między gminą a domem, nigdzie podejmując właściwej decyzji(Sprawa Moniki, strajków itp.) ,
Pietrek to totalny odlot głupoty i cofa się mimo życia<<artystycznego>>,
Klaudia była super dziewczyną a teraz totalny świr psychologiczny (scenarzysta obraża moją Alma Mater, po psychologii lubelskiej wychodzili o wiele mądrzejsi i zrównoważeni ludzie),
Solejukowej pobyt na studiach niewiele dał, dalej używa gwary, niewiele mającej wspólnego z północną Lubelszczyzną. Reasumując większość mieszkańców Wilkowyj uwstecznia się!!!!
NA BEZRYBIU I RAK RYBA, WIĘC OGLĄDAM CZEKAJĄC NA KOLEJNY ODCINEK Z NADZIEJĄ , ŻE BĘDZIE LEPSZY. POZDRAWIAM WSZYSTKICH FANÓW R A N C Z A!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Powiedział ktoś, kto ogląda "Pierwsza miłość"... Podejrzewam, ze pierwszy raz spotykasz się z kimś pokroju Kingi i jej calkowicie nie rozumiesz. To jest serial, który przedstawia wielobarwne poglądy postaci tak, aby ludzie choc troche je zrozumieli. Ty najwidoczniej tego nie rozumiesz. Radze przestać ogladac "Ranczo". To za mądry serial dla Ciebie. Zostan lepiej przy "Pierwszej Miłości" a jako alternatywe za "Ranczo" proponuje Ci "Mode na sukces". Pozdrawiam.
Trudno używać określenia "komunistka" wobec nastolatki, której poglądy wciąż się kształtują. Ta postać, swoją drogą od samego początku zbędna, to po prostu buntowniczka. Młodzież ma skłonność do buntu i niekiedy szuka jakiejś formy ideologicznej, która ten bunt uzasadni. Czasem, jak w przypadku Kingi, przyczyną są problemy rodzinne. Miała dotychczas smutne życie, ale dzięki pobycie u Lucy Kinga się niejako nawróciła. Zresztą, z takiego młodzieżowego buntu i tak się kiedyś wyrasta, ale Kinga w żadnym razie nie była ideową komunistką. Niechęć wobec Kościoła i kapitalistów to jeszcze nie jest komunizm.
Jeszcze nie ale jestesmy blisko. Zreszta dla mnie socjalizm w kazdej postaci jest przejaw czerwonych czy narodowy czy miedzy narodowy. Takich buntownikow wykorzystywali czerwoni do swoich celow slyszales o marksizmie kulturowym
Widze, ze dlugo schodziło Ci wymyslenie czegos obrazliwego na mnie. Słabiuutko. Trzeba umiec przyjmowac prawde w oczy.
Zostań przy ogladaniu Pierwszej Miłości i nie bierz się za seriale typu Ranczo- gdzie trzeba troche myslec przy ogladaniu.
Pozdrawiam.
Powtarzasz się..A co do długości mojej odp...Wybacz ale mam ciekawsze w życiu zajęcia niż wieczne siedzenie na fw. Bez Odbioru bez pozdrowień
Wiesz, jestes osobą którą mozna polubic ;)
Ludzie maja rózne gusta - w sumie. Ale drazni mnie, jak ktos sie wypowiada bez wiedzy jakiejkolwiek. Pracuje w miejscu, w którym można sie dowiedziec czegos o UE. Jeden pan powiedzial, ze chce rente strukturalna, bo ma syna i dowiedzial sie tego w Ranczo, ze warto... Jest to serial, ktory czegos uczy. Dlatego, nie moge zniesc zdania, ze jest to propaganda UE. Tak po prostu bronie, bo to do czegos prowadzi. Jezeli tego nie rozumiesz, to bardzo mi przykro. Jezeli nie rozumiesz, ze ten serial ma uczyc ludzi, a nie byc przyjemny dla oka, to go nie oglądaj. Tak po prostu. Bez złośliwości.
Pozdrawiam.
Tak gada na tą UE a jakby nie ta instytucja to nadal by skakał po drzewach :), zawsze to było zabawne w zajadłych przeciwnikach UE że nie lubią jak ludziom dzieje się lepiej.
Ale to taki nurt ludzi nie akceptujący praw człowieka, praw jednostki podważający podstawy. Za to potrafiący przejść kilimetry na kolanach po to by uzyskać zbawienie.
Ja lewicowe poglądy akceptuję bo nie są one tak jak chcesz wmówić wszystkim czymś złym. Za to beznadziejne jest wychowanie w domach gdzie nie wiem kto uczy jadu zółci i zawiści. Taki ultras pewnie nie zaakceptuje że Jezus był Żydem albo że jego drużyna to tylko wymyślona flaga na płótnie.
W tym momencie żałuję, że nie ma opcji "polubienia", bo bardzo chciałabym to zrobić. Właśnie przez takich ludzi musimy się wstydzić, ponieważ Ci co nie maja wiedzy ani rozumu krzyczą zawsze najgłośniej...