Zasady są proste:
Staramy się poprawnie odpowiedzieć na pytanie zadane wcześniej, a następnie sami piszemy
nowe:)
Ja zaczynam:
W jednym z odcinków Solejuk myślał,że jego pole jest roponośne, z czego tak naprawdę
wyciekała ropa?
Wszystko przez plotki wypuszczone przez Wójta mówiącej o rzekomej inwestycji Amerykanki w te zwierzęta.
Jak wołali na hot-doga nim stał się hot-dogiem?
Podczas pożaru belka przygniotła mu nogę.
Kiedy Lucy się dowiedziała, jak Kusy ma naprawdę na imię?
Podczas ślubu, w czasie przysięgi: "Ja Kusy, przepraszam bardzo... Ja Jakub :D "
Ile brakowało po powrocie Solejuka ze sprzedaży pierogów, po czym Solejuk musiał oddać żonie daną kwotę i od razu: w jaki sposób zdobył to sianko :D ?
4 złote, a nie 4,50, a wydębił je od Witebskiego, za informacje jakoby. Plakaty wiszą różnie - z filmów i seriali kryminalnych, m. in,. z Pitbulla, z Gliny i z "Zamknąć za sobą drzwi" (pełnometrażowy odcinek 07 zgłoś się).
Ile kobiet w Polsce chciałoby zdaniem Lucy przeczytać pierwszą powieść Witebskiego?
Na podwórko Więszczykowej (choć jest podział zdań, czy ona może Więszykowa nie była), a ściślej w jej koguta.
Ile obrazów Kusego pozostało "przy życiu" i gdzie jest jedyne miejsce, w którym jeden z nich jest permanentnie wystawiony?
Jeden obraz. W Wilkowyjach to chyba został ten w gminie co go stary wójt jeszcze kupił. Chociaż nie wiem co ksiądz zrobił z tym swoim:]
Co dziadek Kusego robił w młodości zanim ożenił się z jego babcią? Później dal Kusemu swoją broń na pamiątkę.
Dziadek Kusego w młodości napadał na banki
Jak miała się zrekompensować Hadziukowa Więcławskiemu w zamian za pożyczone pieniądze. Powiedział jej,że zapłaci mu w naturze :>
Namówiła jego żonę, że pojedzie z nią na zagraniczne wczasy zamiast Więcławskiego, który jechać za żadne skarby nie chciał.
Klaudia pomogła Fabianowi w namówieniu jednego z rolników do zamontowania u siebie urządzenia do produkcji gazu. Jak jej się to udało?
Najpierw zagroziła, że skoro on nie chce, to pójdą do sąsiada. Następnie powołała się na dziadka rolnika, który brał udział w powstaniu, powiedziała że dziadek patrzy na niego z góry i wytłumaczyła mu, że tu chodzi o niepodległość :D
W jednym z odcinków Więcławska zatrudnia do sklepu nową, atrakcyjną ekspedientkę, która staje się obiektem zainteresowania męskiej części klienteli. Jaki produkt z górnej (dosłownie) półki cieszy się szczególnym powodzeniem wśród jednego z klientów?
Czerepach wysłał do Brukseli Fabiana
Co zrobiła Franceska żeby Monika trzymała się z dala od Witebskiego i na jaką odległość to miało być ?
W sumie to dwa razy trafił, ale za pierwszym razem tylko do aresztu. Za drugim - za wypuszczenie stada byków na ulice Wilkowyj, który to pomysł wpadł mu do głowy po bezwiednym naćpaniu się - razem z Myćką - trawką u Klaudii.
Reżyser Rancza występuje w jednym z odcinków. W jakiej wystąpił scenie i jaką gra tam rolę (rola może być określona niedokładnie)
Grał wojewodę. Wystąpił chyba w scenie kiedy gimna Wilkowyje zostaje uznana za najbardziej gospodarną w całym województwie. CHYBA :D
Zadam pytanie:
Ile lat ma Czerepach?
Jeżeli mamy na myśli obecny rok to 47, w każdym razie urodził się w 1966.
Kiedy w serialu pada jedyny raz nazwisko Kusego?
Muszę wycofać moje pytanie o nazwisko Kusego - byłam pewna, że zostało wymienione w czasie wystawy, ale nie - tylko Moniki.
No to w zamian prościutkie - babcia Lucy nie występuje w serialu, ale znamy jej wizerunek z fotografii. Jak się nazywa osoba na tym zdjęciu?
Jola i Witebski.
Jaki ma tytuł obraz Kusego, który wisi w gabinecie wójta gminy Wilkowyje?
Raczej jest pewne, ze ksiądz obrazu nie zniszczył, więc gdzieś istnieje, zatem przy życiu pozostały dwa obrazy, oczywiście nie licząc "mamrotów", ale o dziełach mówimy, a nie chałturach :)
Przypomniałam sobie, że ksiądz wymienił u Kusego swój obraz na "Kuszenie Mamrota", więc być może i ten egzemplarz poszedł z dymem.
Wracając do pytania o tytuł obrazu, który wisi w urzędzie gminy - podpowiem, że nazwa pada w odcinku 18.
''Diabeł Podlaski ? chyba nie jestem pewna ale zadam pytanie.
Jak ma na imię i nazwisko asystent reżysera Rancza?
Kusy nie dawał do gminy swoich mamrotów, tylko poważne dzieło sprzedał. Do tej pory wisi w gabinecie wójta i nie jest to "Diabeł Podlaski".
A asystent reżysera nazywa się Aneta Groszyńska. Pytanie o tytuł obrazu zdobiącego gabinet wójta gminy pozostaje w mocy.
W szybie wentylacyjnym
Co Więcławska spakowała mężowi,kiedy tego wezwała prokuratura?
Szczoteczkę do zębów, maszynkę do golenia, slipy i parę batonów.
Na czym zamieszczono pierwszą reklamę pierogów Solejukowej?
Solejuk z Solejukową mają sześcioro dzieci, jedno - siódme jest Hadziuka i Solejukowej, ale nie wiadomo które.
Marianek, Szymek, Kasia, Rysio, Zbyszek, Muniek i Jan
W jaki sposób Czerepach pozyskiwał najważniejsze informacje do Radia Wilkowyje?
Trzeciej
Który z chłopaków Klaudii(z czasów licealnych,kiedy co weekend przyprowadzała innego psychologa)spodobał się wójtowi najbardziej i dlaczego?
Nie pamiętam jak się nazywał, ale znał się na znaczeniu snów.
Jakie kwiaty dał Kusy na przeprosiny dla Lucy?
Trywialne. Czyli czerwone róże.
W jaki sposób Kusy zmusił Witebskiego do napisania drugiej książki?
Witebski potrzebował pieniędzy na spotkania z Franczeską. A Kusy zaproponował mu że jak zacznie pisać to będzie dostawał od niego pieniądze.
Podaj nazwę i tytuł odcinka w którym do Wilkowyj przyjeżdża mafia.
W samo popołudnie.
"A Kusy zaproponował mu że jak zacznie pisać to będzie dostawał od niego pieniądze. "
Zła odpowiedź.
Zatem wciąż czeka pytanie na właściwą ripostę.