PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=379256}
8,0 1,1 tys. ocen
8,0 10 1 1143
Seirei no Moribito
powrót do forum serialu Seirei no Moribito

Szkoda, ze jest tu tak mało osób zainteresowanych. Aż żal. Jest to bardzo piękna opowieść z pogranicza magii czasów starojapońskich. Ogromne, przepięknie zarysowane przestrzenie, w których wszystko aż się rusza i perfekcyjna animacja postaci są tego anime przeogromnym plusem. Dawo nie widziałem , żeby coś, co dzieje sie na drugim planie w klatce anime było równie dobrze dopracowane, co plan pierwszy. Fabuła też jest dobra, chociaż może troszeczkę za spokojna, trochę brakowało większej ilości walk. Szczególnie, że były prześwietnie wykonane, już nie mówię o takich smaczkach, jak uginająca się włócznia w ruchu w zależności od szybkości tego ruchu. Daję temu anime 8/10. Czemu nie 10, albo 9? Ponieważ wg. mnie fabuła była troszeczkę zbyt naiwna, zbyt banalna, wszystko wychodziło wszystkim tak, jak sobie postanowili, nie zważając na działania fatum, czy czegoś w tym rodzaju.

ocenił(a) serial na 10
Sacronius

nie dziw się, że tak mało osób jest zainteresowanych anime na filmwebie, bo od japońskiej animacji są inne polskie serwisy :P

ocenił(a) serial na 10
Sacronius

Moim zdaniem arcydzieło. Niebywałe animacje postaci, krajobrazów i scen walki <nie sądzę, żebym kiedykolwiek obejrzała lepsze> , do tego bardzo dobry podkład muzyczny oraz niesamowita fabuła, pełna akcji i wspaniałych postaci. Nic mnie nie wynudziło, wręcz odwrotnie oglądałam z zapartym tchem. Jako przygodówka jest moim nr jeden, a w ogólnej skali: nr jeden za niebywałą animację <moje oczy nareszcie się nacieszyły>