ciekawe anime. Zależało by mi, by było to coś opowiadające o kimś ćwiczącym sztuki walki. Chodzi mi o to by walki w tej bajce odbywały się raczej na pięści. Najfajniej by do tego było gdyby akcja działa się w czasach przeszłych. Z góry dzięki.
anime=walki=pięści? hmmm, trudne. Mogę ci polecić Rurouni Kenshin (aka Samurai X) serial o samuraju, jego przyjaciel walczy bez miecza więc motyw 'pięści' się tam przewija, ale walka sama w sobie nie jest tam dominująca (bynajmniej mi się tak wydaje ^^). Tak czy inaczej warto spróbować. Chyba, że jeszcze Dragon Ball nie znasz, hehehe, tam biją się non stop, i używają najczęściej pięści, hehe ^_^
ale myślę, że Dragon Ball już znasz, bo mam wrażenie, że w twoim pytaniu właśnie to anime jest opisane ^^
>>proud to be an Otaku<<
Dzięki mam zamiar oglądnąć Samurai X w najblizszym czasie, a co do Dragon ball-a nie lubie go bo tam jedna walka potrafi trwać 30 odcinków:) no i więcej tam strzelania jakimiś kulami energi niz realnej walki.
Od czasu zamieszczenia posta troche sam poszukałem takiego anime o jakie pytałem i znalazłem: "Baki the Grappler" i "Grappler Baki Maximum Tournament"(strasznie brutalne), "Tenjou Tenge", "Fighting Beauty", "Ranma" "Air Master", " Legend of the Condor Hero" czy "Hajime no Ippo"-( to oglądam teraz, chyba najfajniesze z wymienionych) przy czym tylko nie wszystkie są godne polecenia.
Może nawet skuszę sie na obejrzenie 'Hajime no Ippo' ^^ Dawno nie oglądałam niczego nowego. Cieszę się, że znalazłeś już coś ciekawego ^^
Ja ci polecam Naruto!!!!!!!!! Jest to historia ninja, gdzie pięści idą w ruch, ale też rozum, pokazana jest determinacja by dojść do perfekcji i osiągnąć swe marzenia
dzięki za odpowiedź. Jesli idzie o Naruto to zobacze napewno film i zobaczymy co daliej, bo za serial nie chce się brać ze względu na brak czasu.
Nikt nie wymienił tutaj serii Street Fighter Anime,
a to tak genialne Anime. Polecam.