Jak takie coś, czyli skupisko głupich i obrzydliwych scen, bez żadnej fabuły wyprzedziło w ranking jeden z najlepszych seriali w historii, czyli "Kompanie braci".
Wokół tego "dzieła" wytworzył się zupełnie niezrozumiały kult skupiający typowych fanbojów (poziom miłośników Nintendo, a nawet wyższy), którzy ubzdurali sobie, że są intelektualistami z IQ znacznie powyżej średniej, a reszta społeczeństwa jest za głupia, żeby zrozumieć geniusz i nowatorstwo tego serialu. O dziwo podobny trend panuje na anglojęzycznych stronach. Praktycznie każdy przeciwnik tej idiotycznej bajeczki jest uznawany za ignoranta i ćwierćinteligenta. Smutny znak czasów, że wulgarna i paskudna animacja wyprzedziła najlepszy serial w historii.
Tak!!! Przed chwilą identyczną rzecz napisałam w rozmowie, Bartik. Cieszę się, że nie tylko ja to widzę. Podpisuję się pod Twoimi słowami w 100%.
Nintendo tworzy świetne gry, ale porównaj sobie dwa najlepsze EXy na PS4 i XONE (Uncharted 4 i Forza Horizon 3), które w swoich gatunkach są absolutnymi arcydziełami. W obu przypadkach średnia ocen to 92-93%, natomiast Nintendo za grę na takim samym poziomie inkasuje 97-98%. Grom na pozostałe platformy obrywa się za klatki, bugi i np. krótki czas gry - form od wielkiego N się to wybacza i podobnie wygląda to w przypadku serialu Rick and Morty. Ostatni sezon to max 7-8/10, a serial niedługo wyprzedzi GoT. Kim są fanboje pokazałeś wyzywając mnie bez powodu od ignorantów, bo śmiałem stwierdzić, iż Rick and Morty to nie jest czysty geniusz.
Serio traktujesz uncharted 4 i forza 3 jako przykład doskonałej gry?
Śmieszne jest, że stwierdzasz teraz, że wszyscy w tym zawodowi dziennikarze, recenzenci i krytycy nie mają pojęcia i liczy się tylko twoje zdanie xD
Dla ciebie to głupie i obrzydliwe sceny, dla innych są po prostu śmieszne. Ponadto główny bohater to nie tylko śmieszek i geniusz, ale człowiek pogrążony w głębokiej depresji. Ludzie mają skłonność do zawyżania swojego ilorazu IQ, lubią się pośmiać, a że im w życiu nie wychodzi to są smutni i wydaje im się, że mają depresje, więc każdy lubi się utożsamiać z Rickiem. Inna sprawa to przekoloryzowane poruszanie ciekawych tematów, jak np. zabawa w Boga i problemy moralne wynikające z tego, czy rozwalenie własnego świata i przeniesienie się do innego, w którym nic złego się nie wydarzyło, ale ty sam musisz żyć z tym co zrobiłeś i takie tam pierdoły. Dodatkowo dużo ludzi z inteligencją stadną lajkuje wszystko to co jest modne, a to jest modne.Dlatego według mnie, ten serial ma tak wysoką ocenę.
Twierdzisz, że jest to serial bez fabuły, z tym też nie można się zgodzić, bo ma fabułę, tylko wolno się rozkręca. Najlepiej obejrzeć chociaż pierwsze 2 sezony, żeby to się rozkręciło.
Ja bym nie powiedział, że to jest serial dla inteligentnych, ale dla wszystkich, bo każdy może odnaleźć coś dla siebie, jeżeli tylko specyficzny humor nie jest dla niego barierą.
A w ogóle to nie wiem jak można się przejmować, że jeden serial wyprzedził drugi na jakiejś tam stronce internetowej :D