Zasady są proste:
Staramy się poprawnie odpowiedzieć na pytanie zadane wcześniej, a następnie sami piszemy
nowe:)
Ja zaczynam:
W jednym z odcinków Solejuk myślał,że jego pole jest roponośne, z czego tak naprawdę
wyciekała ropa?
Babka wyrwróżyła jej z fusów ze to może być dobry interes.
Ile kieszonkowego dostał Duda na "pobyt w Brukseli" od Czerepacha ?
W 1 odcinku mówi to Kusy.
Czekam na powyższe pytanie dot. ucieczki księdza do Afryki!!!!!!!!!!
Jakoś mi to umknęło, a oglądałem wszystkie sezony z 7 razy;)heh kojarzy mi się tylko, że on był agentem nieruchomości podkupionym przez wójta.. ale może się mylę
a ksiądz to pks-em chciał uciekać, ale przez jakie miasto... przez Kock? coś mi się kojarzy może źle;)
Nie zadałem bo nie bylem pewny dobrej odpowiedzi;-) ale skoro dobrze to moje pytanie brzmi: trunek o jakiej nazwie wypuściła na rynek polska partia uczciwosci???;-)
" trunek o jakiej nazwie wypuściła na rynek polska partia uczciwosci???;-)"
Kozioł Mocny
Jakie było hasło programowe tej partii?
"W 1 odcinku mówi to Kusy"
A w którym miejscu? Przejrzałam 1 odcinek i nic nie znalazłam. Na napisach końcowych jest "pośrednik".
Twój błąd tłumaczy fakt, że do niedawna na stornie Mroczka w Ranczopedii figurowało, że był sekretarzem gminy przed Czerepachem, ale tak nei mogło być, bo Czerepach pojawia się jako urzędnik będący tam "od zawsze", a nie nowo powołany sekretarz.
Credo partii to uczciwość przede wszystkim. Hasła dodatkowe pojawiły się na etykietkach wina takie jak:
Przeciw bogaczom i nieuczciwości PPU
Żądamy w każdej dziedzinie równości PPU itd.
Nie zadaję pytania bo nie jestem pewny odpowiedzi.
Odpowiedź brzmi:
"Sprawiedliwość, sprawność, rozwój", bo pytanie nie było o hasła partii, tylko programu.
Z kim prawie miała romans Więcławska?
Oczywiście ze Staśkiem policmajstrem.
Jaki był wkład Solejuka w tworzeniu programu PPU ???
Ręczny, Wziął i przepisał, to co mu żona podyktowała.
Ile pań oddało się Witebskiemu pod wpływem audycji "Zrozumieć kobietę"?
Hadziukowa, Lodzia i dyrektorka szkoły. Niestety dla wójtowej wywiad został przerwany.
Kto,niezgodnie z polskim prawem znalazł się w Radzie Gminy Wilkowyje???(pytanie z serialu i WOSu)
Ad odpowiedź - jednej pani zabrakło - Wezółowa.
Odp. na pytanie Twoje:
Dyrektorka i Policjant.
Wargacz dwa razy trafił do aresztu. Za co?
Wargacz, będąc na haju wypuścił z obory stado byków.
Brawo 5 z WOSu i rzeczywiście mea culpa zapomniałem o doktorowej.
W jaki sposób dyrektorka szkoły w swy6ch działaniach łamała prawo oświatowe????
No ale to bardzo szeroki temat. Najogólniej - zaczęła wdrażać Kusego program, zamiast obowiązkowego.
Kim wcześniej był wizytator?
Był pracownikiem RIO czy firmy, której boją się prezydenci, wójtowie i inni lokalni samorządowcy.
A podstawowym błędem dyrekcji było wpuszczenie Kusego do szkoły na zajęcia z dziećmi. Zresztą ta seria z Kusym w roli reformatora oświaty wkurza mnie
Jak wystroił się Pietrek idąc na ,,oświadczyny" do wójta i wójtowej?
W czarny garniturek, krawacik, adidasy oraz czerwoną czapkę-bejsbolówkę
Kto to powiedział:
"Małżeństwo bez potomności nie ma tej wartości"
Drugi strzał Ojciec najliczniejszego potomstwa czyli Solejuk, bo PIetrka o traki tekst to bym nie podejrzewał, chociaż? Takimi pytaniami mnie stresujesz!!!!
Najciemniej pod latarnią - przejdź się na Ranczopedię - cytat na ten tydzień :)
Jak Solejukowa nazwała Czerepacha,który wywołał wojnę religijną w Wilkowyjach?????????
"Czerwona gnido Ty!"
Co powiedział Czerepach do Wójta/Senatora w odcinku "Szlifierze diamentów" po wystąpieniu Senatora w telewizji?
Jak nazywa się nalewka z czarnych porzeczek? Tym trunkiem Wójt upił się w odcinku pt. "Honor gminy".
Smorodinówka.
W Ranczu zdarzały się zdrady i romanse. Dwie kobiety zdradziły swoich mężów więcej niż raz. Które i z kim?
Doktorowa z wójtem i Witebskim oraz wójtowa z magistrem i doktorem.
O której butelce o budziła się ławeczka podczas opijania otwarcia karczmy ,,U Japycza"??????
"W pół do jedenastej można powiedzieć"
Z czym były pierogi,które Stasiek z Wioletką zjedli podczas spotkania na komisariacie?
Z mięsem. Made in Solejukowa.
Z czego bierze się to polskie pijaństwo zdaniem Stacha??????
Ale kiedy nie pamiętam.
A Ty andih, zamiast się tu marnować, nie wolałbyś wesprzeć swoją wiedzą Ranczopedii?
"Wojny, powstania, zabory, okupacje, rewolucje... to się piło!"
Gdzie Klaudia poznaje Księdza Roberta?
W gabinecie ojca-wójta.
Co głosił napis na wiszącym transparencie podczas społecznej odbudowy gospody?
Dwa razy. Raz jako dzieciak, drugi raz chciał wyjechać, jak uznał, że nie radzi sobie w parafii z upadkiem obyczajów.
Co napisał na ścianie Stasiek policjant?
W ramach ,,porywów" napisał <<Kocham Wioletkę>>
Kiedy ksiądz Maciej powiedział:,, Jak u Umberto Eco"????????