Trzeba mieć nasrane żeby z góry oceniać serial tylko przez pryzmat tego jakiego koloru skóry jest aktor . Ciężko się to czyta.
Bardziej chodzi o przerobienie RE na bezpłciową historyjke z postaciami które są dobrze napisane ale beznadziejnie odwzorowane i wciskanie poprawności politycznej.
Wiesz tu nie chodzi o kolor. Tu chodzi o zmienienie jednego z głównych bohaterów. Mogli zrobić nową postać a nie zmieniać tą oryginalną. Nikt nie czepiałby się gdyby nowy bohater był czarny.
Trzeba mieć nasrane, żeby twierdzić że to okej niszczyć fanom wizje postaci, która i tu nie chodzi nawet o kolor skóry. Jestem totalnie neutralny dla wszystkich ras i środowisk przyjaznych drugiemu człowiekowi. Mam po prostu w dupie afiszowanie tego gdzie popadnie, kiedy nie ma takiej potrzeby.
Tu chodzi o to, że jest nam to robione celowo przez dzisiejszą politykę i jej standardy, a po drugie niszczy to istotę tworzenia ekranizacji/adaptacji.
Co do samego wyboru aktora, tak. Miałbym wąty nawet gdyby dali za blond Weskera bruneta Weskera kochającego rodzinkę jak w serialu. Nie do cholery!
To ma być zły, narcystyczny złol i chcę żeby wyglądał tak jak wyglądał zawsze.
Albo robicie tą postać jak trzeba albo nazwijcie sobie go inaczej i zmieńcie tytuł serialu.