Czy tylko mnie rozłożyła scena, w której prokurator grozi dla Proboszcza a ten zdejmuje okulary
podaje Kusemu po czym wyjeżdża z główki dla Prokuratora ? To było Epickie śmiałem się przez 5
minut bez przerwy kto jak kto ale Proboszcz z główki haha wybitna scena moim zdaniem najlepsza
z całego serialu :D
Nie am co scena roku::) Spodziewałem się czegoś takiego ale uderzenia pięścią a nie głową (Zidan raz uderzył głowa rywal podczas MŚ i teraz to najpopularniejszy spsób bicia:)) :) W sumie odcinek 88 był najlepszy od dłuższego czasu, - trzymał w napięciu do samego końca a do tego przezabawny:)
Szczerze prędzej się spodziewałem, że Kusy mu przywali ale jak Proboszcz zdjął okulary to wiedziałem, że będzie niezła akcja xD
Zidane wyjechał w klatkę piersiową Włochowi i równie został sprowokowany do takiego czynu, pewnie równie ostro co prokurator księdza :d
A mnie jeszcze bardziej rozwaliło jak potem Kusy podał mu te okulary, na co ksiądz - "Bóg zapłać"
Nagrałem sobie ten odcinek moim zdaniem wybitny. Po tym z mafią mój ulubiony ^^ A w ogóle to wie może ktoś, który to był dokładnie ten odcinek z mafią bo bym sobie z chęcią obejrzał jeszcze raz.
Rewelacja! Ale mnie jeszcze strasznie rozbawił z tego odcinka moment, w którym Czerepach zaczął ten dowód osobisty Łukaszowi pokazywać :-D
Matko! Wy tak na poważnie? ta scena była tak głupia i żałosna, że nie mogłam wytrzymać! Jak ksiądz, chrześcijanin, mega dobry i miły i mądry może bić prokuratora po mordzie? jak w ogóle może go uderzyć? Przecież to głupie i bezsensu. jeśli go oskarżył bezpodstawnie to mógł mu coś odpowiedzieć, zaprotestować, zgłosić skargę do przełożonych, albo jak inteligentny człowiek (a nie jakiś troglodyta) po prostu wyjść! Głupia i żałosna scena, jak cały ten serial z przerysowanymi postaciami i głupota lejącą się strumieniami. Zastanawiam się kto, poza gospodyniami domowymi w średnim wieku, to ogląda? Dodam, że to był 1 i ostatni odcinek tego serialu, jaki widziałam.
Normalni tylko jakieś wywłoki społeczeństwa, które nie znają się na normalnych serialach wystawiają taką opinię jak ty... Skoro to twój pierwszy o ostatni odcinek to z kond masz takie wrażenie o przerysowaniu postaci ? Ludzie to kolejny troll i należy go olać tak jak wszystkich innych trolli na tym serwisie.
Skąd się pisze a nie z kond :) Aby wyciągnąć wniosek, że postaci są przerysowane wystarczy zobaczyć jeden odcinek a nie wszystkie, no chyba że ktoś nie potrafi wniosków wyciągać. Poza tym jesteś kolejnym fanem serialu, który merytorycznie nic nie potrafi powiedzieć tylko obraża innych. Gratuluję kultury! Mama musi być z Ciebie dumna.
Wara od mojej rodziny ja twojej nie komentuję. A pisze po polsku jak pisze w Polsce nie mieszkam od jakiegoś czasu więc błędy się zdarzają z resztą jak każdemu. Owszem jestem fanem tego serialu bo moim zdaniem to najlepszy Polski serial jaki obecnie mamy okazję oglądać. Prawda jest taka, że po 1 odcinku niczego nie można oceniać bo to tak jak by ocenić książkę po przeczytaniu jednej strony a inną sprawą jest, że to akurat był jeden z lepszych odcinków...
Owszem mylisz się mój rok to 96 a jako, że nick z końcówką 96 był zajęty to wybrałem liczbę 98 bo nie lubię nieparzystych ;)
Gościu ale tak naprawdę to o co ci chodzi ? Scena była śmieszna, w końcu to serial komediowy a nie plankt żałobny. Scena ta pokazuje że każdego można doprowadzić do ostateczności nawet księdza dobrodzieja. Przesłanie jest pozytywne żeby nie dać sobie w kaszę dmuchać. Bardziej żałosne jest zachowanie prokuratora która jest gotów znieważyć każdego i czuje się przy tym bez karny. W tym odcinku można zobaczyć groteskowy obraz najważniejszych aparatów w państwie, a także pewien bardzo niewylewny kształt antyklerykalizmu. Po kilku słabszych odcinkach wydaje mi się że ten wyszedł nieźle. Sam przyznajesz że widziałeś jeden odcinek 7 sezonowego serialu i już dochodzisz do wniosku że postacie są przerysowane, stwierdzasz że humor ma charakter nonsensu Dobrze ustalmy że masz rację humor jest nonsensowny a postacie przerysowane, czyli typowana głupkowata ale śmieszna i luźna komedyjka. Ale skoro tak jest to humor na takim poziomie lubią ludzie przeważnie młodzi,chcąc się pośmiać a nie doszukiwać sensu, więc tym bardziej nie rozumiem wniosku że serial jest dla Gospodyni domowych. To albo mamy śmieszną luźną komedyjkę albo wypociny pokroju Klanu, to się zdecyduj. Nie to żebym był fanem serialu, bo co najwyżej jest on dobry ale przy obecnej żenadzie jaką nam serwują stacje telewizyjne: Klan,M Jak Miłość,Domy nad rozlewiskiem,trudne sprawy czy inne badziewia , ten serial przy nich to arcydzieło. Pozdrawiam i trochę więcej pokory a mniej przedwczesnych i przesadzonych wniosków !
Zgodzę się, że seriale typu M jak Miłość, Trudne Sprawy czy inne, które wymieniłeś też są nudne i żenujące i głupie. Może ranczo jest bardziej zabawne, nie wiem, mi ten typ humoru nie odpowiada, znam wiele lepszych seriali komediowych. Natomiast nigdy się nie zgodzę, że bicie prokuratora, policjanta czy kogokolwiek jest uzasadnione! I tylko o to mi chodziło w moim poście. P.S. na litość boską nauczcie się czytać- jestem kobietą, a nie jakimś gościem!
Nick faktycznie tego nie ułatwia, ale końcówki czasowników typu mogłam, widziałam są rodzaju żeńskiego, po tym można poznać.
No cóż nie zauważyłem... A takim wypadku dziwi mnie jeszcze bardziej, że kobieta ma takie płytkie podejście do serialu po obejrzeniu jednego odcinka i to 7 sezonu.
To nie jest płytkie podejście tylko opinia, którą mam od lat- przemoc do niczego dobrego nie prowadzi. Moja mama ogląda ten serial od lat, mimo że nie mieszkam już z rodzicami to zdarza mi się w domu bywać i widziałam kilka razy ten serial, po 5- 10 minut, wiem o co chodzi, znam fabułę, widzę jak są kreowane postaci i nie podoba mi się to i mnie nie śmieszy, to był jedyny odcinek jaki obejrzałam w całości i już tego błędu nie popełnię, bo szkoda czasu, lepiej na spacer wyjść. Chyba mogę mieć swoje zdanie, że nie jest to serial dla mnie. I powtarzam kolejny raz- moim zdaniem- scena z pobiciem prokuratora przez księdza była beznadziejnie głupia i bezsensowna. Chyba w tym momencie możemy skończyć dyskusję.
Poza tym Ty zarzucasz mi płytkie podejście do serialu i to że mi się nie podoba. Oczywiście jest mnóstwo gorszych czy nudniejszych seriali, ale jest też mnóstwo lepszych i ciekawszych. Gdybyś zdobył się na odrobinę krytyki sam byś to przyznał. Ja nie jestem fanką seriali, z reguły ich nie oglądam. Chodziło mi tylko o tę jedną głupia scenę w Ranczu.
Dobrze zostawiając już tą (moim zdaniem bezbłędną) scenę z prokuratorem i Księdzem. To twoim zdaniem jakie są lepsze Polskie seriale od Rancza ? Bo jeżeli chodzi o zagraniczne to sam mogę wymienić kilka ale chodzi mi o Polskie.
Tak jak mówię- nie przepadam za serialami, a za polskimi to już wcale, ale wymienić kilka, które są dobre mogę. Moje ulubione seriale polskie to Zmiennicy i Alternatywy 4, ale jeszcze Czterej Pancerni, Stawka większa niż życie albo Wojna domowa, też mają swój klimat. Z bardziej współczesnych to np. Czas honoru albo Głęboka Woda, ale widziałam tylko 2-3 odcinki, po których mogę stwierdzić, że seriale są dobre, tylko mnie nie wciągają. Moi znajomi uwielbiają Glinę i Ekstradycję, ale ja za tym nie przepadam.
Wiesz na przykład moi znajomi lubią "Świat według Kiepskich" lub "Ludzie chudego" o ile to pierwsze kiedyś można było oglądać to ten drugi serial jest dla mnie szczytem dziadostwa. Mimo wszystko Ranczo moim zdaniem z współczesnych seriali jest Najlepsze ;)
Jak pierwszy i ostatni to nie dziwota.. I trzeba jednak nie zapominać ze to fikcyjny serial a nie dokumentalny,,, A to ze to było mocno naciągane to inna kwestia...
Ale czy dobremu, mądremu człowiekowi nie mogą puścić nerwy pod wpływem tak tendencyjnego i ohydnego chamstwa, jakie zaprezentował prokurator? Mogą. Ksiądz też człowiek. Do tego dochodzi stres, przejęcie i poczucie, że ktoś przekroczył granicę przed nami. Nie każde ludzkie zachowanie jest logiczne. Moim zdaniem scena, jak proboszcz przeciąga z basi krawata jest dobrze umocowana w psychologii, emocjonalności postaci.
To nie Ojciec Mateusz, gdzie Żmijewski zachowuje stoicki spokój na pohybel wszystkiemu i aż do mdłości widza.*
*A kiedy mam w pamięci, jak bardzo ekspresywny jest to aktor, jak bardzo potrafi wywalić wściekłość na wierzch - aż mi tęskno do jego starych ról (chociażby Wolf z Psów).
dlatego wlasnie ten serial jest oryginalny i ma w sobie wszystko co potrzebne. chyba zapomniales ze to nie realia tylko serial. ten odcinek jest najlepszy, nikt sie nie spodziewal ze ksiadz zrobi cos takiego a tu niespodzianka :) po skonczeniu odcinka jeszcze przez godzine smialem sie przypominajac sobie ta scene he he
Scena świetna też się przy niej uśmiałem. Serial coraz bardziej się rozkręca. Szkoda że leci tylko 1 odcinek tygodniowo.
Scena dobra. Jestem z Ranczem od początku, ale ta scena rozbraja wszystko. No bo " naszego proboszcza" o pedofilie oskarżać to gruuuba przesada ;)
zyl prokurator kontra dobry xiadz to chyba klasyka w polskich serialach a jaka jest rzeczywistosc kazdy wie .te seriale chyba sa sponsorowane przez jedynie sluszna