Słodkie kłamstewka

Pretty Little Liars
2010 - 2017
7,5 74 tys. ocen
7,5 10 1 73584
5,3 3 krytyków
Słodkie kłamstewka
powrót do forum serialu Słodkie kłamstewka

Zwiastun :
http://www.youtube.com/watch?v=q5g2pQhvqsw&list=UU3Xg5QRWAQaw9N_QQnlc1aA

Sneak peek:
http://www.youtube.com/watch?annotation_id=annotation_2010597647&feature=iv& amp;src_vid=q5g2pQhvqsw&v=L5UsMmO5h8M

http://www.youtube.com/watch?annotation_id=annotation_2339704697&feature=iv& amp;src_vid=L5UsMmO5h8M&v=K08RrmlX6TI

czarnaa_filmweb

Przecież jednym RC jest Alison a drugim Cece. Cece zamknęła Emily a Alison ją ocaliła.

ocenił(a) serial na 7
czarnaa_filmweb

Oko wyglądało bardzo kobieco :P więc pewnie Ali (o ile faktycznie żyje) albo Cece (skoro zdążyła zmartwychwstać). Możliwe też, że właśnie A ich obserwowało (chociaż padła sugestia, że A to mężczyzna, ale to też może być zmyła). Trudno powiedzieć kto się tam ukrywał.
RC są dwie osoby. jedna może pomagać, druga szkodzić. Trudno stwierdzić ;)

lola881

Sprawdziło się to co przewidywałam wcześniej. Są dwie Red Coat. Ali uratowała wtedy dziewczyny z pożaru i cały czas nad nimi czuwała. Po prostu boi się wielkiego A więc dlatego cały czas się ukrywa. Tak samo w ostatnim odcinku Ali uratowała Emily, zaprowadziła Spence do kryjówki, A Cece chciała zabić Em.

ocenił(a) serial na 6
czarnaa_filmweb

Ten kto je obserwował w kryjówce to była dziewczyna o bardzo ładnych niebieskich oczach. Potem pokazali Ali jak jechała samochodem z Grunwald i to Ali miała takie ładne niebieskie oczęta.

ocenił(a) serial na 6
lola881

Niby to wygląda jakby Ezra był częścią A team. Ale pozostaje pytanie: dlaczego tak się wkurzył na widok tego pokoju? Dlatego, bo ktoś doprowadził Kłamczuchy do odkrycia jego tajemnicy? Czy być może Ezra jest kimś gorszym od A? Na pewno nie miał dobrych intencji, co do Kłamczuch, bo nie obserwowałby ich wtedy pod sklepem. Skoro Alison żyje i ukrywa się, to dlaczego nadal współpracuje z Cece? To wygląda tak, jakby one miały niezłą zabawę z tego, że pogrywają z Kłamczuchami. Jedna chce je zabić, a druga je ratuje. Przecież nic się nie stało, nikt nie umarł, super zabawa!

ocenił(a) serial na 9
mayonaka

Już od roku wiedziałem że Ezra jest w A TEAM - Dodatkowe zaskoczenie na koniec sezonu - Aria też tam jest ;))

ocenił(a) serial na 9
The_BiLeK

W spoilerach na Amerykańskich forum fanów Pretty Little Liars pojawił się wyciek fabuły.

A TEAM - Aria Toby Ezra Allison Mona .

Post został szybko usunięty ale tysiące fanów na całym świecie i tak To widzieli.

ocenił(a) serial na 8
The_BiLeK

Taka teoria krąży od dawna. Dajcie sobie spokój z tą Arią, bo to bez sensu, by sama sobie szkodziła. No i to jedna z głównych bohaterek. Poza tym Toby był w A-Teamie przez chwilę, by chronić Spencer. A Alison? Skoro się ukrywa, to znaczy, że ktoś chce się jej pozbyć, więc teoria po summer finale już trochę podupadła. No chyba że wykorzystają wątek bliźniaczek, ale wątpię.

ocenił(a) serial na 6
Kierokat

Aria jest dla mnie podejrzana. Ostatnio znalazłam bloga, gdzie zostało zinterpretowane jej zachowanie/wygląda etc. w poszczególnych odcinkach i widać wyraźnie, że panna Montgomery ma coś do ukrycia. I wcale nie byłoby takie bez sensu, gdyby jedna z kłamczuch była w A Team.

ocenił(a) serial na 8
mayonaka

Cóż, nadal obstaję przy swoim. Pożyjemy, zobaczymy, zawsze mogą nas zaskoczyć, jak z tą świnią w bagażniku...

mayonaka

To znaczy? Po czym widać, że ma coś do ukrycia?

ocenił(a) serial na 6
Aguslava

Po jej zachowaniu. Nie pamiętam, w którym to było odcinku - dziewczyny stały bodajże przed szkołą (?), zanim otrzymały smsa od A., Aria spojrzała się gdzieś przed siebie, tak jakby dawała komuś znak, potem zerknęła na telefon i w tym czasie Kłamczuchy dostały smsy. W final summer to ona jako pierwsza wyszła z pomysłem, żeby dziewczyny weszły do tego sklepu. Zaraz po tym, jak weszły do sklepu, wyłonił się Ezra. Nie twierdzę, że na 100% Aria coś kombinuje. To są moje wnioski z tego, co zauważyłam w odcinkach.

mayonaka

A rzeczywiście, może coś w tym być.

użytkownik usunięty
mayonaka

Sytuacja,którą wspominasz ma miejsce w odcinku otwierający II sezon. Bodajże, miało to miejsce przed kliniką psychiatryczną doktor Sullivan (a dokładnie przy dyspozytorze lokalnej gazety).;)
Mnie jeszcze jedna scena budzi podejrzenia. Podczas sms-ów od A podszywającego się za Iana. Spencer wysłała wiadomość "Jak ma mieć na imię nasze dziecko?" i wtedy Aria zapytała Spencer o odpowiedź. Jak padła odpowiedź od Spencer,że dziecko Melissy ma być nazwane Taylor, od razu dziewczyny otrzymały od A wiadomość zwrotną "Taylor". To nie mógł być przypadek. Aria może mieć podsłuch i czasem pomaga A...To tylko przypuszczenia ale scenarzyści pewnie o tym zapomnieli.

ocenił(a) serial na 8
mayonaka

o właśnie! to samo pomyślałam - że Ezra może być kimś gorszym od A. może ma obsesję na punkcie Arii? (jego scena na końcu sprawiła, że tak sobie pomyślałam). jak dla mnie to byłoby najlepszym rozwiązaniem, bo mam dość Ezry, nie obchodzi mnie, czy jest w A-team czy tylko szpiegował dziewczyny... a tak poza tym: czy członek A nie jest przypadkiem pokazywany na koniec całego sezonu, a nie na koniec sezonu letniego??

ocenił(a) serial na 5
lola881

Gdyby Ezra, jak twierdzisz, szukał dziewczyn, byłby ZDZIWIONY, a on się zachowywał jakby dobrze znał tę kryjówkę i był wkurzony, że ktoś ją odnalazł. Nigdy nie widzieliśmy Ezry tak złego, coś na pewno jest na rzeczy ;)

ocenił(a) serial na 7
kropkaaa

Moim zdaniem to on nie dziewczyn szuka tylko samej Ali albo A. (może myśli, że A. to Ali po prostu), a dziewczyny może śledził, bo chciał żeby go do niej doprowadziły, albo coś w tym stylu. A. go może szantażować i dlatego się wkurzyl, że mu znowu umknelo. A może był/jest częścią A-teamu i zna sposoby działania A. wiec się nie zdziwił, tylko wciąż nie wie kim jest A. a chce się tego dowiedzieć, bo ma dosyć szantażu. A sztazowac go może na przykład tym, że to on "zabił" Ali. Tak sobie fantazjuje, ale Ezra jako A. mi nie pasuje, na mózg to on nie wygląda, bardziej na popychadlo. Chyba, że jest ochroniarzem A. :D i miał pilnować kryjówki.

lola881

Mi się wydaje, że Ezra może być tym starszym facetem, z którym spotykała się Alison.

ayumi2409

też w to nie wierzę, ten serial ma mieć co najmniej 5 serii, jesteśmy dopiero w połowie 4. nie sądzę, żeby już ujawnili kim jest A.

tsgna

mam pytanie, ciekawość mnie zżera a na razie *przynajmniej przez kilka dni* nie będę mógł obejrzeć odcinka, czy Alison żyje? ; )

ocenił(a) serial na 5
Quaint_2

Wedlug pani Grunwald tak

ocenił(a) serial na 5
ayumi2409

Scena nie mówi że jest A, po prostu pokazuje wkurzonego Ezrę, teraz pewnie wszyscy będą myśleli że Ezra jest A (w sumie cieszyłabym sie bardzo) ale może sie okazać, że po prostu śledził Arię i znalazł tą kryjówkę A i się wkurzył, że Aria mu o niczym nie powiedziała... Dużo osób podejrzewało Ezrę więc mogli po prostu dać taką scene dla zmyły :P No bo tak na serio - wątpie żeby już teraz pokazali kim jest A skoro ma być jeszcze kilka sezonów. A tak swoją drogą to to znikanie ludzi jest już nudne, serio? 4 dzieczyny sobie stoją, pół metra dalej leży ciało, ale nikt nie widzi jak osoba w czerwonym płaszczu wstaje i ucieka, poważnie?

ocenił(a) serial na 10
Elena00

Znikająca EMily i Cece to po prostu było tak beznadziejne i nierealne, że uważam, że ten odcinek jest niedopracowany. Mój narzeczony skomentował to tak - to jest lepsze niż Dżedaj :D

ocenił(a) serial na 7
gabrysiag

Ja tam myślę,. że to Alison obserwowała laski zza plakatu/obrazu w kryjówce A, chciała, żeby dziewczyny tam dotarły ale nie chciala być znaleziona!
No i myślę, że Ezra jednak może grać w A'Team :(((( Choć serce me krwawi na samą myśl!!!

gabrysiag

Czy tylko ja sie uśmiałam za wszystkie czasy na końcówce ? Wściekły ubrany na czarno Ezra z wytrzeszczem demoluje szafe...
Znowu zrobili tak że nam podsunęli kogoś, wszyscy świrują a pewnie sie potem okaże że to zmyłka. Ale ale ! Dowiedzieliśmy sie że A jest facetem napewno. I któż to może być skoro ani Wren ani Toby ani Ezra ani Caleb ? No chyba że Byron lubi śmigać w czarnych marynarkach.
No i oczywiście pani Grunwald mówi kłamczuchom "ON chce żebyście go do niej doprowadziły, ON już tu jest" ale po co sie dopytywać co to za on, przecież już wystarczy informacji na jeden dzień. ; D
A tak serio to jakich my mamy jeszcze facetów w tym serialu ? Oprócz Caleba, Toby`ego, Ezry i Wrena to sami epizodyczni.

Request_

też nie wydaje mi sie, żeby to Ezra był A.

a o co chodzi z Calebem ? dlaczego wyjechał ? bo odcinek tylko szybko przejrzałam.

ocenił(a) serial na 7
karolajnad

Caleb pojechał do Ravenswood, do dziewczyn

ocenił(a) serial na 10
ilovecinema

Wydaje mi sie ze to moze byc w pewnym sensie wstep do serialu Ravenswood...

ocenił(a) serial na 6
StraciatellaxD

Jak dla mnie całe to Ravenswood jest naciągane i kompletnie zepsuło mi wszystkie teorie. :D Mogliby odpuścić sobie tego spin-offa.

ocenił(a) serial na 10
Armell

A jak dla mnie, może być całkiem fajne, w szczególności ze to będzie coś innego niż PLL...ale to tylko moja opinia ;)

użytkownik usunięty
Armell

Jeszcze go nie wyświetlili, a już sobie wyrobiłaś zdanie?;)

ocenił(a) serial na 6

Mówię o mieście. Miasto jest naciągane. :)

użytkownik usunięty
Armell

W tym się zgodzę. Miasto cierpi na zapętlenie w czasie. Wszystko tam wygląda jak na czasy ?60?

Stawiałabym na 20. :D

użytkownik usunięty
Aguslava

Możliwe.;) Widać u mnie braki w wiedzy historycznej, to moja najsłabsza strona ;)

ocenił(a) serial na 10

Ja nie uważam ze miasto jest naciągane. Mi podoba się motyw miasta w szarości

ocenił(a) serial na 6
StraciatellaxD

Ravenswood jako serial może być ciekawy, ale Ravenswood jako mieście w PLL mówię stanowcze nie. ;>

ocenił(a) serial na 10
Armell

Czy to prawda ze Caleb jako jedna z glownych postaci Ravenswood nie bedzie juz wystepowal w PLL? Jesli ktos cos o tym wie, bylabym wdzieczna za informacje ;>

StraciatellaxD

Nie będzie go już w PLL.

ocenił(a) serial na 10
Request_

Jeszcze ciekawi mnie jedna rzecz - skoro Ezra jest w mieszkaniu, to kto się przebiera za tego kosmitę na końcu, bo jeżeli dzieje się to w tym samym czasie to to nie Ezra. A jak wiemy ten strój był na tej tablicy obok ulotki z balem maskowym. Czyli A będzie przebrane w ten kombinezon.

ocenił(a) serial na 6
Request_

Być może Wilden ożyje, w którymś odcinku :D

ocenił(a) serial na 8
Request_

Też sie mega usmiala kiedy oglądałam tą scenę, chyba pierwszy raz Ezra byl zly! xd oprócz tych co wymieniłaś to może jeszcze Jason? ;p

ocenił(a) serial na 7
gabrysiag

W końcu się coś działo. Pokazanie Ezry- YESSS! Wiedziałam, że jest w to zamieszany. Wątpię, że jest głównym A, choć może, kto wie. Zastanawiające jest to, że na kuli Arii było A, a potem Grunwald zakwestionowała to, że Ali może ufać dziewczynom.

ocenił(a) serial na 10
gabrysiag

Po obejrzeniu tego odcinka mam metlik w glowie... Ostatnia scena wskazuje niby ze Ezra jest w A-teamie, z czego osobiscie byla bym zadowolona ale znajac tworcow serialu, wszystko moze wyjsc odwrotnie niz myslelismy. Bylam bardzo zaskoczona z tego ze Red Coat to dwie postacie - cos o czym bym nigdy nie pomyslala w szczegolnosci ze jedna z nich moze stac po stronie Klamczuch. Pozostaje pytanie: co z Mona? Co z nia wspolnego ma Shanna (nie wiem jak pisze sie jej imie, za co przepraszam). Jednym slowem: niby cos sie wyjasnilo a tak na prawde mamy jeszcze wiecej pytan...

ps. przepraszam za jakiekolwiek bledy i brak polskich znakow. ;>

użytkownik usunięty
gabrysiag

Jak najbardziej spodobał mi się aktualny odcinek Pretty Little Liars;)
+Pierwszy raz w historii PLL, kłamczuchy zabrały się za pościg. Aż byłem zdziwiony jak dziewczyny zareagowały,gdy zobaczyły dwie ?dziewczyny" w czerwonej pelerynie.;) Tego się po nich nie spodziewałem. Jeszcze instynkt samozachowawczy w nich pozostał.
+Motyw z "8ball". Widocznie, A ma bliski kontakt ze swoim wewnętrznym dzieckiem. Nie przebiera w środkach i zabawkach. Gdy zobaczyłem pieczołowicie obklejoną paczuszkę od prześladowcy to czułem w trzewiach,że to na pewno będzie trumienka. A musi zmienić swoje firmowe pożegnanie,gdyż "kisses" ostatnio straciło na mocy i jest oklepane.
+Hanna powoli odkupuje swoje winy, gdyż w tym odcinku zwinęła notes/pamiętnik (i to nie karteczkę a cały potężny notesik) do torby. Brawo dla Marinówny,
-Pomysł z wyciągnięciem Alison z pod masy ziemi. Jak miała tego dokonać cherlawa podstarzała kobieta? Efekt placebo edycja Pudzianowska?;)
Załóżmy,że Alison żyję. To czyje ciało zostało podrzucone? Tylko nie wspominajcie mi,że policja zidentyfikowała denatkę po bluzce/tonice/sukience. Trąci mi tu brakiem realizmu. Nawet w tym kluczowym dla serialu elemencie mogliby się bardziej przyłożyć i postarać.
Ezra jako A. Zważając na fakt,że nie jestem fanem Ezrii i Ezry w rzeczy samej to moim zdaniem, Ezra wzburzył się gdy dowiedział się,że A wciąż prześladuje dziewczyny i on jest w to również wmieszany. Dla mnie to jest za proste...
Przez cały odcinek miałem wrażenie,że tym razem twórcy chcą wrobić Caleba w bycie A, a teraz wybrali sobie inny cel.;)

jak odcinek? xD

ocenił(a) serial na 5
Leo_Wyatt

W sumie nie był zły, pokazał więcej niż zazwyczaj finałowe odcinki PLL pokazują ;P

ocenił(a) serial na 9

Od momentu kiedy Spencer wzięła do rąk wyciągi z konta A, domyśliłam się, że to Ezra. Tylko on jest na tyle bogaty, by pozwolić sobie na takie wydatki. Poza tym kiedy Aria podeszła wtedy do tej tablicy pomyślałam, że domyśli się, że Ezra jest A, bo nie będzie o nim informacji i zdjęć na tablicach.
Dopóki na autobusie nie zmienił się napis kierunku na Ravenswood pomyślałam "Caleb? Wolne żarty, on nie może być A".
Wierzę, że słowa Grumwald są prawdą.
Uważam, że jak dotychczas to najlepszy odcinek PLL.

użytkownik usunięty
Meggie_Rocks123

Każdy z nas domyślił się jaki będzie rozwój akcji ale i tak miło było,że uzyskaliśmy jakieś odpowiedzi. Jak na standardy PLL było ich sporo. Ogólnie odcinek trzymał w napięciu (mnie najbardziej ruszył pościg za RC i eksplorowanie kryjówki A).
W tym odcinku w końcu dziewczyny nie zachowywały się jak bezmózgie lale tylko analizowały i działały.;)
Ogólnie mnie ciarki przeszły na samą myśl o kostiumie A. Kojarzy mi się z pewnym filmie, którego tytułu nie pamiętam. Pewna grupa ludzi weszła do starego poniemieckiego bunkru i okazało się,że tamci oficerzy wciąż żyją. Pod koniec filmu okazało się,ze jednak są to bezmózgie "zombie",które co rok powtarzają ten sam scenariusz. Ogólnie był to przerażający -dla mnie- film.
Kolejną sceną,która mnie przyprawiła o gęsią skórkę to odtworzenie nagrania śpiewu mamy Tobyego. To było już psychiczne.;)

Przypomniałeś mi o tym filmie i teraz siedze i sie zastanawiam jak on sie nazywał. Jak sobie przypomnisz to mi napisz. ; D
Też mnie ten kostium przeraził, takie rzeczy mi sie zawsze z wojną kojarzą..