PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=285396}
7,8 432  oceny
7,8 10 1 432
Rozen Maiden: Träumend
powrót do forum serialu Rozen Maiden: Träumend

Kiedy oglądałem pierwszy sezon jak dla mnie był to średniak, jakoś zabrałem sie do sezonu 2 i smialo moge powiedzieć ze nie żałuję. Klimat jest bardzo dobry, humor znacznie sie poprawił (przynajmniej jak dla mnie) Akcja właściwie cały czas idzie do przodu. Jeżeli chodzi o postacie po za tą ostatnią lalką która pokazali wszystkie z charakteru są barwne i ciekawe. Według mnie anime godne polecenia.

ocenił(a) serial na 9
lubi3placki

Jak ma moje drugi sezon był o trochę lepszy od pierwszego. Gdybym miał oceniać dokładniej to 1 sezon 9/10, natomiast 2 sezon 9,5/10. Moim zdaniem humoru trochę było mniej niż w poprzedniku, ale za to drastycznie zmienił się poziom Dramatu i Akcji z czego bardzo się cieszę no i w końcu troszkę walki "bronią białą" (troszkę nudno by było gdyby ciągle się tłuki tą magią). Oceniam ta serię nie biorąc pod uwagę odcinków OVA (ponieważ nie oglądałem... No nie odczułem takiej potrzeby), ale ogólnie oby dwie serie wyszły bardzo dobrze.
Tylko jedno jest śmieszne... Dlaczego ludzie mają tyle do powiedzenia na temat 2 sezonu, a natomiast w pierwszym ani jednego posta nie było... Z reszta nie ważne, w każdym bądź razie polecam i tą serię, nie ma co ukrywać po obejrzeniu pierwszej trzeba obejrzeć drugą i koniec gadki. Pozdrawiam !

ocenił(a) serial na 10
lubi3placki

Zgadzam się, chociaż pierwszy sezon też bardzo mi się podobał. Rozen Maiden oglądałam mnóstwo razy i za każdym byłam bardzo poruszona. Muzyka w tle genialna. Tematyka bardzo mi podeszła, bo kolekcjonuję lalki. Postacie świetne, uwielbiam Juna, który zmaga się ze swoimi problemami. To wszystko jest tak bardzo prawdziwe, wszystkie zachowania bohaterów były według mnie całkowicie naturalne. 10/10, szkoda, że ma tak mało ocen.