PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=685069}

Sense8

2015 - 2018
7,9 37 tys. ocen
7,9 10 1 37359
7,5 10 krytyków
Sense8
powrót do forum serialu Sense8

Obejrzałem właśnie oba sezony i serial oceniam bardzo dobrze. Wiem, że dla większości fanów moje pytania mogą wydać się zabwane, ale są kwestie, które nie zostały wyjaśnione:
1. Skąd u Whispersa taka organiczna nienawiść do własnego gatunku?
2. Dlaczego w sumie Sense8 są ścigani? Nie mają żadnych supermocy, nikomu nie szkodzą. Jasne, że są ciekawostką medyczną, ale to nie powód żeby ich zabijać lub robić z nich zombie. Próba tłumaczenia tego wydarzeniami z 11.09 jest słaba. bo przeciez oni ukrywają się już od wielu lat (ten pan ze Szkocji około 30 lat). Dodatkowo skoro Angelika i Whispers zaczęli program kilka lat wcześniej to kto ich ścigał przedtem?
3. Do tej pory żadna gromada nie wpadła na pomysł żeby walczyć z OOB? Trochę słabo skoro sensorianie istnieją ow wieków (wiem, że gdyby wpadli na taki pomysł to nie byłoby tego serialu, ale jednak twórcy mogli się bardziej postarać).

Czytałem, że serial był rozpisany na pięć sezonów i pewnie dlatego jest tyle niedomówień. Mam nadzieję, że ten finałowy odcinek jakoś to wszystko wytłumaczy.

ocenił(a) serial na 8
Adam1Kluska

I jeszcze jedno - skąd te wyjątkowe umiejętności Whispersa? Dlaczego on jako jedyny (chyba) wie co planuje i o czym myśli osoba, którą ściga? Reszta osób z innych gromad nie ma takich umiejętności.

Adam1Kluska

Wiesz myślę, że kwestie które poruszyłeś jako niedopowiedziane to tło tej historii, najważniejsze jest przesłanie tego filmu - szeroko pojęta tolerancja, ludzie z różnych warstw społecznych o różnych preferencjach rozsiani po całym świecie, ze swoimi zaletami i przywarami, z nałogami tworzą wspólną zgraną grupę bez wzajemnych uprzedzeń. To takie piękne marzenie, żeby każdy mógł spokojnie żyć mimo swojej odrębności, nie będąc ocenianym i piętnowanym.