PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=801844}

Ruchome piaski

Störst av Allt
2019
7,0 30 tys. ocen
7,0 10 1 30236
6,2 5 krytyków
Ruchome piaski
powrót do forum serialu Ruchome piaski

Trochę się rozczarowałam zakończeniem. Miałam nadzieję, że Maja faktycznie zostanie uniewinniona, a w końcowej retrospekcji, gdy przytula siostrę pokażą, że jednak działała celowo (i była przy śmierci ojca Sebastiana). Chyba wtedy byłoby bardziej świeżo.
A tak nawiasem. W pierwszej scenie Maja jest mocno uwalona krwią. Ma ją na dłoniach, na bluzie i na głowie (również we włosach). W ostatniej jest zupełnie czysta ;)

kreatywna-demolka

Sorry za spojler. Chciałam edytować, ale przycisk "zapisz edycję" nie działa, skasować (aby napisać ponownie) też się nie da :(

kreatywna-demolka

Myślę, że w tym serialu nie tyle chodzi o to co się stało, a bardziej o to jak do tego doszło. Fabuła jest w sumie dość przewidywalna, ale i tak dobrze się ogląda.

ocenił(a) serial na 6
kreatywna-demolka

w pierwszej scenie siedzi już sparaliżowana pod ścianą, możliwe że podeszła do Amandy tak jak w wielu filmach i płakała nad nią przy tym brudząc sie krwią

ocenił(a) serial na 8
kreatywna-demolka

Wydaje mi się, że była cała w krwi, bo Sebastian sięgał do niej ręką, to pewnie zanim policja przyjechała zdążyła się od niego ubrudzić. A co do ilości krwi to w sumie nie zwróciłam na to uwagi, ale pewnie po prostu błąd przy montażu czy coś.

ocenił(a) serial na 7
kreatywna-demolka

Też myślałam, że ostatnia scena będzie o tym jak zabija Amandę z premedytacja.

ocenił(a) serial na 6
kreatywna-demolka

I ja liczyłam, że jednak była winna. Ja zrozumiałam w 1 odc, że ktoś poinformował, że cała jej klasa nie żyje. A tam był nauczyciel, diler, Amanda, Samir, Seba i ona. No nieścisłości było więcej a jednak dobrze się oglądało.

ocenił(a) serial na 7
kreatywna-demolka

Trochę późno wracam do komentarza, ale dopiero co obejrzałem ten serial. Niestety ale scena końcowa z siostrą, w żadnym wypadku nie pokazuje że dzialala z premedytacją, a i to że była przy zabojstwie ojca Sebastiana.... Yyyy skąd to wzięłaś? Tym bardziej zwróć uwagę na reakcje Mai, kiedy pokazali jej zdjecia martwego ojca.

ocenił(a) serial na 7
kamnow6

Przecież napisała, że miała nadzieję, że tak będzie, a nie że tak było.

ocenił(a) serial na 4
kreatywna-demolka

Raczej nie u Szwedów takie zaskakujące zakończenia. Zrobiono z Mai ofiarę bo zadała się z ćpunem i psycholem.

ocenił(a) serial na 7
kreatywna-demolka

Zdradzasz zakończenie, usuń komentarz lub napisz raz jeszcze jako spoiler .

ocenił(a) serial na 7
kreatywna-demolka

Dokładnie to samo powiedzieliśmy po obejrzeniu, takie zakończenie zrobiłoby robotę:)