PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=642462}
6,1 2,2 tys. ocen
6,1 10 1 2228
Reguły gry
powrót do forum serialu Reguły gry

Czy to jest jakiś pastisz? Ja rozumiem, że serial jest na innej licencji, że scenariusz jest ten sam, podobna scenografia, dialogi, postacie... ale bez przesady! To jest jakaś nieudolna i na siłę dokładna kopia pierwowzoru! Nawet sposób gry aktorów i ich wymuszona mimika charakterystyczna dla odwórców ról "Rules of Engagement"... żenada do kwadratu... jak można było tak sprofanować tak fajny sitcom :(

A o Jankowskim, który odgrywając swoją rolę najbardziej nieudolnie próbuje naśladować swój pierwowzór (Warburtona) lepiej nie wspominać... pastisz w najczystszej formie... ale czy to było zamiarem "twórców" polskiej wersji "RoE"?

3/10
(oryginał 8/10)

nie_powiem

Oryginału nie oglądałam, może dlatego serial mi się podoba :-)

A Grzesiu i Madzia najlepsi ;-) (obejrzałam zdjęcia z RoE - wizualnie ich postacie mniej mi się podobają).

Kwiatkowskiej i Jankowskiemu zdolności aktorskich raczej odmawiać nie można - bo grają bardzo dobrze. Są jednak ludzie, którym żadna polska produkcja nie przypadnie do gustu...:-)

ocenił(a) serial na 7
nie_powiem

ja wolę polską wersję, mam większą sympatię do tych polskich aktorów i uważam, że Kamińska i szczególnie Zakościelny sa śmieszniejsi od swoich pierwowzorów.

ocenił(a) serial na 9
dzebedisa

Ja pierwowzoru nie oglądałem, a polską wersję uważam za super. Jest mega śmieszna, a do tego Kamińska jest sooo hooot!

nie_powiem

Myślę podobnie. Widziałem kilka odcinków polskiej wersji i odniosłem wrażenie, że oglądam jakąś nieudaną kopię. Ten sam scenariusz, dialogi też takie same (z wyjątkami typu" zamiast "whiskey" jest "wódka" ;)).
Jankowski do Warburtona się w ogóle nie umywa, nie ma co. Tamten potrafi nic nie mówiąc przekazać wszystko - tu tego nie zauważyłem. Za Davidem Spade nie przepadam, a Wilczaka lubię - jednak tutaj wydaje mi się jakiś wymuszony.