Wiecie, pilot to rewelacja był. Potem to już walka czy zkilować serial u mnie.
Ale poczekałem i od 7/8 odcinka poczułem klimat stacji AMC. Te seriale mają to "coś". Nie
musi być 5 wybuchów na minutę aby serial wciągał. Polecam.
Wlasnie jestem po seansie 11 odcinka, serial ma swietny wciagajacy klimat, teraz tylko czekac na 2 finalowe epy,
imo zdecydowanym minusem rubiconu jest fakt, ze wychodzi co tydzień, przez co zdążę już zapomniec, o czym był ostatni odcinek. chyba zdecyduje sie na ogladanie od poczatku i na raz wszystkie obejrze.
a faktem jest, ze rubicon ma cudowny klimat, w mgnieniu oka upływa czas spedzony na ogladaniu go
No cóż takie właśnie seriale robi AMC. Z początku nudne, a po dłuższym czasie nie można się już od nich oderwać. Mam nadzieje, że serial dostanie drugi sezon.
Tylko o czym miałby być drugi sezon?
Myślę, że w ostatnim epizodzie wszystko się wyjaśni i będzie to raczej gorzkie zakończenie.
Ale to dobrze, bo to tak solidny obraz zasługuje na dobry finał bez uciekania w banał i ciągnięcia wszystkiego ponad potrzebę.
Rubicon jest jak dla mnie najlepszą premierą tego sezonu. Niby nic się w nim nie dzieje, ale upływu czasu podczas oglądania się nie odczuwa.
Ten serial (jak i inne produkcje AMC) ma w sobie to coś, co pozwala czerpać niesamowitą przyjemność z oglądania, a co cała reszta produkcji telewizyjnych utraciła gdzieś na rzecz taniej sensacji, szybkiej akcji i drogich efektów.