PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=262774}

Ranczo

2006 - 2016
7,4 86 tys. ocen
7,4 10 1 86184
7,4 21 krytyków
Ranczo
powrót do forum serialu Ranczo

Zasady są proste:
Staramy się poprawnie odpowiedzieć na pytanie zadane wcześniej, a następnie sami piszemy
nowe:)

Ja zaczynam:
W jednym z odcinków Solejuk myślał,że jego pole jest roponośne, z czego tak naprawdę
wyciekała ropa?

ocenił(a) serial na 10
_Dianka_

Kosmetyczką :)

Co natchnęło Hadziukową do kupna kóz?

ocenił(a) serial na 9
Milanowa

Wszystko przez plotki wypuszczone przez Wójta mówiącej o rzekomej inwestycji Amerykanki w te zwierzęta.

Jak wołali na hot-doga nim stał się hot-dogiem?

moj_dziadek

Wołali na niego Hindus.

Dlaczego Kusy kuleje ?

ocenił(a) serial na 10
_Dianka_

Podczas pożaru belka przygniotła mu nogę.

Kiedy Lucy się dowiedziała, jak Kusy ma naprawdę na imię?

ocenił(a) serial na 9
Milanowa

Podczas ślubu, w czasie przysięgi: "Ja Kusy, przepraszam bardzo... Ja Jakub :D "

Ile brakowało po powrocie Solejuka ze sprzedaży pierogów, po czym Solejuk musiał oddać żonie daną kwotę i od razu: w jaki sposób zdobył to sianko :D ?

ocenił(a) serial na 8
rugbista94

4,50zł ?
- Jaki plakaty wiszą w sypialni Staśka i Wioletki

ocenił(a) serial na 10
maciekd_filmweb

4 złote, a nie 4,50, a wydębił je od Witebskiego, za informacje jakoby. Plakaty wiszą różnie - z filmów i seriali kryminalnych, m. in,. z Pitbulla, z Gliny i z "Zamknąć za sobą drzwi" (pełnometrażowy odcinek 07 zgłoś się).

Ile kobiet w Polsce chciałoby zdaniem Lucy przeczytać pierwszą powieść Witebskiego?

ocenił(a) serial na 10
Milanowa

Wszystkie

Na czyje pole spadła domniemana kometa w odcinku 5 "Wieść Gminna"?

ocenił(a) serial na 10
przemo9611

Na podwórko Więszczykowej (choć jest podział zdań, czy ona może Więszykowa nie była), a ściślej w jej koguta.

Ile obrazów Kusego pozostało "przy życiu" i gdzie jest jedyne miejsce, w którym jeden z nich jest permanentnie wystawiony?

Milanowa

Jeden obraz. W Wilkowyjach to chyba został ten w gminie co go stary wójt jeszcze kupił. Chociaż nie wiem co ksiądz zrobił z tym swoim:]

Co dziadek Kusego robił w młodości zanim ożenił się z jego babcią? Później dal Kusemu swoją broń na pamiątkę.

rybaa17

Dziadek Kusego w młodości napadał na banki

Jak miała się zrekompensować Hadziukowa Więcławskiemu w zamian za pożyczone pieniądze. Powiedział jej,że zapłaci mu w naturze :>

ocenił(a) serial na 10
marcia1711

Namówiła jego żonę, że pojedzie z nią na zagraniczne wczasy zamiast Więcławskiego, który jechać za żadne skarby nie chciał.

Klaudia pomogła Fabianowi w namówieniu jednego z rolników do zamontowania u siebie urządzenia do produkcji gazu. Jak jej się to udało?

Milanowa

Najpierw zagroziła, że skoro on nie chce, to pójdą do sąsiada. Następnie powołała się na dziadka rolnika, który brał udział w powstaniu, powiedziała że dziadek patrzy na niego z góry i wytłumaczyła mu, że tu chodzi o niepodległość :D

W jednym z odcinków Więcławska zatrudnia do sklepu nową, atrakcyjną ekspedientkę, która staje się obiektem zainteresowania męskiej części klienteli. Jaki produkt z górnej (dosłownie) półki cieszy się szczególnym powodzeniem wśród jednego z klientów?

wrota2

Ocet?

Kogo Czerepach wysłał do Brukseli aby pilnował Leokadie ?

_lilka_

Czerepach wysłał do Brukseli Fabiana

Co zrobiła Franceska żeby Monika trzymała się z dala od Witebskiego i na jaką odległość to miało być ?

marcia1711

Postraszyła ją bronią. A odległość to nie wiem :D

Za co Wargacz trafił do więzienia?

_lilka_

Odległość 3 metry. Wczoraj był ten odcinek na TVP seriale ;)

wrota2

Wiem oglądałam :). Ale całkiem mi z głowy wyleciało.

ocenił(a) serial na 10
_lilka_

W sumie to dwa razy trafił, ale za pierwszym razem tylko do aresztu. Za drugim - za wypuszczenie stada byków na ulice Wilkowyj, który to pomysł wpadł mu do głowy po bezwiednym naćpaniu się - razem z Myćką - trawką u Klaudii.

Reżyser Rancza występuje w jednym z odcinków. W jakiej wystąpił scenie i jaką gra tam rolę (rola może być określona niedokładnie)

Milanowa

Wiem że, występował w 53 odcinku.

ocenił(a) serial na 10
_lilka_

No, ale kogo grał? W jakiej scenie wystąpił?

Milanowa

Grał wojewodę. Wystąpił chyba w scenie kiedy gimna Wilkowyje zostaje uznana za najbardziej gospodarną w całym województwie. CHYBA :D

Zadam pytanie:

Ile lat ma Czerepach?

ocenił(a) serial na 10
_lilka_

Jeżeli mamy na myśli obecny rok to 47, w każdym razie urodził się w 1966.

Kiedy w serialu pada jedyny raz nazwisko Kusego?

Milanowa

:O ?

ocenił(a) serial na 10
_lilka_

O?
Ale co "O"?

ocenił(a) serial na 10
Milanowa

Muszę wycofać moje pytanie o nazwisko Kusego - byłam pewna, że zostało wymienione w czasie wystawy, ale nie - tylko Moniki.

No to w zamian prościutkie - babcia Lucy nie występuje w serialu, ale znamy jej wizerunek z fotografii. Jak się nazywa osoba na tym zdjęciu?

Milanowa

Danuta Szaflarska

Kim byli świadkowie Staśka i Wioletki na ślubie ?

ocenił(a) serial na 10
marcia1711

Jola i Witebski.

Jaki ma tytuł obraz Kusego, który wisi w gabinecie wójta gminy Wilkowyje?

ocenił(a) serial na 5
_lilka_

Brawo!

ocenił(a) serial na 6
krakus1985

Popieram!

ocenił(a) serial na 6
_lilka_

nieźle!

ocenił(a) serial na 10
rybaa17

Raczej jest pewne, ze ksiądz obrazu nie zniszczył, więc gdzieś istnieje, zatem przy życiu pozostały dwa obrazy, oczywiście nie licząc "mamrotów", ale o dziełach mówimy, a nie chałturach :)

ocenił(a) serial na 10
Milanowa

Przypomniałam sobie, że ksiądz wymienił u Kusego swój obraz na "Kuszenie Mamrota", więc być może i ten egzemplarz poszedł z dymem.

Wracając do pytania o tytuł obrazu, który wisi w urzędzie gminy - podpowiem, że nazwa pada w odcinku 18.

Milanowa

''Diabeł Podlaski ? chyba nie jestem pewna ale zadam pytanie.

Jak ma na imię i nazwisko asystent reżysera Rancza?

ocenił(a) serial na 10
_lilka_

Kusy nie dawał do gminy swoich mamrotów, tylko poważne dzieło sprzedał. Do tej pory wisi w gabinecie wójta i nie jest to "Diabeł Podlaski".

ocenił(a) serial na 10
_lilka_

A asystent reżysera nazywa się Aneta Groszyńska. Pytanie o tytuł obrazu zdobiącego gabinet wójta gminy pozostaje w mocy.

ocenił(a) serial na 9
Milanowa

Kusy nazwał obraz "Tła pierwszoplanowe"

Gdzie trzyma broń Andrzej Więcławski?

ocenił(a) serial na 9
moj_dziadek

W szybie wentylacyjnym

Co Więcławska spakowała mężowi,kiedy tego wezwała prokuratura?

ocenił(a) serial na 10
blaugball

Szczoteczkę do zębów, maszynkę do golenia, slipy i parę batonów.

Na czym zamieszczono pierwszą reklamę pierogów Solejukowej?

Milanowa

Na statku powietrznym.

Ile dzieci mają solejuk z solejukową i jakie są ich imiona.?

ocenił(a) serial na 10
_lilka_

Solejuk z Solejukową mają sześcioro dzieci, jedno - siódme jest Hadziuka i Solejukowej, ale nie wiadomo które.
Marianek, Szymek, Kasia, Rysio, Zbyszek, Muniek i Jan

W jaki sposób Czerepach pozyskiwał najważniejsze informacje do Radia Wilkowyje?

Milanowa

Kazał rozdać radia w których były podsłuchy.

Której kadencji nie doczekał się wójt Kozioł ?

ocenił(a) serial na 9
_lilka_

Trzeciej

Który z chłopaków Klaudii(z czasów licealnych,kiedy co weekend przyprowadzała innego psychologa)spodobał się wójtowi najbardziej i dlaczego?

blaugball

Nie pamiętam jak się nazywał, ale znał się na znaczeniu snów.

Jakie kwiaty dał Kusy na przeprosiny dla Lucy?

ocenił(a) serial na 10
KitKaty

Trywialne. Czyli czerwone róże.

W jaki sposób Kusy zmusił Witebskiego do napisania drugiej książki?

ocenił(a) serial na 10
Milanowa

zapraszam na http://ranczo.org - tam znajdziecie więcej quizów

ocenił(a) serial na 10
przemo9611

Ale nie są takie ciekawe, jak ten wątek.

Milanowa

Witebski potrzebował pieniędzy na spotkania z Franczeską. A Kusy zaproponował mu że jak zacznie pisać to będzie dostawał od niego pieniądze.

Podaj nazwę i tytuł odcinka w którym do Wilkowyj przyjeżdża mafia.

ocenił(a) serial na 10
_lilka_

W samo popołudnie.

"A Kusy zaproponował mu że jak zacznie pisać to będzie dostawał od niego pieniądze. "

Zła odpowiedź.
Zatem wciąż czeka pytanie na właściwą ripostę.

ocenił(a) serial na 9
Milanowa

Witebski chciał się uczyć włoskiego z Solejukową.Kusy,aby zmusić Witebskiego do pisania,poprosił Solejukową ,aby brałą od profesora pieniądze.Więc ta zażądała 20 zł/h i polonista nie miał wyjścia.

Na jakim instrumencie gra ks.Maciej?