Dobry serial. Mówiący o dzisiejszych czasach. Lekki, miło się ogląda. Jest całkiem inny niż te seriale które mają po 5 sezonów i są nudne ponieważ przypominają inne. Nie ma żadnych podtekstów seksualnych (mimo że, się pojawiają wątki seksualne) nie ma żadnych reklam. Uczy że są ważne relacje w życiu codziennym, w życiu realnym a nie medialnym, ani w życiu na portalach społecznościowych. Jak łatwo jest się uzależnić, a jak trudno nam z tego gówna pochłaniającego nasz czas się wydostać. Na początku świetnie jest pokazane, że jak prosimy o pomoc, aby ktoś do nas przyszedł to nie ma odpowiedzi. Następnie jak jesteśmy samotni żyjąc tylko życiem portalów społecznościowych. Jak jest bez wartości nasze życie. W następnych odcinkach pokazuje nam serial, że w każdej chwili możemy to zmienić. Główna bohaterka przy kłótni z przyjacielem nie uświadamia sobie że zdobyła innych przyjaciół (sekretarka) ale my widzimy. Widzimy jej zmianę, że otworzyła się na ludzi który ją otaczają w życiu realnym. Że zaczynają ją szanować, ponieważ zaczęła nawiązywać z nimi kontakt.
Bardzo mi szkoda że nie ma więcej odcinków. I że 13 odc nawet nie został przetłumaczony (mimo, że żyjemy w latach,w którym język angielski większość populacji zna). Myślę, że ten serial ma bardzo dobry temat. temat, który nam młodym i nie tylko młodym ludziom potrzebny. Żeby spojrzeć z innej perspektywy, że świat portalów społecznościowych nie jest wszystkim co nas otacza. Nie mówię o tym aby przestać na dobre. Ale zmniejszyć ich używanie. Wyłączyć telefon na chwilę, i spokojnie zjeść kolacje w restauracji, z ludźmi a nie z osobą pochłoniętą telefonem.
Stwórzmy świat który nas otacza bez internetu, medii i innych dupereli.
Serial jest znakomity i polecam!
19-latka (na pewno w jakimś stopniu też jestem uzależniona od tego wszystkiego, ale staram się nie zatracać swojego życia tylko na tym.)
Pozdrawiam.