Jestem pod wrażeniem, że ten aktor potrafił zagrać samego siebie, opowiedzieć i napisać to i od nowa przeżywać. Widzę, że opinie są mocno podzielone, jednak bez wątpienia jest to dobry serial psychologiczny, który opowiada prawdziwą i przerażającą historię. Ludzie piszą, że główna postać to totalna sierota i nieporozumienie, ale nikt nie zna tajemnic ludzkiego umysłu. To co gwałt może zrobić z człowiekiem jest niezrozumiałe dla osób, które tego nie przeżyły. Wydaje mi się, że można być tak słabym i podkręconym. Narrator podkreśla nam, jak bardzo sam siebie nie rozumiał, ale za to my mogliśmy próbować zrozumieć jego. Serial nie dla każdego trudny, okropny. Współczuję temu człowiekowi... Ja jestem pod wrażeniem aktorstwa i jeszcze bardziej serial pokazał jak to jest z tą policją, mimo że mógł powiedzieć im dużo więcej, ale czuł wstyd i bal się. Facet potrzebował uznania, w dzieciństwie pewnie już nie miał łatwo. Podziwiam, że był e stanie opowiedzieć swoją historię, ale tu była moneta ofc. Ludzie z zaburzeniami są, to normalne. Dobra produkcja Netflixa. Pozwolę sobie też powiedzieć, że pisanie, że jak serial jest Netflixa to arcydzieło, a jak by był innej platforny to słaby jest nie na miejscu. Disney wypuszcza 3 rzeczy w roku i szkoda płacić abonament. HBO ma dobre seriale, jak from Ale na Netflixie też go wrzucili. Też ma dużo standardowych kryminałów, które nie są takie cudowne. Każda platforma wypuszcza lepsze i gorsze rzeczy. Tytuł mnie zniechęcał, dlatego Reniferka obejrzałam dopiero teraz.... Ale już wiem, skąd ten tytuł. Polecam wszystkim, którzy lubią po serialu o nim gadać, bo zostawił emocje, których nie potrafimy zrozumieć. Polecam, jak ktoś lubi dialogi i skupiać się na całości, polecam miłośnikom psychologii.