na zagranicznej licencji i do tego jeszcze reżyser też nie wygląda na polskiego !
Ja osobiście nie widze w tym serialu propagandy homoseksualizmu. To, że ten temat był poruszony w jedym czy dwóch odcinkach...no cóż temat jak każdy inny. To też jest jakieś zjawisko społeczne i jakaś grupa ludzi, których istnienia nie widzę powodu ukrywać. Dla mnie nie ma różnicy czy rozmawialiby w tym odcinku akurat o muzułmanach, murzynach czy uprawie ryżu w Delcie Nilu. Nie popieram demostracji orientacji seksualnej, chociażby na tych paradach równości, skoro ci ludzie chcą byc uważani za 100% normalnych nie widzę powodu podkreślać i demonstować jakiejś inności.
Co do oceny stylu ubierania czy fryzur tych chłopaków to wydaje mi sie to dziecinne. Wyciąganie wniosków z tego czy chłopak ma czarny czy niebieski T-hirt albo włosy 10 cm albo 7 cm jest dla mnie niezrozumiałe. To od ilu cm włosów na głowie ma się zaczynać bycie gejem?
Pzdr.
Nie od długości a od stylizacji fryzury zależy jej gejostwo. Jakim cudem też, matka ma bardziej chłopięcą fryzurę od synów ? Co to za patologie ?!
zabawne tylko, ze ci faceci z rzekomo gejowskimi stylizacjami fryzur i rozowymi strojami maja takie dziewczyny, o jakich ci "prawdziwi" mezczyzni moga co najwyzej pomarzyc.
bardzo dobry przyklad, na czele z:
http://www.ligabbva.pl/news_images/813.jpg,
o ronaldo nawet nie spominajac.
albo pierwszy z brzegu: http://c.wrzuta.pl/wi19798/ab8d921b001733c14e1ace6e/jared_leto
1-y link nie zadzialal, wiec: http://www.ligabbva.pl/news-813-guti_podpisal_kontrakt_z_besiktasem.html
Guti to homo.
Poza tym nie rozumiesz że laski nie lecą na piłkarzy z powodu fryzur a z powodu tego że są piłkarzami.Kiedyś takich pedalskich fryzur nie mieli i na brak zainteresowania nie narzekali.
taaa, homo:
http://www.whosdatedwho.com/ctn_16031487/guti-and-romantic-encounter-with-his-gi rlfriend/tpx_18241
http://4.bp.blogspot.com/_OveJgXCOExU/TEvFhEi6yDI/AAAAAAAAAlc/0NI3NcScdjo/s400/6 10x.jpg ;)
ale kiedys mieli rownie niekonwencjonalne fryzury jak na swoje czasy. zreszta glupie gadanie, moda na wszystko sie zmienia, i na uczesanie, i na ciuchy, i na chociazby modele pralek...
rozejrzyj sie wokol siebie: zdecydowana wiekszosc najladniejszych, najlepiej ubierajacych sie dziewczyn/kobiet wybiera taki typ faceta. w Polsce nie jest to az tak powszechne, bo po prostu dotychczas niewielu bylo dbajacych o siebie mezczyzn, ale teraz sie to zmienia, dlatego szaraczki czuja sie zagrozeni i wylewaja z siebie frustracje. ;-)
o, a tu kolejny przyklad (pomine to, ze facet ma twarz jak mops):
nie mowiles nic, ze chcesz przyklady. zreszta podalem kilka juz wczesniej. no chyba ze to np. nie jest wg ciebie fajna laska, ale wtedy nie mam pytan...
http://www.celebritysmackblog.com/2010/12/13/did-vanessa-hudgens-zac-efron-break -up/
Jak to nie pisałem że chcę przykłady ?
Poza tym nie rozumiesz dlaczego podajesz złe przykłady !
Nie rozumiesz że gwiazdy nawet jakby miały gówno na głowie to miałyby powodzenie. Pokaż kogoś kto nie jest znany a ma fajną laskę.
czlowieku, nie mam czasu ani ochoty na to, zeby szukac w necie zdjec anonimow, wystarczy mi, ze widze, co dzieje sie wokol mnie. skoro tobie to nie wystarcza-trudno, tylko daj sobie spokoj z tymi zalosnymi hejtami, bo jakos nie wydaje mi sie, zeby mialy cos zmienic.
Kolego wg mnie to są parady pedałów nie gejów. Nie miałbym nic przeciwko gejom, gdyby robili to tylko w swoich domach, a na zewnątrz wyglądali normalnie. Podczas ich parady oni obrażają mnie jako osobę hetero seksualną. Jestem ciekaw gdyby ludzie hetero wyszli na ulice w skąpych strojach i odpier***ali to co oni, to czy to byłoby takie w porządku i "cool".
Może to nie jest typowy obraz polskiej rodziny, ale niektóre sytuacje powtarzają się w typowych rodzinach i to jest śmieszne ;) I nie mówię tu o chodzeniu w butach po domu, bo chyba w domach 99% polskich rodzin, buty się ściąga, tak mi się z resztą wydaje. Uważam, że serial jest dość dobrze nakręcony z w miarę dobrą obsadą.
Nie pedalenie. Chociażby sytuacja gdzie jeden z dzieciaków patrzy się w lodówkę nie wiedząc co wyjąć :) Przykładów jest więcej, ale ten mi się nasunął. Jeśli chodzi o pedalenie to tego za bardzo nie zauważyłem. Fakt najstarszy z rodzeństwa wygląda trochę zniewieściale, ale sam w jednym z odcinków powiedział "Co ja jestem jakiś gej, żeby kolor wybierać?". Chyba, że jest krypto ;) Niektórych może razić ich tolerancja do wszystkich, ale co zrobić to jest serial rodzinny i pewne reguły i zasady muszą być.
A co Ty kur..a chcesz od rodzinnego serialu komediowego? Morałów, wzniosłych emocji, romansów? Ten serial polega na tym, że jest prosty, łatwo przyswajalny i nie ma w nim nic nadzwyczajnego(co jest zaletą). Skoro TY nie potrafisz zrozumieć nawet prostego serialu, więc nie mam o czym z Tobą dyskutować na forum, bo doje*bałeś się do tego serialu jak rzep do psiego ogona, i nie potrafisz tego dobrze wyargumentować.
Jeszcze jedno. Może serial jest na zagranicznej licencji, ale jest zrobiony po POLSKU i z POLSKIMI emocjami. I potrafimy przedstawić ten serial niż był on w oryginale.
ja tak z innej beczki znowu co do ubioru i zachowania. teraz jakis odcinek na tvp 2 leci i cóż widzę. średni dzieciak je obiad w czapce? a najmniejszy chomik w jakiejś apaszce na szyi? WTF?
Powinni nazwać ten serial "Porażką wychowawczą". Przez niektórych usprawiedliwiany jako serial komediowy, ale w życiu realnym mamy sporo takich "komediowych rodzinek". Ocena 1/10. Wg mnie o wiele lepsza była "Licencja na wychowanie". Nie było tam tego bezdennie głupiego humoru, a i zastanowić się można było nad pewnymi kwestiami. Na pewno miała też dużo lepszych aktorów. Szkoda, że dzisiaj mogliśmy obejrzeć ostatni odcinek nadawany o bardzo dobrej porze, czyli 5 nad ranem, za to promuje się na okrągło ta rodzinke.pl. Szczerze, gybym miał taka "rodzinkę" i "rodziców" to bym się chyba powiesił. Dziękuję!
Rodzinę dobrze pokazywał też serial "Cudowne Lata", prawdziwie i jeszcze z morałem, można było się od nich uczyć.
A od rodzinki.pl to można co najwyżej nauczyć się jak być gejem lub wylądować w wieku 16 lat u psychiatry z zabużeniami.
Chyba ktoś miał tu problemy z gejami i pozostały mu nie miłe wspomnienia "stosunków" z nimi
Dla nich to byłoby coś fajnego więc jeśli ktoś się do kogoś dobierał to oni do ciebie, i to skutecznie.
czytając prawie pół roczne wypowiedzi Jordan66 stwierdziłam że nie podoba mu sie serial owszem, ale nie podał żadnych argumentów dlaczego oprócz tego że serial i dzieciaki w nim występujące są pedalskie (nota bene kompletnie nie rozumiem tego określenia) Ciekawi mnie określenie "pedałem" chłopaka który ubiera się modnie i schludnie dba o siebie, ma zgrabną, ładną dziewczynę i czasami pójdzie z kuplami napić sie na imprezę.
Rozumiem że dla Ciebie nie pedalski jest łysy, napakowany chłopak w brudnym dresie , siedzący z kolegami na trzepaku popijając piwko i paląc skręta, o kobietach mówi świnie, lachy itd a o matce "moja stara" podejrzewam że właśnie taki masz ideał nie pedalskiego faceta. ( i pewnie taki też jesteś). Jestem dziwczyną i zdecydowanie wybrałabym takiego chłopaka jak Tomek z Rodzinki.pl niż np "silny" z wojny polsko-ruskiej. Uwierz mi że normalne kobiet nie trawią takich buraków, ale w sumie takie typy wolą zaimponować koledze z podwórka niż kobiecie (i to niby nie jest pedalskie)
Ja bym nigdy nie poleciała na kogoś takiego jak Tomek. Właściwie nawet nie wiem dlaczego,więc najwyraźniej po prostu nie jest w moim guście (co nie oznacza od razu,że bujam się w każdym kibolu) Tomka nie wybrałabym także przez to,że uważa,iż kobieta powinna gotować i prać mu skarpetki,nie potrafiłby zadbać wgl o swoją wybrankę,jest rozpuszczony i myśli,że wszystko zdobędzie swoim cwaniactwem :))