Nie wiem, jestem w totalnym szoku po tym odcinku. Wybaczcie, muszę się gdzieś wyżalić, więc jeśli ktoś chętny na dyskusję, to zapraszam.
Jestem strasznie zła z powodu tego, jak potoczyły się sprawy odnośnie Jugheada, to że został Wężem, to, że <tu akurat wiem, że nie z jego winy> zakończył się związek jego I Betty. To, że ta głupia Toni się do niego przystawia i, o zgrozo...tak jak przeczuwałam, oni jeszcze pewnie będą razem. Tylko czuję, że Jugheadowi się oberwie od chłopaka Toni za to. Mam też podejrzenia, ale to pewnie wiele osób takie ma, że Betty skończy z Archiem. A co z Czarną Maską? Myślę, że to może być tata Betty, o ile on w ogóle jest jej tatą. W sumie nie zdziwiłabym się, gdyby Alice Cooper spłodziła Betty z kimś innym, np FP, czy innym Wężem XD
Także, jeżeli ktoś chętny również podzielić się spostrzeżeniami, to zachęcam :)
tez mysle, ze tata Betty to Czarna Maska. Ten sezon jest trochę zaprzeczeniem 1, o ile mozna zrozumiec Jugheada-wiadomo,ze jest wezem tylko po to, zeby uratowac Northside to reszta jest totalnie dziwna. Przed nami jeszcze tyko 4 odcinki takze wszystkiego sie niedlugo dowiemy
serio, serio :) "The first season of Riverdale had a weekly run of 13 episode and fans are now thrilled to learn that season two will have 22 episodes. :)"
Nie jestem do końca przekonana co do teorii, że zabija tata Betty, bo czy wtedy groziłby, że zabije Polly?
Może ojciec Betty nie jest biologicznym ojcem Polly? :D Myślę, że Alice serio musiała mieć jakiegoś kochanka ;p
ostatnio na blogu o pll, dwie dziewczyny na czacie pisały,że Betty ma brata. Czy to prawdziwa informacja? Ja w ogole nie pamiętam,żeby w serialu był o tym temat, ale mogłam zapomnieć.
Mówią również,że to on może być zabójcą.
A co do tej Toni i Jug'a.... ehh od początku zauważyłam,że ciągnie ich ku sobie :/ Podobne zainteresowanie, ciągle spędzają razem czas. Jug był moją ulubioną postacią i mam nadzieję,że nie zniszczą tej postaci.
Matka Betty jej o tym sama powiedziała, że była w ciąży, ale ojciec Betty kazał jej oddać do adopcji jeśli dobrze pamiętam. Więc może to brat jest czarną maską, choć ta osoba wydaję się „po oczach” trochę starsza, a wspomniano, że miałby 22 lata.. Co do Jugheada.. ah myślę, że kocha Betty, ale ta sytuacja z Wężami i całym „zerwaniem” go przerosła. Powinien się dowiedzieć, że Betty zrobiła to przez Maskę i wrócić do Betty! Dla mnie są idealni razem!☺️
dziękuję,że mnie oświeciłaś z tym bratem!
Dla mnie też Jug i Betty nadal są razem, ale jednak niesmak pozostaje. Potem pewno ona sie dowie, będzie załamana,że chciała uratować jego życie, a on pocieszył się inną dziewczyną. Ale to typowe zabiegi w serialach :D
Wątpię, że to brat Betty, bo Czarna Maska w 5 odcinku powiedział, że Betty by go rozpoznała, a przecież ona nie wie jak wygląda jej brat.
Może Czarna Maska uważa, że samo pokrewieństwo sprawia, że Betty od razu poczułaby, że go zna i że to brat. W końcu jest niezrównoważony.
Też jestem totalnie w szoku po tym odcinku... najbardziej jestem ciekawa, czy Czarna Maska faktycznie zabije tego Nicka..
to jest na 100% pewne ze Betty skonczy z Archiem. WIdac ze ona go chyba kocha, bo to u niego szuka ochrony nie u wlasnego chlopaka, a jemu Betty tez nie jest obojetna bylo to widac w ostatnich odcinkach pierwszego sezonu. MOim zdaniem Archie i Betty beda do siebie wracali i zrywali przez kilka seznow. PO za tym idealnie do siebie pasuja.
Też coś mi się wydaje że to ojciec Betty zabija. W odcinku kiedy strzela w barze na maskę ale widać jego oczy i one mi pasują właśnie do niego albo do tego starszego gościa z Serpens w długich włosach. Do tego nie pokazali ojca Betty na spotkaniu w Ratuszu a matka Betty była na pierwszym planie, jakby sama tam polazła.
A co jeśli bratem Betty jest ten gościu z Serpens który tak się nie lubi z Archim ? Coś mi mówi że matka Betty na dziecko z kimś z gangu dlatego tatko tak swiruje.
pati3d, przecież jeśli to biologiczny ojciec Betty zabija idąc Twoim tokiem myślenia, to dlaczego powiedział, że Betty go zna?
Wprawdzie mają podobne zielone, duże oczy, ale może to właśnie zmyłka. Wątpię w taki scenariusz, chociaż serial ciągle zaskakuje.
Kompletnie nie widzę Betty i Archiego razem! Jug i Betty bezgranicznie się kochają, obejrzyjcie 6 epizod :P
Brat Betty może się pojawi, może jest Wężem, ale zabija na bank facet po 40-tce. Trzeba być mocno wyrachowanym by tak postępować. Dziwne, że ojciec Betty tak rzadko pokazuje się w tym sezonie, ale może to wina aktora.
Po 6 epizodzie obstawiam Kellera albo FP, ale to niedorzeczne. Prędzej Tall Boy, bo i oczy pasują i wszystko. Tylko on tak bardzo Betty nie zna...
Może faktycznie ojciec Betty? To by była masakra. Pytanie, czyjemu ojcu kolejnemu odwali. Ale, ale pamiętacie jak chciał bardzo aby Polly usunęła dziecko Blossomów? Naciskał na oddanie pierworodnego do adopcji. Kipiał z nienawiści do Blossomów i możliwe, że ma we krwi to poczucie sprawiedliwości tak silne, że aż zaprowadziło go na skraj. Biedna Betty:(
Może on też był Wężem? Strasznie mnie ciekawi historia matki Betty z czasów jej młodości, aresztowania po którym pojawiło się zdjęcie, które Betty wykorzystała w gazecie! Jak się tego dowiem, będę wiedzieć już wszystko :D
Po obejrzeniu szóstego odcinka jedno mnie zastanawia : Black Hood nie zabija Nicka bo jak twierdzi to nie jest dziecko Riverdale. A Panna Grundy? Została zachlastana a nie pochodzila z Riverdale. Uciekła do Riverdale przed byłym mężem czy tam facetem.
A może Alice kogoś napuściła.... Ja już mam tyle typów ile jest bohaterów a znając życie zabójcą okaże się ktoś kogo nikt nie podejrzewał ;P