PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=262774}

Ranczo

2006 - 2016
7,4 86 tys. ocen
7,4 10 1 86486
7,2 23 krytyków
Ranczo
powrót do forum serialu Ranczo

Prokurator amator

ocenił(a) serial na 6

Właśnie taki tytuł moim zdaniem tutaj pasuje. Pamiętacie tego prokuratora co przesłuchiwał Lucy? Ściągał Więcławskiego i
Dudę i namawiał ich aby donosili na Lucy. Gdyby to ona była rzeczywistym celem to nie miałbym tu żadnych zarzutów, ale jak
wiemy to Senatora Kozioła chcieli załatwić. W takim razie dziwi mnie jedna rzecz: Dlaczego ów prokurator zamiast namawiać
Dudę i Więcławskiego do wkopania Lucy, nie namawiał ich po prostu do wkopania Kozioła? Przecież Lucy to najuczciwsza
osoba we wsi która nigdy nie zrobiła nic złego, wiadomo, że Duda i Więcławski nie chcieliby na nią zeznawać. Ale Kozioł to co
innego, korupcja, no i był we wsi przez wiele osób znienawidzony. Na pewno łatwiej Dudzie i Więcławskiemu przyszłoby
donoszenie na senatora zamiast na Lucy, no i na pewno łatwiej byłoby kogoś we wsi znaleźć aby na Kozioła donosił.

ocenił(a) serial na 8
dirt16

Wsadzenie Lucy którą wszyscy znają i szanują jest zagrywką psychologiczną. "Jeżeli wsadzili ją, to mogą i mnie". A co do Więcławskiego i Dudy, myślę, że prokurator nie wiedział tego co wiemy my [widzowie]. A co do donoszenia na Kozioła - nie jestem pewien czy by tak chętnie na niego zeznawali. W końcu były wójt dalej wzbudzał może nie tyle szacunek co strach,