No z pewnością wszytko jest kwestią gustu więc nie koniecznie coś, co jest naprawdę dobre musi się wszystkim podobać jak i odwrotnie. Moim zdaniem ten "serial", bo czasami trudno było mi go tak odbierać jest owszem dobry... nie wiem, czy aż tak by zajmować trzecie miejsce jednakże jest w nim coś wyjątkowego. Dzięki swojej formie różni się od innych nie jest przydługi (co może zabić nawet najlepszą produkcję) mimo swej nowoczesnej oprawy klimat bardziej przypomina XIX wieczną Anglię, co jest, jak mi się wydaje sporym osiągnięciem by tak dobrze zreinterpretować coś, co jest swego rodzaju legendą.
ja jestem fanem "Gry o tron", "Spartakusa" "Rodziny Borgiów" ale też "Rodziny Soprano" i "The wire" spodoba mi się "Sherlock"?
Pierwsze 20 minut powinno dać Ci odpowiedź na to pytanie. Jeśli nie, poddaj się. Mi spodobało się od pierwszej minuty.
Jestem fanką wieeelu seriali, ale jeszcze nigdy nie oglądałam takiego jak "Sherlock". Od czasu "Lostów" nic mnie tak nie wciągnęło i nie wywróciło mojego świata do góry nogami:P Choć @Kikyo22 ma rację mówiąc, że to kwestia gustu, jak w sumie ze wszystkim. Dla kogoś "Ojciec Chrzestny" to arcydzieło, dla kogoś innego nuda i niewypał, wszystko zależy od upodobań. Mnie serial totalnie wciągnął w świat Sherlocka i teraz kupuję sobie po kolei wszystkie książki Dole'a, żeby wypełnić sobie jakoś czekanie na 3 sezon ; )
Zgadzam się z Tobą. Oglądnęłam w ciągu ostatnich dwóch lat około 200 seriali różnej maści od dramatów przez obyczajowe po sci-fi i zdarza się niekiedy, że daną serię oglądam wyłącznie dlatego, że lubię kończyć, to co zaczęłam by wyrobić sobie zdanie możliwe do obronienia, to ta seria zdecydowanie do nich nie należy. Na mojej długiej liście zajęłaby miejsce w pierwszej piątce a to baaaardzo wiele :)
W Empiku można było niedawno dostać za 6 dych zbiór wszystkich książek i opowiadań, sporo się oszczędza ;) Na Allegro jeszcze taniej, ja płaciłam z przesyłką 52 zł. Oczywiście jeżeli nie nosisz książek ze sobą, trudno tachać wszędzie coś wielkości sporego słownika :D
Kuurde, kupiłam już dwie pierwsze książki, nie pomyślałam, że lepszym pomysłem będzie zakup wszystkiego razem... Ale poszukam, popatrzę :)
Gdy Suits zaczynało być emitowane, róweniż było na 3 miejscu(Chwilowo nawet na 2), teraz natomiast wyleciało poza pierwszą 10. Z Sherlockiem będzie podobnie. Jednak nie ma co brać pod uwage rankingu, gdyż takie produkcje jak Losy czy Prison Break są poza pierwszą 300 rankingu, a dzieło jakim jest TheWire zajmuje odległe 14 miejsce.