Nie moge się doczekać powtórek jak również drugiego sezonu Boże jak był by na DVD to bym kupiła czy może ktoś wie kiedy w polsce będzie drugi sezon i czy będą powtórki (pare odcinków nie widziałam ;( )
heh, na dvd zapewne to u nas nie będzie, drugi sezon powinni zacząć puszczać jakoś za kilka tygodni, podejrzewam. ja już cały widziałam, genialny i jest na co czekać ;) na powtórki raczej bym nie liczyła.
Cierpliwość czasem zostaje wynagrodzona. Wczoraj kupiłam w empiku płytę z odcinkami 1-5 z pierwszego sezonu (niecałe 30 zł). Mam nadzieję, że szybko wydadzą kolejne.
też mam tę płytę z odcinkami od 1 do 5. Trochę szkoda, że nie cały, pierwszy sezon...pytałam się sprzedawczyni w Empiku, ponoć te 5 pierwszych odcinków to nowość i pojawiło się u nich 2-3 tygodnie temu, resztę epizodów natomiast mają wkrótce dostać. OBY!!! Swoją drogą, dopiero teraz ten serial ukazał się na DVD u nas w Polsce...3 lata po premierze w Wielkiej Brytanii, suuuuuper....
Aha, zapomniałam wspomnieć, że niestety, w przypadku tego wydania 5-odcinkowego tłumaczenie z angielskiego jest tragiczne - tłumacz zna chyba angielski na poziomie podstawówki, skoro wszystko przełożył tak dosłownie. Sorry, ale jeśli według niego nawet tytuł 4 odcinka ("Parenthood") to "Tata Hood", to ja jestem elfią tancereczką;). Nawet "Rodzicielski Robin" brzmi koszmarnie. Nie lepiej było przetłumaczyć to po prostu na "Rodzicielstwo"? Parę takich tłumaczeniowych gaf zaobserwowałam przy paru jeszcze innych okazjach, np. podczas wypowiedzi Mucha lub Robina w 1 odcinku.